Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.7.2015 14:55:08
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady A
zdravo i od mene rr cestitki za novite trudnici i sreka za onie sto se vo iscekuvanje , podolgo vreme samo ve citam ,no denes konecno se resiv da pisam, i nie ja zapocnavme postapkata za ivf ,eve veke osum dena primam ineksii suprefact ,me interesira dali vi stignaa ineksiite suprefact i kolku pari se sama da si kupam ako ne stignat, .nie odime kaj dimitrov vo remedika. nesakase da zapocnime odma ,deka leten period ,pa odmori pa da ne bilo vo brzanje i taka no nie sakavme i zapocnavme ,ova ni e prvo invitro ,bockanjeto boli i se plasam mnogu od postapkata, pls podrska
dobre ni dojde lady A ..so superfaktot se bockas od pocetok na terapija pa se do punkicja ..obicno stignuvaat dvete sisenca , sea neznam so koja doza se bockas ti ..jas pocnav so 0,5 pa posle namaliv na 0,3 ..ako ne ti stigne , mozam da ti dadam jas ..mene mi ostana i imam okolu za 3 bockanja ... a okolu bockanjeto ke se sviknes ..i mene mi bese mnogu strav pogotovo od inekciite so gi primav muskulno , ama se naviknav ..ke gi zamolis sestrite popoleka da te bockaat i pomoznost da odis kaj edna ista . so sreka
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.7.2015 17:14:26
Kvisko
LadyA со среќа и со лесно. Ако се вратиш назад низ темава ќе видиш дека има многу трудници баш после ивф кај Димитров и јас сум една од нив. Супрефактот би требало да ти стигне зашто после добивање ја намалуваат дозата. Мене ми остана ама сестрите во Ремедика ме замолија ако ми остане да им го вратам за да може ако треба да го дадат некому ако затреба за малку да не купуваат. Така што за тоа ич не се секирај има решение. И ако ти треба плус ќе ти треба малку. Опушти се за боцкањето колку си поопуштена помалку боли. Јас го сфатив како неизбежно за добивање бебе и ич не ми беше проблем. Тоа ми беше најопуштениот дел некако. Не ни прашував колку фоликули имам при мерењето на ехо. Најди начин да го тргнеш паметот од постапката ќе ти биде полесно да ја пребродиш.
< Поракaта ја уредил Kvisko -- 13.7.2015 17:17:56 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 13.7.2015 23:29:15
cosma
Zdravo RR...jas sum 9 den od transfer i stomakot mi e kako balon ke puknam nemozam da disam, dali e ova normalno..inaku stavam crinon mozebi e od nego...
Zdravo RR...jas sum 9 den od transfer i stomakot mi e kako balon ke puknam nemozam da disam, dali e ova normalno..inaku stavam crinon mozebi e od nego...
mene denes mi e 8 den od transfer , ama jas ne osekam nisto ...mene pa me zagrizuva ovie denovie crinone gelot ...go stavam kako i sekogas , ama ovie 2-3 dena koga odam vo toalet mi izleguva kako celo parce ...se prasuvam ostanuva li nesto vnatre i zasto se slucuva ova ovie denovi ?? se nadevam cosma nekoj ke ni odgoovri so nasive dilemi pozdravce
Cosma, bambina34 не се замарајте со дали стомакот ви е подуен, градите кави ви се и не знам што, симптомите кај секоја жена се различни, немојте да се оптеретувате со тоа.
Вамбина, за гелот тоа е случај со многу од нас, прочитај ТУКА има искуства и ќе видиш не е страшно.
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.7.2015 12:30:02
lady A
falavi devojki sto se ponudivte za suprefactot i za sovetite, inaku kaj nas dijagnozata e azospermija,ke odime so donor, kaj mene e vo red se samo prolaktinot koga go ispituvav mi bese pokacen,prvo invitro, se bockam kaj maticniot gkl, kaj sestrite,za ivf dobivme vaucer od fonndot ,sega treba da dobijam pa da ja namalam dozata pa ke pisam kako e ponatamu pozdrav
dragi moi , nemozev da izdrzam i denes pravev test ..izleze negativen ...sea se tesam deka uste e rano i deka ne e tocen ...inaku mi e 9 den od transfer
Ах bambince, многу е можно и најверојатно Е рано. Најрано на 9-тиот ден од трансфер хормонот hcg достигнува ниво кое може да се детектира, а најверојатно не е доволно високо да се детектира со домашен тест. Затоа и се препораките на сите ivf центри, бета да се вади после 11 ден, ама пустите ние не можеме да сме мирни. Пробај да се смириш и провери си преку крв за 2-3 дена. Ти посакувам многу многу среќа!
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.7.2015 10:04:16
LoveableMe RR
bambina34, сите сме биле така нестрпливи како тебе, очекувано е, ама најдобро да почекаш до денот за тестот, позз. Другите како сте, пчелка, како си како оди? Косма, ти како си?
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.7.2015 11:23:19
cosma
Bambina rano e za od urina ako ne te drzi mesto napraj si kvantitativen hcg...jas ke go pravam utre toj test zs petok e veke nepaboten inace ke mi bide 11 den od ET.Inaku mene stomakot mi e kako lubenica nemozam da disam, nemam sto da oblecam, ogromen e...
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.7.2015 22:11:05
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: cosma
Bambina rano e za od urina ako ne te drzi mesto napraj si kvantitativen hcg...jas ke go pravam utre toj test zs petok e veke nepaboten inace ke mi bide 11 den od ET.Inaku mene stomakot mi e kako lubenica nemozam da disam, nemam sto da oblecam, ogromen e...
stiskam palci cosma ...ajde da ne izrzduvas utre so pozitivna beta
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.7.2015 22:31:37
kapina
jas dve ivf imam napraveno i nieden domasen test ednas samo napraviv za vtorata inseminacija bese izleze pozitiven i posle pak negativen i od togas resiv domasen test ne
Mili RR samo sto pravev domasen test i se pokazaa dvete famozni crtki....na radosta i nema kraj....nekako potajno se nadevav zosto vcera dobivav napadi na gadenje, mamilite na dojkite mi se prosirija i stomakot ke mi puknese od otecenost...ama se si vikav deka e od hormonite sto gi pieme a toa ustvari bilo od hcg-to....
Mili RR samo sto pravev domasen test i se pokazaa dvete famozni crtki....na radosta i nema kraj....nekako potajno se nadevav zosto vcera dobivav napadi na gadenje, mamilite na dojkite mi se prosirija i stomakot ke mi puknese od otecenost...ama se si vikav deka e od hormonite sto gi pieme a toa ustvari bilo od hcg-to....
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.7.2015 10:06:44
lady A
cestitki cosma, ,jas imam prasanje do vas zenicki dali na nekoj vi se ima sluceno od suprefactot da vi docni menstruacijata, eve mene na 25 dena redovno mi doajga denes mie 29 a uste pojma nema samo osejkam bolki vo stomakot i pak nisto od 6 pirmimam suprefact eve vejke deset denna primam i nema mnogu sum uplasena taman se spremame za ivf mene bas sea mi se poremeti so e rabotata ,mnogu sum uplasena
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.7.2015 10:14:47
LoveableMe RR
cosma, честитки имај лесна бременост . ladyA, нормално е да доцни од супрефактот, не се секирај ќе добиеш деновиве, ајде со лесно, па потоа пиши со што ќе се боцкаш.
*******2014******* АКТУЕЛНО
07.06- bambina34 - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 06.07- lady A - почеток со терапија (Димитров, Ремедика) 09.07 -pcelka -пoчетoк сo терaпијa (Таше Трпчевски, Плодност) 00.07 -butterfly00 - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систинa)
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.7.2015 12:40:07
Hopeful RR
Јеееее, cosma честитки!!! Ти посакувам најубава и најлесна бременост, и за 9 месеци здраво и право бепче!!! Море те чекам во темата за близнаци, дај боже две да се бепчиња!
Направи и бета, добро е да се знае вредноста, и одма на доктор за да договорите терапија. Леле колку ми е мило!!!
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.7.2015 12:42:27
весник
cestitki cosma..imaj nalesna bremenost...jas denes go dobiv vaucerot i sum se izraduvala kako da sum bremena....samo za ubavo neka e...tuku cosma sakav da te prasam lezese ili setkase poveke???? se spremase da trgnis na rabota...pa pisi mi na koj den trgna na rabota...veke da ti kazam kaj imame problem pa i rabotata ne koci...
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.7.2015 13:27:39
Pinky30
cosmaaaa yeeeeeeeeeeee cestitkii i lesna bremenost uf sto mi e ubavo na dusickata koga ke procitam za nova trudnica ajde vlecni ne site za nos sto sme vo procedura uzivaj sega relaksirajse i se ke bide vo reeed
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.7.2015 14:39:27
cosma
Fala vi na site za ubavite zborovi...na site sto se obiduvate vi posakuvam sto poskoro da gi vidite ....bev sabajle dadov krv kaj i da e cekam rezultati...vo vrska si miruvanjeto jas lezev 3 dena stvarno gledav da stanuvam samo za do wc i jadenje a posle toa pocnav da si stanuvam i da si se dvizam najnormalno samo bez napreganje....inaku jas sakav da se vratam na rabota 2 ta nedela zosto rabotsta ne mi e fizicki zahtevna no ne mi dadoa taka da si odmarav 2 nedeli....
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.