|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
6.12.2014 14:47:09   
kapina
Nina a zosto ne odevte so stimulacija mislam sto e problemot jas najiskreno ne bi odela na takvo ivf bez stimulacija osven ako nema nekoj problem iako prviot pat ostanav bremena so samo eden embrion no za zal zavrsi loso

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1226
6.12.2014 16:20:39   
orchid7
Butterfly mene licno me prasaa kako sakam, dali so ili bez anestezija, Dr Lazarevski ostavi na mene da odlucam.
Lolla e vo pravo, kaj mene bea samo 2 folikuli pa zatoa i mi predlozija bez anestezija, koga stanuva zbor za mnogu jk sigurno ne e bas taka lesno i izdrzlivo.
Nina, bas mi e zal, bidi silna, hrabra i ne se otkazuvajte!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1227
6.12.2014 19:23:37   
Kvisko
Девојки вие сте баш искусни па ајде тука да прашам.
Сакам да испитам хормони на трет ден за да почнам со подготовки за ИВФ постапка. Значи ова ми е она првото како за поднесување документи.
Добив сега во 19:00 и сега сум збунета кој ден ми е прв. Заборавив вчера да прашам кој ден се брои како прв. Денес да го бројам или утре???

(Одговор на членот orchid7)
Непосредна врска до пораките: 1228
6.12.2014 19:37:20   
scared RR
Утре ти е прв ден. Денес би се рачунало прв ден ако си добила до 16 часот :)

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 1229
6.12.2014 20:27:57   
MademoiselleNina
Одговор
јас сакав да се обидеме без стимулација, бидејќи многу лошо ги поднесов стимулациите за инсеминација. И сите параметри беа во ред, според лекарите, (се косултирав со двајца) и така падна одлука да биде во природен циклус. И добив препорака дека во ивф постапка може поточно да се знае во која фаза настанува проблемот, и така ќе има опција поточно да се знае што понатаму.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1230
6.12.2014 20:30:10   
lena7
sto tocno se slucuvase za vreme na stimulaciite dojde li do hiperstimulacija?

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 1231
6.12.2014 20:33:39   
MademoiselleNina
Дали има тема за квалитетот на јајце клетките и успех при ивф? Ако некоја од вас има познавања од оваа тема ја молам да сподели. И на сите исчекувалки им посакувам успех, голем...

Непосредна врска до пораките: 1232
6.12.2014 20:34:20   
LoveableMe RR
Нинa бaш ми е жaл, нo нa прирoден циклус пoмaли се шaнсите зa дoбри ембриoни. Зa стимулaциите, aкo ти сметaле oдредени инекции, пoбaрaј дa прoбaaт сo други, секaкo испoлнувaш услoви зс вaучер зa ИВФ. Штo и дa решиш сo тебе сме

Зa квaлитет нa јaјце клетките, мед сo мaтичен млеч и прoтеинскa исхрaнa без шеќери, тестенини, леб.....

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 6.12.2014 20:38:40 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1233
6.12.2014 20:37:39   
MademoiselleNina
Гадење, лошење,несвестици, ладно, топло и фоликули од над 3см. И после тоа пореметен циклус со фсх хормон 20 на трет ден... Сега фсх ми беше 6,5 ... ете тоа беше

(Одговор на членот lena7)
Непосредна врска до пораките: 1234
6.12.2014 20:39:51   
LoveableMe RR
Нинa, сo кoи инекции те стимулирaa и пo кoлку дневнo?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1235
6.12.2014 20:41:54   
MademoiselleNina
Се уште не знам што ќе биде следно... прво да разговарам со лекарот и ќе одлучиме. Борбата продолжува...

Непосредна врска до пораките: 1236
6.12.2014 20:44:49   
MademoiselleNina
Не беа инекции, апчиња беа, кломифен или така некако мислам дека се викаа

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1237
6.12.2014 20:49:35   
LoveableMe RR
Нинa, секoј искусен дoктoр ќе знaе дa третирa стимулaцијa сooдветнo нa твoјaтa сoстoјбa, не се плaши, немa тaкви прoблеми дa имaш, пиши штo ќе ќaже дoктoрoт, пoзз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1238
6.12.2014 21:43:26   
lolla RR
Нина, според мене а и доктори со кои сум правела муабет не секоја јајце клетка во природен циклус е спремна за оплодување. Значи дека е најнормално, не секогаш се има овулација секој месец. Многу ми е жал што таа не се оплодила, и заради тоа нели при ивф дуури и кај жени со овулација даваат стимулација. Е сега таа не е лесна но сигурно ке се најде поблага форма од неа ако си реагирала бурно на неа. За квалитет на јк, јас кога правев лежев со една жена што претходното инвитро имала јк доста но неквалитетни и безуспешно, па од тогаш наваму пиела матичен млеч во ампули (мислам медекс ми рече ама не ме држи за збор) и имаше 24 зрели јк во сегашното ивф. Така да, се може. Исто и храната влијае многу на нив. Ти посакувам многу среќа следниот пат бидејки реално тоа е и ивф-то, еден вид лотарија.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1239
6.12.2014 21:58:13   
Hopeful RR
Нина, како што кажа и Loveable Me, протеинска исхрана многу влијае на квалитетот на јајце клетките. И тоа значи и намалување на јаглехидратите - не целосно, секако, но значително. Обиди се и со тоа, покрај матичниот млеч, и зголеми ја и физичката активност. Не знам колкава е твојата сегашна кондиција, но знам дека и тоа влијае.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1240
6.12.2014 22:10:23   
gina
nina bas mi zal zosto taka se desilouser posted image

Непосредна врска до пораките: 1241
7.12.2014 0:34:17   
Pinky30
Devojki jas denes na tret den od ciklus pocnav da pijam microgenon treba cela lenticka po shema da ja ispijam i ke dobijam za tri den i posle otkako ke dobijam cuklus togas na 20-ti den treba exo da mi napravi dr.i da mi odredi terapija racunase tamu 15.januari da pocnam ....kazete mi dali nekoj imal vako dolgotraen proces ko mene za prvo ivf i prvo bebe??? Prethodno piev primulut nor za da dobijam zosto redoven ciklus nemav bas koga mi bese najpotreben no ete piev dobiv i sega pak so kontraceptivi...i kazete mi dali nekoja imase promeni vo kilazata posle vakva terapija i opsto za ivf stimulaciite ili toa e individualno ...fala vi odnapred

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1242
7.12.2014 0:38:35   
MademoiselleNina
Вашите совети многу ми значат, мислам дека само вие ме разбирате... инаку вежбам веќе 6 месеци, јадев и мед со матичен млеч, не редовно, така од време на време, на исхрана пазев, но не многу. И веројатно тоа све заедно влијаело. Како и да е продолжуваме понатаму.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1243
7.12.2014 2:09:44   
butterfly 00
Јас имам правено два пати на природен циклус и сите фоликули ми беа празни, првиот пат без анестезија, а вториот со анестезија немаше јајце клетки и затоа морав со стимулации. Природниот циклус е добар зошто жената избегнува хормони, а и боцкањево со инекцииве е мачно, малтретирање невидено инаку од денес почнав со фостимон три инекции 😉

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 1244
7.12.2014 3:05:52   
MademoiselleNina
Butterfly 00 ај со лесно да го поминеш периодов и да не' израдуваш со квалитетни ј.к. и успешна постапка. Ете различно е, кај тебе немало ј.к. кај мене имало... и пак ништо. Ова е стварно ко лотарија, колку повеќе играш толку повеќе се зголемуваат шансите да добиеш...

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1245
7.12.2014 9:02:39   
Milicka 30
Драги рр на сите кои сте во постапка за инф или сте во исчекување на user posted image ви посакувам многу среќа!!
Нина како што ти пиша ЛовеаблеМе и Хопефул мислам дека најефикасна е исхрана, протеинската исхрана е најдобра, мене ми здосади од јајца ама нели спремни сме на се . Сите ние кои се бориме повеќе години со неплодност сме примале повеќе пати хормонски терапии дали кломифен или инекции а со сето тоа нашите јајници работат побрзо и се трошат. Кај мене пред инф имав некои 5 терапии со кломифен а сето тоа како што ми кажа др.Таше придонело за намалување на резервата на јајце клетките а нешто е и наследно. Затоа смени начин на исхрана, користи мед со матичен млеч редовно, физичка активност и се ке си дојде на место ке видиш.
Поздрав и извинете за долгиот пост

Непосредна врска до пораките: 1246
7.12.2014 10:46:16   
mimiii
Zdravo devojki,vcera bev na punkcija imav 5 folikuli denes mi javija deka se oplodile 3 i ke mi javat utre koga transfer.Pinky 30 -poveketo sme so toj dol proces znaci eden mesec imas kontracepcija pa posle naredniot mesec te stavaat na stimulacija,kaj sekoj razlicno i dozata i denovite kolku ke te stimuliraat.Nina zal mi e znam kolku ti e tesko zasto dvapati ja pominav taa bolka,treba vreme i nadez za ponatamu.pozdrav

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1247
7.12.2014 11:24:12   
Hopeful RR
mimii, браво за фоликулите! user posted image Ајде со лесно на трансфер кај мама во меше и наскоро чекаме убави вести user posted image

Pinky30, како што ти кажа и mimii, скоро сите сме со таков долг протокол при прво ивф. Делува долго и комплицирано, но не е така како што изгледа - само следи ги упатствата на докторот, и ќе помине брзо времето, ќе видиш.

Во однос на килажата, еден од ефектите на стимулацијата е и тоа - подувување и поправање. Веројатно зависи и до организмот, но повеќето се поправаме. Јас од шубе не се измерив ни пред, ни после тоа, но секако се поправив user posted image Не е ништо страшно, тоа се претежно отоци, кои со тек на време спаѓаат. Со среќа user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 7.12.2014 11:29:19 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот mimiii)
Непосредна врска до пораките: 1248
7.12.2014 12:44:25   
SOLE
Jas voopsto ne se popraviv za vreme na stimulacijata i sega i za vreme na prethodnite dve ivf, sega duri dve kila oslabev ama moze za toa deka vnimavam na ishranata a i testeninite i blagoto gi isfrliv od upotreba user posted image
Zdravje i so Gospod napred utre sabajle imam zakazano punkcija user posted image se trudam da bidam opustena no nekako me faka vozbuda...
Mimiii ti posakuvam uspesen transver i user posted image user posted image
Butterfly00 so sreka stimulacija user posted image
A tebe Nina silno te guskam user posted image ne se nerviraj i razocaruvaj, se ke si dojde na svoe mesto i vo svoe vreme user posted image
Pozdravce do site i prijatno nedelno popladne

Непосредна врска до пораките: 1249
7.12.2014 12:44:52   
sanjaaaa!
mimiii user posted image user posted image браво за ембрионите, ајде за две недели ќе ни пишеш за user posted image user posted image user posted image user posted image Среќно!!!
SOLE среќно утре на пункција, да извадат доволно квалитетни јк, кои ќе се оплодат и за некој ден кај мама во мешко!!! Среќно утре и на mili4kask, ја очекуваме со позитивен тест за бременост!!!

< Поракaта ја уредил sanjaaaa! -- 7.12.2014 12:47:51 >

Непосредна врска до пораките: 1250
Страница:   <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  48 49 [50] 51 52   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?