|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
30.4.2015 14:19:23   
LoveableMe RR
Skopjance, natnat, среќно, пишете кога трансферuser posted image user posted image

Касси, твој е изборот, тука сме за поддршка, пиши кога ќе ти биде пункцијаuser posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот lena7)
Непосредна врска до пораките: 676
30.4.2015 14:22:48   
Bea
Еве ме мене после втора контрола и измешани емоции...
Естрадиолот после 7 примени пурегони ми е скоро 1900 и нешто, скоро 2000. Фоликули на кило...
Докторов ми ја спомна можноста, бидејќи тендирам кон хиперстимулација, да замрзнеме се, а трансфер да правиме некој нареден циклус.

Офффффффффф. Не знам што да мислам. Од една страна криво ќе ми биде многу за циклусов ако не заврши со трансфер, од друга страна пак добро е што ќе има резерва за замрзнување.
Сега ми ги остави уште трите пурегони да ги примам заклучно со сабота, па во недела сабајле уште една контрола на E2 и ултразвук, па тогаш ќе знаеме што ќе правиме. На крај ми спомна варијанта да ми врати само еден ембрион, што јас радо ја прифаќам :)

Останува да видиме во недела како ќе биде, се надевам дека ќе бидам умна :)

(Одговор на членот lena7)
Непосредна врска до пораките: 677
30.4.2015 14:41:41   
Kvisko
Bea и јас бев во иста ситуација како тебе минатиот циклус. Не се секирај докторот знае што прави. Ако види на пункција дека има многу фоликули или јајниците се зголемени ќе го одложи трансферот ама за твое добро.
Како и да со среќа и со лесно на пункција па потоа ќе мислиш за трансфер.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 678
30.4.2015 16:06:50   
rozeva
eve sum i jas na 8mi den od trasfer so menstrualnu bolki mislam deka vo sekoj moment ke dobijam lelelel mnogu sum nekako razocarana deneskauser posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 679
1.5.2015 12:37:29   
Anna78
Розева, не се секирај, такви болки може да имаш и од самата терапија, прочитај контраиндикации на естрофемот и кринон гелот, ќе видиш пишува абдоменални болки. А има и многу на форумов што имале такви болки исто, а сепак се пофалиле со позитивне тест. Така да, не мора ништо да значи. Дај боже да се предзнак за бременост, па и ти да ни се пофалиш со позитивен тест и user posted image user posted image
Мене пак, ме сотреа кошмари, аман веќе, од ова хормоноскава терапија постојано ми се јавуваат соништа грозни. Знам дека е од хормоните ама па си викам зошто не сонувам ливади со цвеќиња user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот rozeva)
Непосредна врска до пораките: 680
1.5.2015 14:15:46   
skopjance
Deneska se slusnav so embriologot mojata jajce kletka super se razviva i e so mnogu dobar kvalitey i utre vo 9 transfer. So gospod napred ovoj pat da zavrsi uspesno i jas da se izraduvam so user posted image user posted image

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 681
1.5.2015 15:11:17   
Hopeful RR
skopjance, ајде со среќа и лесно утре на ЕТ!!! Нека се доразвие ембриончето денес и утре кај мама во меше, и таму нека си седи во текот на следните 9 месеци! Шетни денес, па од утре во хоризонтала user posted image

Anna78, соновите се од прогестеронот, мене ми траат со месеци, ама си викам ај за арно е user posted image Ни ливади, ни цвеќиња, се само драми и кошмари, и тоа кој од кој поинтензивен и поживописен user posted image

Со среќа на сите! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 682
1.5.2015 16:09:42   
LoveableMe RR
Bea, oдличнa брoјкa имaш, супер терaј и сo еднo ембриoнче, не се знaе кoгa ќе се фaти.user posted image

Скoпјaнче, се нaјубaвo и зa две недели user posted image Аннa78, мoре не кoшмaри цели хoрoри Хичкoк не ми беше рaвен кoгa примaв терaпијa, хoрмoните лудувaaт леле мaјкo, aмa мoрa дa се издржи.

Среќнo нa сите!

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 683
1.5.2015 19:52:54   
bubla
da se prijavam deka pocnav so yasmin :)
So Gospod napred sega.
Pijam i dostinex. Posledniot pat na hormonite prl mi bese 24, pa doktorot vika malku da go simneme :)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 684
1.5.2015 20:28:33   
Anna78
Оф добро е, не сум само јас значи user posted image Да, само нека е за арно за убаво user posted image
Бубла среќно user posted image , ајде со Господ напред сите да си видиме позитивен тест и user posted image user posted image
Поздрав

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 685
1.5.2015 20:34:28   
bubla
Navivam za site za user posted image
gospod na pomos neka ni e na site!

Непосредна врска до пораките: 686
1.5.2015 20:57:36   
rozeva
ajde so sreka na site sto se vo proces na postapkata da se raduvamwe site zaedno tukauser posted image

Непосредна врска до пораките: 687
1.5.2015 22:27:33   
SOLE
skopjance so sreka utre na transver, neka bide sve vo najdobar red, ubavo da si se fati I da si uzivka vo mese edno 9 meseci user posted image

rozeva daj boze da e za arno taa bolka pa ke ja istrpis user posted image , ehee nie sme najjaki borici ovde I se ke istrpime samo za da stigneme do celta user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот rozeva)
Непосредна врска до пораките: 688
1.5.2015 23:18:21   
gina
ajde devojki na site samo da vi dadam podrska i konecno da gi vidite user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 689
2.5.2015 10:27:05   
цвет
zdravo devojki ,vi posakuvam na site uspeh ovaa prolet,eve i jas pocnav so terapija hormonska za ivf pa da vi se priklucam .Pocnav so suprefakt vcera vecer ,ama nesto me boli rakata i malku mi trne kazete mi dale e toa normalno?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 690
2.5.2015 11:54:38   
Anna78
Цвет ајде среќно user posted image , па да ни се пофалиш со позитивни резултати и user posted image user posted image За супрефактот ич не му се секирај, знаат малку да печат ама се издржува не е страшно. За трнењето незнам, сум немала такво искуство, но може да ти е погоден некој капилар при ставањето, но исто не е страшно, единствено може само модрица да ти излезе, но нели тие модрици се за арно за убаво user posted image уживај и не се замарај.

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 691
2.5.2015 13:15:53   
цвет
anna 78 fala mnogu za odgovorot ,se nadevam ke izdrzam, uste na pocetok se isplasiv

Непосредна врска до пораките: 692
2.5.2015 13:58:19   
Bea
Cvet, jas bi ti preporacala suprefactot da gi primas vo stomak, mnogu pomalku boli i pecka. Jas poveketo gi primiv vo raka i dosta hematomi mi se napravija, pa edna sestra vo remedika mi predlozi vo stomak i mene barem nesporedlivo pomalku me boli i skoro i da nema neprijatnost.
Inaku vecer ja primam poslednata doza, utre sabajle kontrola pa so Gospod napred, se nadevam ke dojdam do transfer.

(Одговор на членот цвет)
Непосредна врска до пораките: 693
2.5.2015 15:32:17   
bubla
Poveketo tuka vo stomak se bockavte?! Nekako jeza mi e samo koga ke pomislam na toa...

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 694
2.5.2015 15:37:03   
Bea
I mene mi bese jezivo i zatoa pocnav vo raka, no od sopstvenoto iskustvo kazuvam deka zgresiv. Mnogu e popodnoslivo vo stomak. Vo princip probajte i vaka i taka, za sekogo moze da e razlicno.

Непосредна врска до пораките: 695
2.5.2015 15:38:12   
kapina
Zosto po ne boli vo stomak na mene togas pravev ivf kaj dr tase sestrata mi kaza vo stomak da gi stavam

Непосредна врска до пораките: 696
2.5.2015 15:44:38   
bubla
Ke probam i taka i taka bea :)
Ke te poslusam :)

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 697
2.5.2015 18:38:05   
natnat
Zdravo zenski i od mene,..eve me povtorno pa da se pofalam deka pominav na redot jas :) transfer napraviv vcera pa sea so Gospod Napred :) ..site vikaat opusteno a jas bas naprotiv nekako nervozno si se cuvstvuvam ne znam zosto, imam i tapa bolka vo stomakot i dolniot del i kako da me nabolvaat jajnici..bas kako pred ciklus. Si pisime povtorno na 12 Daj Boze so pozitivni rezultati..pozz za site stiskam palci i jas za vas...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 698
2.5.2015 19:23:18   
bubla
sega odmorni bez nervozi!

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 699
2.5.2015 22:33:56   
LoveableMe RR
Natnaj, aјде среќнouser posted image . Бублa и цвет, кaде прaвите ИВФ?user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Еца

Кога свекрвата ви преговара

премолчувате (35%)

се карате со неа (25%)

разговарате со мажот (40%)

Број на сите гласови: 83

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!