Andriance -> RE: Температура кај децата (13.7.2012 14:31:02)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Bucka* Mamicki, ve molam za sovet!! Jakov pred tri veceri imase 39 temperatura. Na pregled - nosot ok, usite ok, belite drobovi ok, grloto ok. Zatoa ni rekoa krvna slika, crp, urina, brisevi nos i grlo. Brisevite negativni, crp-to pokaceno 31, hemoglobin 10.1 (slab), hematokrit 30 (slab). Znaci, slabokrven e i ima pokaceno crp i zgolemeni limfociti, sto pokazuva deka ima nekoja infekcija vo organizmot, no nema bakterija. Sega cekam uste rezultat denes od urinata. Doktorkata vo megjuvreme dodeka seto ova go ispituvame ne ni dade nisto da pieme, samo Ponstan za temperatura po potreba. Ni rece kje vidime sto kje pravime otkako kje gi imame rezultatite od urinata. No detevo nema temperatura, osven onaa vecer pred tri dena! I sega ne znam sto da pravam i me fakja strav od sto e mozno da krenal tolkava temperatura. Dali ova vam vi se slucilo so vasite decinja?? Буцка, не знам колкави сте...ама прво...Одлично што докторката не ви дала ништо додека испитувате..па за што да ви даде??нели.. второ и Андреј пред 2 недеи..значи на 9,5 месеци имаше два дена Т...и тоа еднаш и 39.2.. и јас не му дадов ништо...и нас ЦРП 73..леукоцити покачени...хемоглобин на граница...иако ми препишаа антибиотик..ја си се јавив кај нашата докторка која приватно го гледа А...и таа ни рече ако третиот ден не качи Т...да не му давам ништо..може да е забче...нејзе многу многу не ја загрижи високото ЦРП велејќи ми дека има еден куп причини зашто ЦРП може да е високо... така и се покажа...за два дена на А му никна првото запче...тој беше весел, играше пиеше спиеше ..како ништо да не било...за два дена пак 37..и оп ете го и другото запче [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|