Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Пинки, дoктoрoт твoј испитувa пoвеќе вреднoсти, пoрaзличнo oд другите, нo естрaдиoлoт мoрa дa биде низoк зa дa ти дaде стимулaцијa. Ќе гo прaшaм сaбaјле гинекoлигoт дa ми oтвoри утре, a мм втoрник дa му oднесе извештaј oд Ремедикa, мнoгу ни е стрoгo нa рaбoтс, мoрaм дa регулирaм. Пoзз
A najniska vrednost kolku treba da ima,kolku treba obicno da e nizok dali znaes? Jas primav 9 inekcii i dobiv ciklus i vtor den mi ispitaa denes a denes se bocnav so Decapeptil a utre treba pak da mi zemat krv da vidat kako ke bide....bas denes imase zena so pominati dve ivf sega treto pravi i taa kaza ako ne ti se kako sto treba ke treba da primas uste nekolku Decapeptil i pak krv zimanje za hormonite...
Pinky30, обично се чека додека естрадиолот не падне под 10 (по ново) или 100 (по старо), тоа е знак дека јајниците се смирени. Не можам да проценам за твојата бројка, но изгледа треба уште да се симне, односно да се смират уште повеќе јајниците. Ако добро се сеќавам, мене естрадиолот ми беше накај 6, нешто така. Брзо се симнува, затоа ти го продолжиле Декапептилот и ти рекле утре нова анализа - веројатно ќе биде доволно низок за да се почне со стимулација. Не се секирај, не е ништо страшно ова, ниту пак невообичаено, и набрзо ќе се навикнеш на земање крв за хормони Со среќа утре, и пиши ни за новите резултати!
Инаку, девојки, утре е голем ден - со среќа пункција на kate.. и skydiver, и ET на Loveable Me! Со лесно и ќе ве чекаме да ни пишете
Dobro ve najdov Melanija :) Inaku trite ivf gi pravev kaj dr. Popovic vo Sistina.. Prekrasen i mnogu pozitiven doktor koj se zalagase mnogu za mojot slucaj i za toa sum mu mnogu blagodarna.. Bev so slicna terapija kako poveketo od vas - Mikroginon, Suprefakt i posle po edna inekcija na den Fostimon.. Na punkcija mi izvadija 5 jajce kletki od koi tri bea dobri, dve mi vratija a se fati samo edno. Ako ve interesira uste nesto slobodno prasajte... Pozdrav
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
nina.darko добре дојде на Рингераја со твојата подршка која на сите ќе им значи,да ти е живо и здраво синчето и гоолемооо да расте
Vo vrska so progesteronskata terapija stavav Utrogestan 200 mg 3*1 i na pocetokot na 5 dena Progesteron inekcija a posle pozitivniot test inekcija na 7 dena.
ajde so sreka na site za dve crti tebe loveableME uspesen transver.sky driver ajde mnogi jajce kletki i kvalitetni. vesnik tebe za dve nedeli crtii inaku i mene na 02.02 mi e zakazano za krv i eho a od vcera pocnav i so drugi inekciii vo ramo 4 inekciii 10700 me kostaaa vo ponedelnik na 02.02 ke se znae koga od prililka ke mi e punkcijata.inaku so fostimonite isto prodolzuvam se do nedela.
Kate a dali ivf pravis preku fondot ili privatno??? Ako pravis preku fondot mislam deka neli ne sleduvaat tie inekcii ili gresham???
znaci vaka fostimonite se preku fond a tie sto gi plativ 10700 se drugi inekcii se vikaat cetrotid(cetrotide) tie ne onaaat na tofar na fondot tie sam si gi plakas i se buckat vo ramo
Jas sakam da prasam i za amh mi predlozija kade se prave kolku cini iako smetam oti nema potreba oti jas dobro reagiram na terapijata pri ivf megutoa bi mozel da bide pricina za spontani a od metforminot veke ne mi e loso samo prviot den otkako go ispiv apceto
ringerajki utre ne mi e punkcijata ... utre sum pak za krv i eho i utre ke se znae koga ke mi e barem taka mi rece doktorot.se nadevam folikulite mi porasnale kolku so treba i deka poveke nema da primam inekciii se nadevam utre ke mi dadat stop inekcija.
kate ne se sekiraj dva dena porano ili pokasno ne igra uloga i mene mi rece doktorot za ponedelnik pa ne za sreda ne bile dovolno golemi pa posle vo sredata bea super spremni za oploduvanje inace i jas primiv 6 cetrotide ne gi pokira fondot se stavaa isto kako suprefakt ili vo raka ili vo stomak
kapina jas od metforminot nemav problem samo pole 3 meseci redovno koristenje mi padna secerot pod normalata neli tie se i za secer a bev na dieta i nejadev ic blago
Jas jadam blago ama koristam kafeav seker onoj muskovado sto e i pokraj metformin pijam i eutirox primalut nor bromergon i vit a e i d i omega 3 i samata se cudam kako toj moj zeludnik izdrzuva so ovie lekovi metformin treba da pijam dodeka ne nastape ovulacija jas kmav prirodno ovulacija no posle prvoto ivf ja izgubiv
Pinky30, обично се чека додека естрадиолот не падне под 10 (по ново) или 100 (по старо), тоа е знак дека јајниците се смирени. Не можам да проценам за твојата бројка, но изгледа треба уште да се симне, односно да се смират уште повеќе јајниците. Ако добро се сеќавам, мене естрадиолот ми беше накај 6, нешто така. Брзо се симнува, затоа ти го продолжиле Декапептилот и ти рекле утре нова анализа - веројатно ќе биде доволно низок за да се почне со стимулација. Не се секирај, не е ништо страшно ова, ниту пак невообичаено, и набрзо ќе се навикнеш на земање крв за хормони Со среќа утре, и пиши ни за новите резултати!
Инаку, девојки, утре е голем ден - со среќа пункција на kate.. и skydiver, и ET на Loveable Me! Со лесно и ќе ве чекаме да ни пишете
Ti blagodaram Hopeful ;-) sekogas ne smiruvas i ni davas nadez na site...daj boze utre da bide kako sto treba...utre ke vi pisam koga ke znam sto. I kako.
So lesno utre na site sto ste na pukncija i transfer ;-)
bev dva pati kaj petanoski posle ET prviot pat potvrdi bremenost vtoriot pat i srceva akcija i rece e se ok .spored petanoski i ehoto denes sum tocno 10 nedeli.ne mi se veruva posle 13 GODINI da go vidam i toa cudo
neznam zosto ti dale dekapeptil na mene tase mi rece oti imal loso iskustvo so niv obicno davaat site superfakt jas i za dvete ivf primav superfakt mislam ako ne padne pod 50 se odlozuva invitroto ako gresam neka me poprave nekoja ringerajka
Не мора да се одложи ИВФ, ќе продолжат со тие инекции дури не се симне естрадиолот и после ќе дадат инекции за стимулација. Пинки пиши ни што ќе направиш и која терапија за стимулација ќе ти ја дадат. Обично и за двата вида инекции (супресија и стимулација), следуваат по 30 од фонд, доколку е надмине бројката, бидејќи секоја различно реагира на терапијата, тогаш се докупуваат приватно. Јас докупував само три за стимулација за двете ИВФ, па не ме чинеше многу.
Успешната приказна на нина.дарко ја ставив во Имав успешна ИВФ постапка на забременување и да ве замолам сите што сте имале успешна постапка, да ја раскажете во таа тема, да им се даде надеж на сите рингерајки кои се во постапка.
Среќно на сите денес, пишувајте како ќе биде