Felly RR -> RE: Температура кај децата (2.9.2011 23:11:40)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond Постепено качува Т. Пред еден час имаше 37.4, а по пола час од првото мерење 37.8. Сега спие, ама како што може да осетам по топлината на телото, не ми личи како да качил повеќе. Ако каче повеќе, правец на доктор ?!? ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR ne trcajte odma na lekar, blond. mene filip nad 39 mi kacil. davaj paracetamol, ocet na corapi, masiraj so alkohol, tusiranje pocesto, rasoblekuvanje i se simnuva. ama t e normalna reakcija po diteper. samo spremi se, najcesto noke se kacuva povisoka t. ama ne se plasi, ke pomine. stom pocnal da kacuva, jas preventivno bi davala na 4 casa paracetamol 24 casa, ama sirup. cepcinjata ponaglo simnuvaat t, pa ako mu e do 38.5 mozes so sirup, a nad toa cepce. ИЗВОРНА ПОРАКА: blond И Ј качи 38.3 Немам дома сируп, ниту било што друго освен чепчиња против температурата. Оцет мора да е вински или може и обичен? Дека знам јас само вински оцет дека се става. И да го оставам да спие или да го гњавам? Ако го гњавам може повеќе да се нервира и да качи уште толку, подобро нека го вака нека спие, па на пола час мерење Т. Може многу гњавам, ама ова ми е прво и прв пат качува температура. ИЗВОРНА ПОРАКА: mila 3 da samo vinski, i jas taka znam. jas do 38.5 nikogas ne sum davala nitu sirup nitu cepcinja, taka mi kaza maticnata. ne se plasi ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR Без гајле, Т од вакцини најмногу 2-3 дена трае. Ете од оваа на 18 месеци ми крена Т и го држеше 48 часа ИЗВОРНА ПОРАКА: blond Фала на одговорите. Инаку Ј спие речиси цел ден, еве сега пред еден час го избањав и пак си заспа. Цела ноќ ќе си дежурам од пусти страв... А пред да заспие имаше 38.1
|
|
|
|