Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Mislam deka se smeta za menstr. kafeavoto barem mene taka mi go smetaa koga pravev histerolaparoskopija. Me vide na eho Tase i mi rece ova ti e ciklus a imav mn malku kafeavo. Sepak slusni se so sestrata kade ke pravis ifv i konsultiraj se .
RR-ki ve molam za pomosh :-( denes vo 09h.sabajle mi protece kafen iscedok a primam inekcii Decapeptil i vo ovekuvanje sum za dobivanje....dali se racuna ova zosto ns vtor den treba estradiol da mi merat i druga terapija da mi dade DR. Seuste nemam krv bas kako ciklus a bas 30-ti sme denes i prosliot ciklus mi bese ns 30-ti....dali se racuna ova kako ciklus...mene znae vaka da mi e vo prirodni ciklus nekoj meseci ama deka sega sum so terapija i neznam dali e normalno???? Pls pisete mi da znam sto da pravam dali se racuna za prv den ...
slusni se so sestra zore taa ke ti objasni najubavo ili zazvoni mu na dr gligor tofoski ti si kaj tofoski taka neli ama po moe jas mislam stom vo devet si dobila malku znaj toa se racuna prv den a ako e posle 12 ne se racuna kako prv den tuku od utre brois
Da se slusnav so sestra Zore i deka dobiv sabajleto mi rece utre vo 8 h sabajle da odam da mi zemat krv za estradiol i uste dva hormona neznam koj ...inace ako se dobie posle 17h toa se racuna sledniot den kako prv den...a pred 17h toa e veke prv den...bolki imav strasni.ovie tri izminati dena i uste desniot me boli :-( i kicmata me boli...pa veke protekuva ama pak taka kafeavko...utre ke odam pa ke vi pisam sto drugo ke se bockam,a so decapeptilot prodolzuvam ;-)
Pinky30, обично естрадиол мерат на 3-ти ден ако добро сум запамтила, значи утре ти е 3-ти ден, така? Ајде среќно, па пиши што инекции ќе ти дадат потоа.
Женски, сакам да ве прашам за боледување, дали можам, пошто трансферот ми е во понеделник, боледување од матичниот да побара мм вторник, а да го отвори за претходниот ден? Или мора на самиот ден да ми отвори боледување?
Трансферот ми е закажан за 14.00 часот. Па нели трансфери од сабајле се прават?
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 31.1.2015 20:56:42 >
LoveableMe RR nema vrska dali e sabajle ili popladne kako ke ti go zakazat transverot i mene pokasno mi pravele transver nekogas vo 10, nekogas 12 se zavisi kakvi i kolku intervencii imaat denta, ne se sekiraj
ajde so sreka na site za dve crti tebe loveableME uspesen transver.sky driver ajde mnogi jajce kletki i kvalitetni. vesnik tebe za dve nedeli crtii inaku i mene na 02.02 mi e zakazano za krv i eho a od vcera pocnav i so drugi inekciii vo ramo 4 inekciii 10700 me kostaaa vo ponedelnik na 02.02 ke se znae koga od prililka ke mi e punkcijata.inaku so fostimonite isto prodolzuvam se do nedela.
Kate a dali ivf pravis preku fondot ili privatno??? Ako pravis preku fondot mislam deka neli ne sleduvaat tie inekcii ili gresham???
Dragi idni mamicki :) Jas sum nova na forumot ama ve sledam celo vreme... Se raduvam zaedno so vas za pozitivnite vesti a se natazuvam za site od vas koi ne uspeale sega za sega... I jas ja pominav istata golgota sto ja pominuvate sega vie... Posle dve neuspesni ivf od koi vtoroto zavrsi so spontan vo 19 nedela tretoto ivf izleze uspesno i sega si go imam mojot sin koj sto e smislata na mojot zivot... Se zacleniv za da vi dadam podrska da istraete do kraj, da veruvate vo sebe ... Tezok e ovoj pat..znam.. ama vredi se sto sme pretrpele koga ke si go zememe bebus vo race... Pozdrav do site
nina.darko lele kolku ni znaci tvojata poddrska dodeka go citav tvojot post se naeziv, se izraduvav i sekako koga ke procita vaka covek dobiva zelba i uste pogolema hrabrost da se bori ponatamu. Eve i moeto ajde da kazam treto IVF, dve pravev od fondot i edno so zamrznati poslednoto zavrsi so spontan, no mi dava uste pogolema sila da se boram do kraj. Se nadevam deka i nie eden den ke se izraduvame so bebce vo race i ke vi piseme i ke gi bodrime site onie koi ke go pominuvaat ovoj pat. Premnogu ni znacat vakvite postovi za ohrabruvanje. Raduvaj mu se i bubni go bebusot od site nas
nina.darko добре дојде на Рингераја со твојата подршка која на сите ќе им значи,да ти е живо и здраво синчето и гоолемооо да расте
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
ajde so sreka na site za dve crti tebe loveableME uspesen transver.sky driver ajde mnogi jajce kletki i kvalitetni. vesnik tebe za dve nedeli crtii inaku i mene na 02.02 mi e zakazano za krv i eho a od vcera pocnav i so drugi inekciii vo ramo 4 inekciii 10700 me kostaaa vo ponedelnik na 02.02 ke se znae koga od prililka ke mi e punkcijata.inaku so fostimonite isto prodolzuvam se do nedela.
Kate a dali ivf pravis preku fondot ili privatno??? Ako pravis preku fondot mislam deka neli ne sleduvaat tie inekcii ili gresham???
Te sleduvaat preku fond fostimonite kako toa si platila tolku pari ako nadmines nad 30 togas si gi dokupuvas ostanatite neznam vo koja klinika ke go praves ivfto no ova e stvarno znaci bezobrazno od nivna strana
Loveableme mene boleduvanjeto mi go otvori soprugot naredniot den. Vo remedika dr. Ke ti dade izvestaj deka treba da ostanes na boleduvanje od 2 nedeli i so ovoj izvestaj odis kaj maticniot. Kaj mene transferot bese vo nedela a boleduvanjeto od ponedelnik.
RR-ki jas denes bev krv da mi zemat za hormonive da vidat do kaj sum...no mi prodolzi i denes pak so Decapeptil a utre od sabajle pak treba da odam da mi zemat pak krv da vidat kako se neznam kakvi treba da se za da mi dadat druga terapija no denes mi bea
LH=4,6 ESTRADIOL = 76 PROGESTERON = 0,77
Sigurno se niski i zatoa moze ke treba uste nekolku Decapeptil da primam pred da mi ja dade slednata terapija i plus sto ke se bockam so ovie. Moze li da mi kazete kolku treba da se od vase iskustvo???
Јас колку што ја разбрав Лавбл, не прашува за претходно, туку за одпосле да отвори боледување - што според мене не може. Тоа ти важи од денот кога го отвораш, не може да го отвориш на 10-ти (на пр) а да ти важи од 9-ти. Кај Миличка транферот бил во недела - неработен ден, затоа боледувањето е од наредниот ден. И колку што сфатив важи од понеделникот, а не од неделата. Најдобро прашај кај докторот што треба да ти го отвори боледувањето.
И јас така ја разбрав, и на тоа и мислев, само може не бев најјасна. Мм кога отишол да ми отвори боледување, го прашале дали од актуелниот ден, или од претходниот, бидејќи може ретроградно. Кај обичен матичен не може, но на гинеколог може.
nina.darko, твојата приказна е инспирација и поттик за сите! Се надевам дека сите наши приказни ќе имаат среќен крај
Zoshto da ne moze kaj obicen doktor? Jas imam vadeno bolovanje kaj obicen maticen lekar vo situacii koga ne sum sakala na rabota da nosam bolovanje deka sum otsustvuvala poradi "ginekoloshki"prichini.Toa mozes da si se dogovoris so tvojot maticen lekar ako e "od majak roden" ili pak I onaka e sega sezona na gripovi, mozes da odglumis :) U sushtina se se moze, ako lekarot e chovek. Na pr jas odnapred imam najavuvano na ginekologot deka ke ovoram bolovanje, pa toj da ima zaboraveno toa da go evidentira negde I koga ke odam da go zatvoram go primetil toa, pa tek togash zapishuva.Znaci nema vrska nisto koga kako si najavil, tuku ima vrska doktorot kolku e zapoznaen so tvojata situacija I kolku e spremen da ti izleze vo presret.Naj idealno e koga mozes so doktorot I telefonski da si se slusnes pa taka da si se najavish deka ke otsustvuvash toj I toj den I da ne se maltretirash so odenje.
< Поракaта ја уредил kokicekokice -- 1.2.2015 13:34:50 >
Боледувањето е од матичниот гинеклог , пишував од телефон па набрзинка, кај мене пошто беше недела трансферот боледувањето ми го напишаа од понеделник, е сега Ловеаблеме ке има трансфер попладне така да мора наредниот ден да извади боледување е сега датата дали ќе и ја стават од денот на трансферот или наредниот мислам дрка е во договор со докторот . Мислам дека може и така и така, во тој случај денот за трансфер ќе ти е од годишен одмор. Така мислам јас .
< Поракaта ја уредил Milicka 30 -- 1.2.2015 13:43:21 >
Моето искуство со боледување од општ матичен е дека за да ти отвори боледување потребно е да направи барем крвна слика на денот кога се отвора боледувањето, без оглед на тоа за што го бараш боледувањето. Еве мојата матична е баш од мајка родена, и секогаш ми излегува во пресрет, но има формалности кои мора да ги запази. И од тој аспект, не може ретроградно да го отвори за ден што поминал.
Loveable Me, да не збориме ние тука на памет, јави се кај матичен и прашај, па најдобро ќе знаете. Во секој случај, со среќа