|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
27.11.2014 16:26:41   
gina
deneska polni 7 nedeli i slusnavme srceva akcija dr. bese prezadovolen deka se se odviva kako sto treba i da prodolzam so femibion+folna, fraxiparine, i aspirin na tri dena a vitaminot E mi go prekina. Matkata super, jajnicite super citi nema se e ok za eden mesec na kontrola

arno ama jas deneska prvpat pojdov kaj maticniot na koj ne mu se veruvase deka sum bremena sto mnogu se izraduva i toj me gledase na eho i mi rece izledat imas cista mu rekov sega samo sto idam od skopje me gledase Lazareski mi rece nemam cekaj ubavo da vidime i taka bese plodot se gledase i malku koga go pomesti exoto se vide kako cista mi rece ce e pratime moze i da se izgubi ne e misli sega ama bas se zadumavuser posted image sega otkako si dojdov doma mi pojde pametot da ne e drugoto embrionce zalutano
i za eden mesec da proveram krv i mokraca

(Одговор на членот Roberta r)
Непосредна врска до пораките: 351
27.11.2014 17:19:10   
Milicka 30
Гина user posted image за срцевата акција, гали си го мешкото и нека си расте бебушот.
А за цистата баш и не ми е јасно ,таа обично се јавува пред овулација и прска после овулацијата. Пред инф нема шанси да си имала така да најубаво да почекаш па ке си направиш уште едно ехо, а може да е и другиот ембрион, 2 ти вратија така?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 352
27.11.2014 19:06:53   
tea 88
Gina user posted image user posted image user posted image za srcevata akcija, sega uzivaj si. Stom ti rekol maticniot ne e strasna cistata sigurno i ne e a i e mala stom Lazarevski ne ja videl ne se sekiraj. A na sto eho te gledase maticniot oti Lazarevski mislam 4d ima kaj nego ?

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 353
27.11.2014 19:21:46   
kapina
gina super milicka mnogu se raduvam za tebe

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 354
27.11.2014 20:33:37   
gina
tea pojma nemam ama mislam deka i kaj maticniot e 4d ili jas se lazam plus gledav nasproti mene imat kako televizor i srceto bese vo crvena bojauser posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 355
27.11.2014 21:08:15   
sanjaaaa!
gina user posted image user posted image user posted image bravo za srcevata akcija. Od sega natamu samo ubavini neka ve pratat!!! Uzivaj si vo bremenosta, zasluzi!!! Se ke si bide ok, neka si raste bebuskata vo mese, da ja napravi mama najsrekna zena!!! pozdrav i sekoe dobro!

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 356
27.11.2014 21:41:10   
Ki4iko
Gina , честитки, ти посакувам лесна бременост user posted image

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 357
27.11.2014 22:06:04   
profe
Gina, cestitiki, preubavo cuvstvo.user posted image user posted image Denes bev kaj maticnata, bas ja prasav za vitaminot E. Rece ne vo bremenost, se pie pred bremenost. Sega kje mora utre da se javuvam kaj doktorot sto mi pravese ivf. Celosno zbunuvacki. :)

(Одговор на членот Ki4iko)
Непосредна врска до пораките: 358
27.11.2014 23:09:32   
gina
vi blagodaram devojki na site user posted image

profe i vo femibion ima vitamin E taka da neznam i jas do vcera go piev sega mi go prekina

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 359
28.11.2014 9:56:21   
lolla RR
Женски бе, па витамин Е има и во многу намирници кои ги јадеме секојдневно. Само треба да се внимава да не се земе преголеми дози во подолг период. Вит е има во сончогледоото масло, го конзумирате секој ден? И штом го има во сите пренатални витамини, валда знаат што прават.

Ова е исто ко со вит А. Па и големи фози вит ц влијаат негативно на плодот. Испаѓа се умерено да е. Ние со ивф што све не пиевме па сега за вит Е се паничите. Порелаксирано...

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 360
28.11.2014 11:55:38   
Hopeful RR
gina, честитки за срцевата акција! Нека си расте бебушко, се по ред user posted image За цистата не се секирај, јас пре би му верувала на Лазаревски отколку на матичниот, искрено. Секако си за еден месец на контрола, па ќе се види пак. Во секој случај и да ја има, мислам дека не е ништо страшно - имам пријателка на која исто и најдоа циста за која се испостави дека е одбранбен механизам на телото за да не го исфрли плодот. Односно, телото му одвлекува внимание на имунолошкиот систем со создавање циста, со логика да се фокусира таму, а не кај плодот и скраја било, да го гледа како страно тело. Ако навистина е циста кај тебе, може е таков случај, и нека си седи.

Инаку читав и јас за витЕ, штетен е само во големи количини, но не можев да најдам колкави. Сам по себе не е штетен, обичен антиоксиданс е. Штом го има во пренаталните, не е проблем, а секако и во голем дел од храната. Да не си правиме паника без потреба user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 361
28.11.2014 14:42:40   
gina
Hopeful da i jas mu veruvam na Lazareski i vo negovata strucnost no ete crvceto vo glava pocna de me grize se nadevam se ce bide dobro

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 362
28.11.2014 14:52:55   
Hopeful RR
Баш читав за ова, психолошкиот аспект на парови што се бореле со стерилитет и останале трудни. Такви сме сите, навикнати на неуспеси и лоши вести толку долго време, па едноставно не можеме да се опуштиме и ни оди паметот на лошо. Ќе ти го кажам тоа што и сама себе си го кажувам - олабави се, колку можеш-толку. Секој ден е нова причина за радост и благодарност, и ќе видиш, се ќе биде ок user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 363
29.11.2014 17:16:30   
tea 88
Devojki da ve prasam vie sto zabremenivte so ifv. Do koja nedela primavte cyclo proginova ili estorfem , zasto jas pred 10 dena gi prekinav(dr.mi gi prekina radi hematomot) i sega strav mi e nekako gradite ne me bolat da ne e namalen estrogenot, vie sto mislite?

Непосредна врска до пораките: 364
29.11.2014 17:34:45   
Milicka 30
Цикло прогиновата мене ми ја прекинаа откако се слушна срцева акција во 6 недела кај мене, баш и др ми кажа дека обично се примаат додека да се слушне срценцето. И мене не ме болат веќе градите а утре влегувам во 9та недела.

< Поракaта ја уредил Milicka 30 -- 29.11.2014 17:35:43 >

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 365
29.11.2014 17:48:22   
gina
ne se sekiraj tea jas otkako go napraviv testot za bremenost mi gi namalija estrofem a na prvoto eho koga bev 5 g.s mi gi prekinaa a cikloproginova ne piev i gratide me naboluvaat ama ne kako sto me bolea prethodno uzivaj

Непосредна врска до пораките: 366
29.11.2014 18:37:58   
tea 88
Fala vi devojki, mi olesna malku. Samo nesto se plasam oti ne mi se losi, oti gradite ne me bolat abe za nikade sum. Odvaj cekam da otidam na eho vtornik i se da bide dobro. Vie kako se custvuvate vi se losi , imate zgolemen apetit? inaku sum vlezena vo 11nedela, toa ide 10+3

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 367
29.11.2014 19:04:03   
gina
jas za nikade ne sum vcera i deneska mnogu mi se gadi imam apetit ama se zagaduvam i nesakam da gledam hrana ni ovosje ni zelencuk ni nisto taman si pomisliv deneska sum super si jadev sto ubavo i popladnevo se ispovrativ i nemozam nisto da jadam samo se napiv caj od nane

zaboravam i da ve prasam imam gust iscedok pretezno nautro mozebi e i od krinon gelot pa poposle e kako prosiren i primetuvam mirizba nautro koga ce stanam iako redovna higiena po 2-3 pati da denuser posted image

Непосредна врска до пораките: 368
29.11.2014 19:19:28   
tea 88
I jas imam iscedok ama mojot e kako tecen, koga ja prasav maticnata mi rece normalno bilo da se ima iscedok vo bremenost.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 369
30.11.2014 10:14:58   
Hopeful RR
Исцедок е нормално да се има, но не треба да има мирис. Ако има, обично тоа е индикација за инфекција... gina, направи уринокултура, бидејќи ти е рано за микробиолошки брисеви. Во секој случај, консултирај се со доктор.

Во однос на естрофемот - јас воопшто не го пиев за ивф-то, и градите се уште ме болат, и гадење имам од време на време. Мислам дека немаат врска тие нешта едно со друго, болките и лошењето се индивидуални. Естрофем се дава за ендометриумот, со тоа што откако ќе се имплантира и детектира СА, логично е да нема потреба веќе.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 370
30.11.2014 17:19:06   
blond
Gina, jas i vo prv trimestar i sega imam gust iscedok. Brisevi negatgivni.

Непосредна врска до пораките: 371
30.11.2014 19:34:51   
sashka123
Lugje help, skoro vo 7ma nedela vlagam ali krenav tesko i pocnav da krvaram..Fakticki kao da dobiv.. Dali e neso loso ili??? Ve molam sovet

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 372
30.11.2014 19:41:18   
Milicka 30
саска123 јави се на твојот доктор и прашај може ќе треба да примаш инекција за крварењето, тој најубаво ќе ти каже, дај боже да не е ништо. Какво ти е крварењето, како за менструација или само на бришење?Пиши што ќе направиш.

(Одговор на членот sashka123)
Непосредна врска до пораките: 373
30.11.2014 19:44:05   
Ki4iko
sashka123 не губи време и веднаШ НА лекар!

Непосредна врска до пораките: 374
30.11.2014 19:44:48   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: sashka123

Lugje help, skoro vo 7ma nedela vlagam ali krenav tesko i pocnav da krvaram..Fakticki kao da dobiv.. Dali e neso loso ili??? Ve molam sovet

Odi na dezuren odma. Se nadevam ne e nisto loso, ama da bides mirna odma na lekar. I progeteron sigurno ke te bocnat.

(Одговор на членот sashka123)
Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?