Viktori -> RE: Температура кај децата (15.9.2012 8:34:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR Женски , може ли да се даде Бруфен? За 2 недели правиме 2 години,цел ден давам далерон на 6 часа и кога му врви дејството веројатно одма му се качува Т, до 38 , 3 не оди погоре фала богу. Ми рекоа дека далерон не делувал баш на поголеми деца , да давам бруфен?[sm=zmeden.gif] И да најверојатно е од грлото, почна да се жали дека го боли и одвај пие и јаде, понеделник одиме на контрола не сакам на дежурна зашто одма даваат инфузија, аман кај го најде на топлово[sm=smiley13.gif] во случај да се повтори да си знаеш: бруфен барем од искуство според мене е мнооогу подобар од парацетамол. Прво ако е вирус нема да биде омалаксан и второ ако се запчиња, нема да го боли додека истера + нормално, ја намалува температурата. Инаку кај нас се дава бруфен од подоцна, ама верувај каде што сум видела, бруфен даваат и на 8 месечни бебиња. Кај нас останало од порано дека бруфен е лек за реума [sm=jezicek.gif], ама на запад е фивер редуцер, пеин реливер. САамо напомена: не се дава на празно меше и се дава на 8 саати.
|
|
|
|