Melanija RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR Јас денес отидов на фамозната ехокардиографија, која не се ни деси. Имав закажано кај Адела Поп Стефанија, ама не била тука и ме прегледа друга докторка, која малце се испонаша. Прво се зачуди зошто воопшто доаѓам во 31 недела, и викам - немаше термин, тек сега најде матичната, па после еее не може ехокардиографија, тоа е до 24 недела, сега не се гледало, па после упатот не ми важел... хаос! И ми вика, ај добро, легни да те видиме. И излезе обичен преглед, ги измери, се е ок, соодветно си растат, беа поставени попречно мада рано е и да се свртат, и ми рече контрола за 3 недели, на која не знам дали ќе одам. Се разочарав комплетно и од односот, и плус преку ред се буткаа луѓе за наплата, гајле им е што трудница стои на нозе, и некако за џабе излезе сето ова. Ме чуди како тоа не може да се видат срцињата кога ехокардиографија се прави и во доцна бременост, пред породување? Си го измислија Мој Термин за себе да си олеснат, а ние да се чудиме тука, ништо не функционира. Ми вика, контролата ти е закажана, а нигде не ми стои кога и каде. Исто беше и минатиот пат на Гак, после вториот скрининг - дојди на контрола, закажана си, па после пу пу не важи. Не знам што да кажам, стварно. ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 Hopeful a koja doktorka te primi i go znaes imeto? Inaku jas kolku sto znam toj skrining na srce sto go vikaat i vo 32ra se pravi.Koga bev vo Remedika taka i mi kaza doktorkata ne znam zasto vaka.Ete vcera bev na GAK i sosema dr prikazna od ona sto ti denes si go videla funkcionira moj termin i te kako ama mozebi zasto imase i pomalku guzva.Ne se nerviraj so Gospod napred ke si bide se dobro pa ke se guskate so batkovcite ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR Докторката е Елена Николовска, на замена за Поп Стефанија. Инаку Мој термин функционираше за денешниот преглед, се во ред, точно и без проблем, но ме збуни кога ми рече да дојдам на контрола за 3 недели. Ја прашав како да закажам, преку матичен или не знам како, и ми рече закажана си, само дојди си. И кога гледам на извештајот - ни термин ни бутур. Истото беше и минатиот пат - дури пробав и врски да најдам, и ми рекоа мора матичен да ти закаже, нема друг начин. А за ова дека на сите им прават во 32 недела, стварно срам да им е. Плус, така лошо и ми изреагира, ко јас да сум кретен што доаѓам тек во 31 недела - аууу па ти која недела си??? Нема шанси, не се гледа ништо сега. Мислам дека така ми рече за да ме откачи пошто близнаци, пораснати, и се жалеше цело време дека ништо не се гледа на ехото... ИЗВОРНА ПОРАКА: profe Mi rece di kraj imam uste tri kontroli, a jas sum 26ta nedela. Koi se slednite kontroli? Sto me ceka? :) i citam se pravi eho na srce, vo koja nedel. Maticnata nisto ne mi kaza, a ovde citam za toa. ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Профе јас ехокардиографски преглед правев со вториот скрининг, така ми закажаа инаку до 27-28 недела можеш да го направиш, матичниот ми вика дека срцето на бебето најубаво се гледа во 28 недела. ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR profe, јас вчера бев за ехокардиографија на Гак и ме откачија, наводно во 31 недела не се гледало и се правело најдоцна до 24 недела, што нема врска, затоа што други рингерајки баш овој период правеле. Мислам дека ги мрзеше, дека близнаци им се тешки за гледањ ена ехо, за што сум страшно иритирана, но без оглед, мислам дека може кога сакаш да направиш.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
|