Azzura -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела ( II дел ) (20.1.2015 13:39:24)
|
Здраво девојки, ве изначитав од сабајле...Еве и јас да се пријавам. Пред една година имав missed abortus. Во шеста недела плодот престана да се развива и мораше да се исчисти. Причина беше миом и преграда во матката. Па така, пред два месеци направив лапароскопија и хистероскопија, ми го отстранија миомот, и преградата. И еве сега сум бремена 7+6, и за разлика од претходниот пат сега е добро. Но, пред една недела се испоразболев, синусите ми се затнаа толку многу што едвај функционирав. Матичниот ми кажа дека не е тоа добро, но да пијам амоксиклав или цефалексин. Ок, пиев амоксиклав 4 дена, и прекинав, бидејќи ми беше подобро, а одлучив природно да продолжам. Отидов на преглед и докторот се израдува кога види дека плодот се развива, расте, има срце, 8мм и добро е. И јас се израдував, но по два дена ми се намали болката во градите, денеска веќе не ме болат толку, но затоа почнав почесто да мокрам. Долниот дел од стомакот ми е пораснат, а деновиве ќе одам кај д-р што ме оперираше да ме види за првпат. Исплашена сум да не ми се случи како минатиот пат поради тоа што ми се намали болката во градите. Инаку, не ми се гади речиси воопшто. Освен кога бев болна повраќав, но сега тоа си помина. Ме јаде стравот [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|