|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
1.2.2015 14:02:36   
kokicekokice
Mene opstiot maticen ne mi bara krvna slika da pravam denta koga otvaram bolovanje.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1901
1.2.2015 14:55:08   
LoveableMe RR
Пинки, дoктoрoт твoј испитувa пoвеќе вреднoсти, пoрaзличнo oд другите, нo естрaдиoлoт мoрa дa биде низoк зa дa ти дaде стимулaцијa.
Ќе гo прaшaм сaбaјле гинекoлигoт дa ми oтвoри утре, a мм втoрник дa му oднесе извештaј oд Ремедикa, мнoгу ни е стрoгo нa рaбoтс, мoрaм дa регулирaм. Пoзз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 1902
1.2.2015 16:25:54   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Пинки, дoктoрoт твoј испитувa пoвеќе вреднoсти, пoрaзличнo oд другите, нo естрaдиoлoт мoрa дa биде низoк зa дa ти дaде стимулaцијa.
Ќе гo прaшaм сaбaјле гинекoлигoт дa ми oтвoри утре, a мм втoрник дa му oднесе извештaј oд Ремедикa, мнoгу ни е стрoгo нa рaбoтс, мoрaм дa регулирaм. Пoзз

A najniska vrednost kolku treba da ima,kolku treba obicno da e nizok dali znaes? Jas primav 9 inekcii i dobiv ciklus i vtor den mi ispitaa denes a denes se bocnav so Decapeptil a utre treba pak da mi zemat krv da vidat kako ke bide....bas denes imase zena so pominati dve ivf sega treto pravi i taa kaza ako ne ti se kako sto treba ke treba da primas uste nekolku Decapeptil i pak krv zimanje za hormonite... user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1903
1.2.2015 17:28:38   
Hopeful RR
Pinky30, обично се чека додека естрадиолот не падне под 10 (по ново) или 100 (по старо), тоа е знак дека јајниците се смирени. Не можам да проценам за твојата бројка, но изгледа треба уште да се симне, односно да се смират уште повеќе јајниците. Ако добро се сеќавам, мене естрадиолот ми беше накај 6, нешто така. Брзо се симнува, затоа ти го продолжиле Декапептилот и ти рекле утре нова анализа - веројатно ќе биде доволно низок за да се почне со стимулација. Не се секирај, не е ништо страшно ова, ниту пак невообичаено, и набрзо ќе се навикнеш на земање крв за хормони user posted image
Со среќа утре, и пиши ни за новите резултати!

Инаку, девојки, утре е голем ден - со среќа пункција на kate.. и skydiver, и ET на Loveable Me! Со лесно и ќе ве чекаме да ни пишете user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1904
1.2.2015 18:29:59   
kapina
Mojot na treti den sega bese okolu 5 estradiol i osven estradiol drugo ne ispituvav od hormoni

Непосредна врска до пораките: 1905
1.2.2015 20:10:50   
tea 88
So sreka punkcijata utre na kate i skydiver sto poveke kvalitetni folikuli.da izvadat.
I posleden transfer koj ke vrodi so user posted image user posted image za LoveableMe

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1906
1.2.2015 20:19:00   
LoveableMe RR
Фала женски кај сите се најубаво и успехuser posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.01 - skydiver - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
05.01 - nadesh - почеток со терапија (Таше Трпчевски, Плодност)
20.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
24.01 - kate.. - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
27.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
02.02 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.02 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

25.01 - nadesh = пункција 30.01 = ЕТ
28.01- весник (трансфер на смрзнати ембриони) FET
02.02 -LoveableMe RR (трансфер на смрзнати ембриони) FET
02.02 - skydiver = пункција 05.02 = ЕТ
00.02 -kate.. = пункција 00.02 = ЕТ

=========================

11.02- весник = ТЕСТ
12.02 - nadesh = ТЕСТ
16.02 -LoveableMe RR = ТЕСТ
10.02 -skydiver = ТЕСТ
00.02 -kate..= ТЕСТ

2015 година

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1907
1.2.2015 21:16:24   
nina.darko
Dobro ve najdov Melanija :) Inaku trite ivf gi pravev kaj dr. Popovic vo Sistina.. Prekrasen i mnogu pozitiven doktor koj se zalagase mnogu za mojot slucaj i za toa sum mu mnogu blagodarna.. Bev so slicna terapija kako poveketo od vas - Mikroginon, Suprefakt i posle po edna inekcija na den Fostimon.. Na punkcija mi izvadija 5 jajce kletki od koi tri bea dobri, dve mi vratija a se fati samo edno. Ako ve interesira uste nesto slobodno prasajte... Pozdrav
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

nina.darko добре дојде на Рингераја со твојата подршка која на сите ќе им значи,да ти е живо и здраво синчето и гоолемооо да расте user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1908
1.2.2015 21:20:12   
nina.darko
Vo vrska so progesteronskata terapija stavav Utrogestan 200 mg 3*1 i na pocetokot na 5 dena Progesteron inekcija a posle pozitivniot test inekcija na 7 dena.

(Одговор на членот nina.darko)
Непосредна врска до пораките: 1909
1.2.2015 21:29:17   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

fostimonite se preky fond i jas sum preku fond

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

ajde so sreka na site za dve crti tebe loveableME uspesen transver.sky driver ajde mnogi jajce kletki i kvalitetni. vesnik tebe za dve nedeliuser posted image crtii inaku i mene na 02.02 mi e zakazano za krv i eho a od vcera pocnav i so drugi inekciii vo ramo 4 inekciii 10700 me kostaaa vo ponedelnik na 02.02 ke se znae koga od prililka ke mi e punkcijata.inaku so fostimonite isto prodolzuvam se do nedela.

Kate a dali ivf pravis preku fondot ili privatno??? Ako pravis preku fondot mislam deka neli ne sleduvaat tie inekcii ili gresham???

znaci vaka fostimonite se preku fond a tie sto gi plativ 10700 se drugi inekcii se vikaat cetrotid(cetrotide) tie ne onaaat na tofar na fondot tie sam si gi plakas i se buckat vo ramo

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1910
1.2.2015 21:29:20   
nina.darko
Loveableme so steka utre na ET pa za dve nedeli daj Boze pozitiven test.. A na Kate i skydiver im posakuvam mnogu kvalitetni jajce kletki.

(Одговор на членот nina.darko)
Непосредна врска до пораките: 1911
1.2.2015 21:41:12   
kapina
Jas sakam da prasam i za amh mi predlozija kade se prave kolku cini iako smetam oti nema potreba oti jas dobro reagiram na terapijata pri ivf megutoa bi mozel da bide pricina za spontani a od metforminot veke ne mi e loso samo prviot den otkako go ispiv apceto

Непосредна врска до пораките: 1912
1.2.2015 21:47:46   
kate..
ringerajki utre ne mi e punkcijata ... utre sum pak za krv i eho i utre ke se znae koga ke mi e barem taka mi rece doktorot.se nadevam folikulite mi porasnale kolku so treba i deka poveke nema da primam inekciii se nadevam utre ke mi dadat stop inekcija.

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1913
1.2.2015 22:00:50   
nadez vera ljubov
kate ne se sekiraj dva dena porano ili pokasno ne igra uloga i mene mi rece doktorot za ponedelnik pa ne za sreda ne bile dovolno golemi pa posle vo sredata bea super spremni za oploduvanje inace i jas primiv 6 cetrotide ne gi pokira fondot se stavaa isto kako suprefakt ili vo raka ili vo stomak

kapina jas od metforminot nemav problem samo pole 3 meseci redovno koristenje mi padna secerot pod normalata neli tie se i za secer a bev na dieta i nejadev ic blago

Непосредна врска до пораките: 1914
1.2.2015 22:10:24   
kapina
Jas jadam blago ama koristam kafeav seker onoj muskovado sto e i pokraj metformin pijam i eutirox primalut nor bromergon i vit a e i d i omega 3 i samata se cudam kako toj moj zeludnik izdrzuva so ovie lekovi metformin treba da pijam dodeka ne nastape ovulacija jas kmav prirodno ovulacija no posle prvoto ivf ja izgubiv

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 1915
1.2.2015 23:00:33   
SOLE
Loveable so sreka utre na transver, ti posakuvam uspeh, da bide se vo najdobar red, user posted image user posted image user posted image Pozzz

Непосредна врска до пораките: 1916
1.2.2015 23:16:02   
kate..
nades,ljubov,vera jas 4 do sega isprimiv i ke vidime utre so ke mi kaze dali da prodolzam uste bso inekciii.inaku ti vo koja bolnica pravese ivf

< Поракaта ја уредил kate.. -- 1.2.2015 23:20:50 >

Непосредна врска до пораките: 1917
1.2.2015 23:37:47   
nadez vera ljubov
IFV pravev vo remedika kaj petanovski

Непосредна врска до пораките: 1918
1.2.2015 23:40:37   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov

IFV pravev vo remedika kaj petanovski

jas sum kaj nego prvo ivf ti e

Непосредна врска до пораките: 1919
1.2.2015 23:46:00   
nadez vera ljubov
ne 4- to. prvoto vo plodnost bitolo ,drugite dve vo sistina a tebe prvo li ti e?

Непосредна врска до пораките: 1920
1.2.2015 23:55:02   
kate..
Loveable so sreka utre na transver,

nades vera ljubov vtoro ivf mi e.tebe uspesno ti e 4 invitro

< Поракaта ја уредил kate.. -- 2.2.2015 0:05:02 >

Непосредна врска до пораките: 1921
2.2.2015 0:07:25   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Pinky30, обично се чека додека естрадиолот не падне под 10 (по ново) или 100 (по старо), тоа е знак дека јајниците се смирени. Не можам да проценам за твојата бројка, но изгледа треба уште да се симне, односно да се смират уште повеќе јајниците. Ако добро се сеќавам, мене естрадиолот ми беше накај 6, нешто така. Брзо се симнува, затоа ти го продолжиле Декапептилот и ти рекле утре нова анализа - веројатно ќе биде доволно низок за да се почне со стимулација. Не се секирај, не е ништо страшно ова, ниту пак невообичаено, и набрзо ќе се навикнеш на земање крв за хормони user posted image
Со среќа утре, и пиши ни за новите резултати!

Инаку, девојки, утре е голем ден - со среќа пункција на kate.. и skydiver, и ET на Loveable Me! Со лесно и ќе ве чекаме да ни пишете user posted image user posted image user posted image

Ti blagodaram Hopeful ;-) sekogas ne smiruvas i ni davas nadez na site...daj boze utre da bide kako sto treba...utre ke vi pisam koga ke znam sto. I kako.

So lesno utre na site sto ste na pukncija i transfer ;-)

Непосредна врска до пораките: 1922
2.2.2015 0:12:04   
nadez vera ljubov
bev dva pati kaj petanoski posle ET prviot pat potvrdi bremenost vtoriot pat i srceva akcija i rece e se ok .spored petanoski i ehoto denes sum tocno 10 nedeli.ne mi se veruva posle 13 GODINI da go vidam i toa cudo

Непосредна врска до пораките: 1923
2.2.2015 0:16:19   
kapina
neznam zosto ti dale dekapeptil na mene tase mi rece oti imal loso iskustvo so niv obicno davaat site superfakt jas i za dvete ivf primav superfakt mislam ako ne padne pod 50 se odlozuva invitroto ako gresam neka me poprave nekoja ringerajka

Непосредна врска до пораките: 1924
2.2.2015 9:13:02   
LoveableMe RR
Не мора да се одложи ИВФ, ќе продолжат со тие инекции дури не се симне естрадиолот и после ќе дадат инекции за стимулација. Пинки пиши ни што ќе направиш и која терапија за стимулација ќе ти ја дадат. Обично и за двата вида инекции (супресија и стимулација), следуваат по 30 од фонд, доколку е надмине бројката, бидејќи секоја различно реагира на терапијата, тогаш се докупуваат приватно. Јас докупував само три за стимулација за двете ИВФ, па не ме чинеше многу.

Успешната приказна на нина.дарко ја ставив во Имав успешна ИВФ постапка на забременување и да ве замолам сите што сте имале успешна постапка, да ја раскажете во таа тема, да им се даде надеж на сите рингерајки кои се во постапка.

Среќно на сите денес, пишувајте како ќе биде

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?