|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
12.11.2014 12:26:22   
mili4kask

ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

sanjaaaa i mili4kask opustete se i se ce bide dobro srekno so stimulaciite sm=bravo.gif]

tea 88 i jas pred ET primiv diazepam i progesteron

sakav da vi kazam vcera mm kupil od apteka test za bremenost za sto ti trebal mu vika a toj za da gi vidime dvete crti oti vo sedum godini samo edna gledavme i taka jas utrovo preku mokraca da proveram i konecno gi vidovme user posted image user posted image user posted image smeski sme

user posted image user posted image user posted image Леле слатко се изнасмеав. Ете битно ќе си имаш тест со две црти, мерак му било на човекот.user posted image Gina ти благодарам на поддршката се надевам дека се ќе биде во ред. user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 901
12.11.2014 12:39:37   
Hopeful RR
Изгледа тоа е пракса на Систина - сите добиваат, кој пред, кој после. Мене ме боцнаа и со прогестерон, и со диазепам пред ЕТ, и од тогаш ми рекоа да сметам во исто време секој четврти ден пак прогестерон. Но, за жал не е секогаш до прогестеронот...

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 902
12.11.2014 13:01:35   
tea 88
Gina testot da si go cuvas kako suvenir ,jas dvata si gi cuvamuser posted image ,tie mi bea najubav moment poubav i od betata. A za inekciite posle et moze e takva praksata vo Sistina,vo Plodnost ne davaat,barem jas ne dobiv.Ama kako sto velis Hopeful ne e do toa sekogas ama ubavo e preventivno.da se stavi inekcijata.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 903
12.11.2014 13:28:29   
gina
sekako deka ce go cuvam
da vo plodnost taka bese ne davaa progesteron

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 904
12.11.2014 14:11:50   
NovaN
sasaiciko kako odi so iscekuvanjeto...jas se pobudaluvam , edvaj cekam vtornik da dojde. Denes izlegov na vozduh konecno, ne mozam veke doma da izdrzam, a od utre ke si pocnam i na rabota, me ubiva ova dremenje po doma.
A za injekciite, jas sum vo Plodnost i ne mi dadoa nikakva injekcija pred i posle transfer...ama sekoj doktor razlicno si pravi, neli oni znaat najdobro :)

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 905
12.11.2014 14:37:49   
sasaiciko
Iskreno ni jas ne go podnesuvam mnogu lezenjevo no sto se mora se mora.a zosto tolku rano bthcg?mene denes mi se pojavi prozirna ligava tecnost nzsto e i izminative dva dena apetitit mi se otvori mnogu mi se jade blago,soleno kiselo se vo isto vreme a ako prodolzam taka vagata ke pocne da vrti brzouser posted image

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 906
12.11.2014 14:42:55   
NovaN
Neka vrti, i treba da vrti :). Pa vo vtornik mi e 14 den od punkcija, pa togas mi kazaa da pravam test. Ne e brzo, mene bas dalecno mi izgleda.
Mene od dostinexot mi se namalija bolkite vo stomakot, konecno pocnav da funkcioniram normalno, a drugi nikakvi simptomi nemam, osven sto sum malku naduena vo stomakot (ama bez bolki), mocam na sekoj dve sekundi, i toa...

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 907
12.11.2014 15:05:38   
sasaiciko
Leleleeee ne spomnuvaj mokrenje po deset pati na den odam.Jas bolki imav prvite dva dena posle transverot poveke ne.no pijam mnogu tecnosti kako caevi,supu i obaverno manga i cedeni sokovi

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 908
12.11.2014 15:57:41   
LoveableMe RR
Девојки уште некој ден до тестот, сањааа и мили4чка, утре чекаме да ни пишете како продолжувате со терапијата.user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 909
12.11.2014 19:47:32   
sonce79
NovaN i sasaisko, toa na pocetok ne e nisto, kolku mokriteuser posted image user posted image
So lesno da vi pomine cekanjeto, a posle pozitivni rezultati i dvete... I vo wc se pocesto i pocestouser posted image

Inaku, i jas nemam dobieno inekcija progesteron, nitu dijazepam, a vo Sistina sum, osven ako ne mi stavile nesto vo anestezijata a da ne znam.
Verovatno, zavisi od slucaj do slucaj, a i od doktorot. Jas od stop inekcijata, ne sum primila dr inekcija...

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 910
12.11.2014 21:48:49   
kapina
sonce neli ti stavija inekcii pred na mene mi stavija dve ednata znam bese dijazepam

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 911
12.11.2014 23:45:09   
SOLE
A zosto davaat diazepsm? Vi kazale li poradi koga pricina?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 912
13.11.2014 9:02:42   
sanjaaaa!
Е ова ми се немаше слушено досега. Вчера нели добив циклус уште од сабајле, вчера во текот на денот имам мало крварење како за прв ден од циклус. Влошката од синоќа што ја ставив е чиста, и од сабајле нема ништо, како за втор ден од циклус не е. Мене вториот ден од циклус секогаш ми бил со обилно крварење, сега на втор ден чиста влошка. Сега незнам дали утре да одам да испитувам естрадиол кога ова не ми личи на нормален менстуален циклус што од секогаш сум го имала. Супрефакт примам секој ден во исто време по 0,5. Незнам што да правам, ако така е и во текот на денот ќе се јавам на сестрата на докторот па ќе видам што ќе ми каже. Со микрогинон завршив во петокот. Макииии

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 913
13.11.2014 9:03:38   
LoveableMe RR
дијазепам даваат за опуштање при постапката и по освестување од анестезијата, полесно да се поднесе процесот. Тоа во Систина, а во Ремедика не прашав дали даваат нешто за смирување. Антибиотик даваат сите клиники при пункцијата. Има многу рингерајки на списоков, немаат пишано одамна не знаеме до каде се со постапката?user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 914
13.11.2014 9:09:30   
mili4kask

ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!

Е ова ми се немаше слушено досега. Вчера нели добив циклус уште од сабајле, вчера во текот на денот имам мало крварење како за прв ден од циклус. Влошката од синоќа што ја ставив е чиста, и од сабајле нема ништо, како за втор ден од циклус не е. Мене вториот ден од циклус секогаш ми бил со обилно крварење, сега на втор ден чиста влошка. Сега незнам дали утре да одам да испитувам естрадиол кога ова не ми личи на нормален менстуален циклус што од секогаш сум го имала. Супрефакт примам секој ден во исто време по 0,5. Незнам што да правам, ако така е и во текот на денот ќе се јавам на сестрата на докторот па ќе видам што ќе ми каже. Со микрогинон завршив во петокот. Макииии

Sanjaaaa нормално е заради микрогенонот. МЕне и тогаш Ивановски ми кажа дека можно е циклусот да ми биде оскуден т.е само некој исцедок. ПРвиот месец кога го пиев имав еден ден циклус, еве вториот ништо. Тоа е од апчињата ич да не се секираш. user posted image Ќе си одиш утре и ќе си се боцкаш за естрадиол.

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 915
13.11.2014 9:31:53   
sanjaaaa!
При првото ивф пиев јасмин и таков проблем немав, а еве сега само вчера имав мало крварење денес ништо. Можно е да е од микрогинонот!

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 916
13.11.2014 9:43:19   
mili4kask

При првото ивф пиев јасмин и таков проблем немав, а еве сега само вчера имав мало крварење денес ништо. Можно е да е од микрогинонот!

Sanjaaaa јас исто така јасмин пиев 4 години. Ниту еден месец не ми се случи да немам воопшто макар и некаков исцедок во периодот кога беше недела дена пауза. Еве со микрогенонот воопшто ништо немав. Сигурно е од него и кај тебе така. Мене Ивановски ми рече дека микрогенонот е појак од јасминот.

Непосредна врска до пораките: 917
13.11.2014 10:22:44   
sanjaaaa!
mili4kask во право си, сега се јавив кај сестрата на Ивановски, ми рече тоа е од микрогинонот и утре обавезно да идам да испитам естрадиол.

Непосредна врска до пораките: 918
13.11.2014 10:23:37   
sonce79

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

sonce neli ti stavija inekcii pred na mene mi stavija dve ednata znam bese dijazepam

Iskreno, ne pamtam deka mi stavija nesto prethodno... A posle ET sigurno ne primav veke inekcii!! user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 919
13.11.2014 11:28:41   
mili4kask

mili4kask во право си, сега се јавив кај сестрата на Ивановски, ми рече тоа е од микрогинонот и утре обавезно да идам да испитам естрадиол.

Ете user posted image Нема потреба да се секираш. Ајде утре и двете да поминеме добро user posted image

Непосредна врска до пораките: 920
13.11.2014 11:39:13   
sanjaaaa!
Daj boze mili4kask s
e da bide OK. Srekno na site

Непосредна врска до пораките: 921
13.11.2014 13:11:25   
Hopeful RR
sanjaaaa!, и мене ми беше чуден циклусот, дури се замислив да не не е тоа тоа user posted image оскудно, кратко, без некои болки, а обично се трескам од земја. Така делува микрогинонот, тоа е. Провери си естрадиол и пиши ни!

А за дијазепамот, јас не знам што се ми ставија при пункција, но пред ЕТ и мене, и на сите девојки што бевме утрото во Систина, ни ставија една инекција прогестерон и една инекција дијазепам - за смирување при постапката, затоа што е многу важно да не се мрда и да нема никакви грчеви. Инаку јас продолжив со прогестерон инекции и после ЕТ, и еве, уште ги ставам user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 922
13.11.2014 13:22:02   
sanjaaaa!
Ти благодарм hopeful, малку ми олесна. При првото ивф пиев јасмин и тогаш циклусот ми беше како и секогаш. Денес немам крварење, циклус од само 1 ден ... незнам тоа кај мене не било случај!!!
Утре ќе ви пишам за естрадиолот колку ќе ми биде!!! поздрав

Непосредна врска до пораките: 923
13.11.2014 14:21:39   
Anonimen
пункција имав во неделата,а ет во вторник!се добро помина.е сега само што ме боли долниот дел на стомакот. ми вратија 2 ембриони,а 7 замрзнавме!е сега само да си чекаме заuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 924
13.11.2014 14:51:26   
весник

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

sanjaaaa!, и мене ми беше чуден циклусот, дури се замислив да не не е тоа тоа user posted image оскудно, кратко, без некои болки, а обично се трескам од земја. Така делува микрогинонот, тоа е. Провери си естрадиол и пиши ни!

А за дијазепамот, јас не знам што се ми ставија при пункција, но пред ЕТ и мене, и на сите девојки што бевме утрото во Систина, ни ставија една инекција прогестерон и една инекција дијазепам - за смирување при постапката, затоа што е многу важно да не се мрда и да нема никакви грчеви. Инаку јас продолжив со прогестерон инекции и после ЕТ, и еве, уште ги ставам user posted image

Hopeful мускулно ги ставаш прогестеронот,имаше некаков проблем што ставаш секој ден??? јас си го враќам филмот назад за моето неуспешно ин витро и си велам можеби кога прокрварив малку да ставев инекции прогестерон депо можеби немаше да доживеам биохемиска бременост,ама се ми се случуваше во недела кога не можев да се слушнам со докторот...и така сега си велам вака да беше,онака да беше...ох леле мајко моја...до кога вака???

Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?