|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
7.12.2014 12:50:05   
kapina
Jas sum poduena celata si mislam sega uste poveke ciklusot vcera trebase da mi dojde no go nema mozda e od tie stimulaciite sto gi primiv da mi go isporemetat

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 1251
7.12.2014 13:37:32   
gina
mimii super user posted image user posted image za tvoite embrioncinja i so lesna na transferotuser posted image

SOLE tebe srekno utre na punkcijatauser posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1252
7.12.2014 15:55:34   
MademoiselleNina
user posted image user posted image user posted image браво, убави вести.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1253
7.12.2014 15:59:54   
mili4kask
Мимии user posted image . Јас девојки денес правев домашен тест сабајле на 15 ден од трансфер и беше негативен. Утре ќе одам рутински на бета, и чисто се соменвам дека нешто ќе биде поинаку. Требасе барем некаква нијанса на 2 линија да покаже ако имаше нешто. Како и да е се надевам дека за 6 месеци ке биде подобро.

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 1254
7.12.2014 16:07:53   
mili4kask
Nina многу ми е жал. Секако наредниот процес со квалитетни јајце клеки и се ќе биде подобро. Дали знаете кои суплементи се користат покрај храната за подобрување на квалитетот на јајцеклетките?

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 1255
7.12.2014 17:07:45   
orchid7
Мими со лесно на трансфер и лесно и брзо да ти минат двете недели user posted image
Соле среќно на пункција, те очекуваме со убави вести user posted image

Мили4каск баш ми е жал, некако бев уверена дека ти ќе ни го разубавиш периодов на чекање! Ајде да почекаме до утре, да не не изнедадиш после бета тестот! Во секој случај тука ќе бидеме за тебе и после 6 месеци!

Непосредна врска до пораките: 1256
7.12.2014 17:43:31   
Kvisko
Scared фала на одговорот. И јас така мислев ама си реков ај да прашам.
Mimiii со среќа и убаво исчекување.
Mili4ka можеби утре бетата ќе покаже поубав резултат.
Nina голема гушка од мене. Се надевам ќе откриете зошто не се оплодила јајце клетката. Инаку и јас ич не го поднесеувам кломифенот. Од него скоро 2 години не можев да се опоравам од цисти на јајниците. Сепак за нареден пат се надевам ќе одиш со стимулација. Стимулацијаа при ИВФ е сосема различна од тој глуп кломифен. Сосема поинаков е принципот на дејствување на стимулациите преку инекции. Инекциите се замена захормоните од хипофизата и така се стимулира јајникот да произведе повеќе јајце клетки, а кломифенто само ги блокира естрогенските рецептори на јајникот па тоа ја стимулира хипофизата да произведува повеќе ФСХ. Скроз различен принцип. Стискам палци наредниот пат се да биде како што треба.

< Поракaта ја уредил Kvisko -- 7.12.2014 17:48:25 >

(Одговор на членот orchid7)
Непосредна врска до пораките: 1257
7.12.2014 17:56:39   
LoveableMe RR
SOLE,среќнo утре. Мили4кaск, сo тебе сме секoгaш зa пoддршкa, гo знaеш тoa. Нa сите исчекувaлки, среќнouser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1258
7.12.2014 20:29:20   
sanjaaaa!
mili4kask на домашните тестови треба да почекаш 5-10 минути па после да го видиш резултатот, можеби не си почекала доволно... нели имаше случај на форумот незнам точно која РР и покажал тестот дома негативно а преку крв позитивно, колку би сакала утре бетата да ти биде висока ... уффф маки,а се уште немаш добиено нели??

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1259
7.12.2014 20:42:52   
mili4kask
Sanjaaa чекав 5 минути и повеќе јака една линија. Незнам искрено 15 ден од трансфер да не е точен тестот? Некако не ми е веројатно. Како и да е ви благодарам од се срце за искрената поддршка што ми ја давате. Утре сабајле ќе одам па ќе ви пишам.
user posted image

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 1260
7.12.2014 20:47:32   
mili4kask
Sanjaaaa заборавив да пишам, немам добиено сеуште. Нити глас од user posted image

Непосредна врска до пораките: 1261
8.12.2014 0:47:36   
Hopeful RR
mili4kask, дај боже утре да се израдуваш со една гооолема бета и ич да не правиме муабет за добивање user posted image
Ти праќам еден тон среќа и те чекам да ни пишеш!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1262
8.12.2014 8:41:30   
lolla RR
миличка, беше ли на бета?

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1263
8.12.2014 8:43:19   
mili4kask
Девојки еве се вратив од боцкање. Резултатот е негативен. Дури си викам подобро ниту една да не се оплодеше да немав надеж уште тогашкога рече дека ништо од тоа не е квалитетно. Како и да е продолжуваме понатаму и ќе се читаме, тука сум з аподдршка на сите што во моментов ја тераат целава процедура. Мене ова ми е второ инвитро, и ми е многу полесно бидејќи дома ја имам ќерка ми да ме утеши. Затоа посакувам прво Бог да дава таму кај ште е најпотребно и неизбежно, оние кои не се израдувале досега на среќата наречена дете да го почустуваат тоа. Најмногу од се ви благодарам на поддршката која ми ја дававте сите овие месеци. Ве user posted image

< Поракaта ја уредил mili4kask -- 8.12.2014 8:44:14 >

Непосредна врска до пораките: 1264
8.12.2014 10:15:43   
Milicka 30
Мили4каск не губи надеж , те user posted image Ако овојпат не е успешно наредното ќе мора да биде.
Се што е наше ќе си дојде.

< Поракaта ја уредил Milicka 30 -- 8.12.2014 10:19:21 >

Непосредна врска до пораките: 1265
8.12.2014 10:37:58   
orchid7
Така е! Поготово што имаш дома ќеркичка да ти дава енергија и мотив за следен обид! Сега следниве месеци одмарање, уживање и здрава исхрана за квалитетни јк user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1266
8.12.2014 10:58:44   
mili4kask
Точно така orchid7! Кај мене беше проблем квалитетот на јајце клетките и се се сомневам дека е поради долгогодишното пиење Јасмин. Ова беше прва пауза без Јасминот после 4 години. Квалитетот на јајце клетките беше катастрофален. Здрава храна, полна протеини и суплементи па ќе видиема за 6 месеци како ќе биде. Се надевам подобро. Тебе те чекаме со user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот orchid7)
Непосредна врска до пораките: 1267
8.12.2014 11:44:09   
LoveableMe RR
Mili4kask, ти реков со тебе сме за се, тука за поддршка, совет, мислењеuser posted image . Оркид7, санјааа, батерфлај како сте?СОЛЕ, како помина пункцијата?Мимии, кога трансфер?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
00.11 - mimiii - почеток со терапија ((Лазаревски, Систина)
13.11 - SOLE - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
26.11 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
2.12 - Ана 78 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/12 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
15.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

28.11 -orchid7 = пункција 30.11 =ЕТ
28.11- sanjaaa = пункција 01.12= ЕТ
06.12 - mimiii = пункција 08.12= ЕТ
08.12 - SOLE = пункција 12.12= ЕТ

=========================

14.12 -orchid7 = ТЕСТ
15.12 -sanjaaa = ТЕСТ
23.12 -mimiii = ТЕСТ
24.12- SOLE= ТЕСТ

2014 година

nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image Мilicka 30user posted image profe user posted image skrienauser posted image gina user posted image NovaN user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1268
8.12.2014 12:14:17   
kapina
denes sum mnogu potresena oti edna moja bratucetka koja pravese ivf vo sistina gi izgubi bliznacinjata vo 6 mesec

Непосредна врска до пораките: 1269
8.12.2014 12:17:08   
kapina
jas seuste nemam ciklus dobieno iako mi e redoven sega mi kasne no ovoj mesec sto li ne se napiv sto li primiv si mislam edno dete da odimam za vtoro nema da pomislam da odam po tie patista sega neznam koj kraj da go fatam

Непосредна врска до пораките: 1270
8.12.2014 12:53:16   
Hopeful RR
kapina, извини, ама не гледам како е ова информација за оваа тема, каде што си даваме надеж за ивф и каде што може само лошо да влијае. Жел ми е за братучетка ти, и ако се работи за конкретен проблем - пиши во тема соодветна за тоа, а ако е онака - во темата за психолошка поддршка. Те молам, разбери не и нас user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1271
8.12.2014 12:57:29   
gina
mili4kask mnogu mi e zal user posted image slednoto ce bide sega odmaraj gi jajnicite jadi med

kapina me potrese za bratucetkati mnogu mi e zal za toa sto i se slucilo bolno i mnogu zalno

Непосредна врска до пораките: 1272
8.12.2014 14:06:46   
mili4kask

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

kapina, извини, ама не гледам како е ова информација за оваа тема, каде што си даваме надеж за ивф и каде што може само лошо да влијае. Жел ми е за братучетка ти, и ако се работи за конкретен проблем - пиши во тема соодветна за тоа, а ако е онака - во темата за психолошка поддршка. Те молам, разбери не и нас user posted image

Целосно се сложувам. Поддршката тука е всушност позитивната мисла и желбата да успееме во она што ни е цел. Еве во мојот случај, можеби имам едно дете и не треба како што некој вели да ми падне на памет да поминувам низ истиот пат, но сепак сите ние сме различни нели? Јас се одлучив затоа што кога ја родив ќерка ми реков дека секоја нејзина желба во животот ќе најдам сила и начин да и ја остварам. Кога едно дете на 4 години ќе ве погледне во очи и ќе ви каже мамо сакам јас братче или сестричка, да имам како ...некое нејзино другарче, да имам и јас со кого да ја делам собата и играчките да не сум сама кога спијам, што ќе направите вие? Реков таа нејзина желба ќе ја исполнам, колку и да е трнлив патот и колку и пати да треба по него да газам. Се извинувам ако излегов од темата но сакав да си ја ослободам душата и да кажам зошто јас поминувам низ сето ова и ќе поминувам се додека не ја исполнам желбата на детето кое е мојот живот и за кого живеам.

Непосредна врска до пораките: 1273
8.12.2014 14:17:24   
Kvisko
Борбата за бебе е борба за бебе и се болна, тешка тема без разлика дали се работи за прво или второ дете. Тоа е воопшто небитно. Колешката со мене во канцеларија се бори за второ дете и емоциите низ кои поминуваме се потполно исти.
Жално е кога се случуваат губитоци на деца од тоа нема ништо поболно, ама останува да се бориме и да се надеваме и нормално да ја полниме темава со убави зборови и поддршка.
Се надевам дека сите ќе успееме во борбата полека ќе се селиме на други повесели теми и ќе се радуваме во 2015.

Непосредна врска до пораките: 1274
8.12.2014 14:24:20   
Hopeful RR
mili4kask, потполно те разбирам. Откога ни излезе успешно ивф-то, сите ми зборат блазе си ти, одеднаш две, и сте завршиле работа, не мора да мислиш веќе, а јас си викам, здравје - нека излезе се во ред, и со задоволство би одела на уште едно. Воопшто не ми значи дали терапијата ми делувала вака или онака на телото, дали било тешко, болно и полно со разочарувања, сепак крајниот резултат е неспоредлив. Сега да не се урочам, ама иако е тежок патот, би го одела пак. Со тоа сакам да ги охрабрам сите во процедура, без оглед на се, да не губат надеж - и медицината оди напред секој ден се повеќе и повеќе, и чуда се случуваат. Само храбро, позитивно, и нема откажување user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?