RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kiki83 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (21.12.2015 14:00:32)

Здраво девојки бевме на консултации во њуборн клиник и се одлучивме таму да го правиме ин витрото ми дадоа витамини и од 16 ти почнав со циклопрогинова, на 31 имам закажано скречинг по големи биле шансите за успех.

malecko 87 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (21.12.2015 14:47:28)

Lele nie se mislime za New Born najverojatno ste zadovolni stom ste se odlucile za tamu a kazi mi go zemavte vaucerot pa otidovte na konsultacii ili pred da go zemete otidovte @kiki83

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (21.12.2015 14:50:49)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kiki83

Здраво девојки бевме на консултации во њуборн клиник и се одлучивме таму да го правиме ин витрото ми дадоа витамини и од 16 ти почнав со циклопрогинова, на 31 имам закажано скречинг по големи биле шансите за успех.

kiki83, со лесно и се најубаво. Бидејќи ова е нова постапка и ни требаат искуства, да те замолам да пишеш во соодветната ТЕМА, кога ќе направиш скречинг, тоа ќе ти го прават на 21-ви ден од циклус или како? Напиши во линкот што ти го посочив дали ќе биде со анестезија, дали ќе ти наплатат и сл. Те очекуваме со нетрпение со вести![sm=bravo.gif]

kiki83 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (21.12.2015 15:50:02)

malecko 87 пред да го земме ваучерот бевме на консултации др Татјана ме виде на ехо разговаравме и мм направи спермограм се видовме и со др Бирол ми препишаа витамини се надеваме на успех овој пат.
Мислам дека не наплакаат за консултација,ние бевме со ваучер од групер

bambina34 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (21.12.2015 19:34:25)

Konecno stgnavme doma so dvete embrioncinja : ) super pomina transferot , dr.Stajkovska mi go praese bidejki dr.Dimitrov e na simpozium . Terapijata ostanuva ista estrofem 3*2 , aspirin 100, folna I krinon gel

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (22.12.2015 11:21:16)

Бамбина сега чувајте се и Дај Боже и двете да си останат во мешето на мама.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (22.12.2015 14:58:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

Konecno stgnavme doma so dvete embrioncinja : ) super pomina transferot , dr.Stajkovska mi go praese bidejki dr.Dimitrov e na simpozium . Terapijata ostanuva ista estrofem 3*2 , aspirin 100, folna I krinon gel

Bambinceee34, среќно во меше и за две три недели да те префрлиме во другиот форум. [sm=smiley2.gif]

pcelka3 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (22.12.2015 19:11:01)

bambina cestitki i so lesno da ja pomines bremenosta i na dr rr se najubavo....

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (22.12.2015 19:40:45)

Bambina ne e bremena tuku imase et i sega ceka rez bambince srecno dusicke sega da ne izraduvas za sve nedeli so visoka beta kade e sasaicko se nadevam se raduva na poziriven rezultat

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (22.12.2015 23:09:13)

Bambinaaaaa ajde za dve nedeli da se raduvame site.Ti posakuvam visoka beta.Uzivaj relaksirajse sobiraj sili za raduvanje i slavenje[sm=bravo.gif]

ooooo -> RE: Вештачко оплодување VII дел (23.12.2015 9:23:26)

zdravo mi treba vasi soveti zosto seuste ne sum upatena se sto me ocekuva. E vaka mojot soprug pravese operacija na varikocela a ima i azospermija nasiot lekar ne ni dade nikakvi lekarstav ni vitamin da pie samo za 6m kontrola ako znae nekoj i ako ima neko slicno iskustvo blagodarna bi mu bila da znma dali ima sani i za in vitro. e sega dr prasanje mi e nie planirame za vo maj nekade da pocneme so dokumenti no kaj mene sega se javi problem od ednas kosata pocna da mi pagja i koga go proveriv testosteronot mi e pokacen . eve gi moite rez koi gi pravev 13den od menstruacija.fsh 5.6 UH 5.4 ESTRADIOOL 36.5 TESTOSTERON 6.2 DHEA-S 1.9 sega nz kako treba da bidat hormonite za invitro sto kako treba ako znaete ve molam da mi pisete tolku vece sum razoacarana vi bi bila blagodarna. A za new born klinika samo da kazam jas tamu nerven slom doziveav sega nz sto kako e ... prv pregled odime mi kaza deka su bremena tolku bev radosna no nekako ne bev seuste sigurna, dodeka ja pravev pregled soprugot spremogram , utredenta ni se javija da ni kazt deka ne e taka soprugot ima azoospermija mozno e da nema deca :(

SOLE -> RE: Вештачко оплодување VII дел (23.12.2015 12:03:08)

bambina34 со срекичка и со лесно, уживај овие две недели и да се пофалиш со [sm=rozacrtici.gif] [sm=duda.gif][sm=duda.gif], инаку да ти кажам и мене трансверот ми го правеше Стојковска пошто тој ден Петановски беше отсутен и докторката си рече јас имам лесна рака и ете кај мене бидна, истото ти го посакувам и тебе [sm=bravo.gif]

cika -> RE: Вештачко оплодување VII дел (23.12.2015 20:44:06)

Здρаво девојκи би ве замолила да ми κажете имав поднесено за ваучеρ за ивф но ми побаρаа и дρуги испитувања па κаκо да ги доставам сега знам до κомисијата κај мајκа теρеза шо е но незнам адρеса и се плашам по пошта да не се загинат пишете исκуство ваше κаκо ги доставивте пошо не е во оваа тема модеρатоρот може доκолκу смета да ја пρеместат фала и позз до сите

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (24.12.2015 16:18:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cika

Здρаво девојκи би ве замолила да ми κажете имав поднесено за ваучеρ за ивф но ми побаρаа и дρуги испитувања па κаκо да ги доставам сега знам до κомисијата κај мајκа теρеза шо е но незнам адρеса и се плашам по пошта да не се загинат пишете исκуство ваше κаκо ги доставивте пошо не е во оваа тема модеρатоρот може доκолκу смета да ја пρеместат фала и позз до сите

cika, пиши во темата Информации за остварување на правото на ИВФ преку ФЗО што точно ти бараат и ќе ти пишеме, позз

bambina34 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (25.12.2015 16:47:02)

Vi blagodaram mili moi na poddrskata ..Denes mi e 4 ti den od transfer , pa resiv uste da se polegacam :)
Se nadevam Dedo Mraz ke mi gi donese najubavite [sm=duda.gif] [sm=duda.gif]paketcinja ovaa godina

123ана -> RE: Вештачко оплодување VII дел (26.12.2015 23:26:26)

Zdravo zenski. Denes mi e 3ti den od embriotransver. Pa nesto procitav vo nekoi stari komentari za koj den moze da se pravi test za bremenost. Iako doktorite vikaat na 14, mislev dali moze nekoj den porano? I dali ke bide toj verodostoen. Ako imate iskustva pisete.

Bea -> RE: Вештачко оплодување VII дел (27.12.2015 9:49:45)

123ана, скоро имавме случка на форумов, направен тест на 8 ден од трансфер негативен, а на 14 ден позитивен. Стрпи се, два дена ништо нема да променат, а нема да си правиш два пати стресови. Среќно!

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (28.12.2015 9:23:19)

Ana123, со лесно и чекај до датумот, да не си правиш непотребни стресови. Каде правеше ИВФ и кај кој доктор?

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (28.12.2015 16:51:37)

Devojki nie bevme kaj dr denes so mm i ni predlozi da probame invitro po priroden pat posle naredniot ciklus.Dali moze nekoj po detalno da mi go objasne toj proces

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (29.12.2015 9:17:35)

sasaiciko, имаме тема ИВФ во природен циклус, таму имаме искуства на рингерајките, но твоето е поразлично бидејќи го правиш после ИВФ, кога си стимулирана и големи ти се шансите за успех. Имам пријатели кои после долга борба со стерилитет, баш следниот циклус после класично ИВФ, правеа ИВФ на природен циклус и сега си имаат прекрасно синче [sm=smiley1.gif].

Разликата од класично ИВФ е што или ќе примиш една две инекции, или воопшто ништо нема да примаш, ќе ти го пратат фоликулот и ќе примиш прегнил, па потоа пункција и по неколку дена трансфер. Терапијата по трансфер е речиси иста како при иВФ. Среќно! Пишувај ни[sm=smiley1.gif]

123ана -> RE: Вештачко оплодување VII дел (29.12.2015 12:38:39)

@loveableme. Invitro pravev vo Sistina, kaj dr. Ivanovski. Hormonska terapija Suprefact i Festimon, so ICSI program (iako ne znam bash sto znaci toa) , na punkcija izvadija 12 jajcekletki, od koi 5 se oplodija, megutoa 3 bea kvalitetni. Za zal nemase za zamrznuvanje. Megitoa se nadevame na uspeh. I na site drugi sto se vo proces, sto pocnuvaat i slicno, bidete pozitivni :) ednas mora da se fati!

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (29.12.2015 15:13:00)

ana123, одлични вести. ИКСИ методата се користи скоро секаде денес, тоа значи тие во лабораторија ги оплодуваат ембрионите и не ги оставаат сами да се оплодат, што е подобро, нуди поголема сигурност. Со лесно и да не израдуваш наскоро[sm=bravo.gif]

*******2015*******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

00.11. 123ана - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
21.12 -bambina34 -трансфер со смрзнати ембриони FET(Димитров, Ремедика)
00.01- kiki83- почеток со терапија (Гуржановска, Њуборн Клиник)
00.01- sasaicoki - ИВФ на природен циклус (Димитров, Ремедика)

00.01-Sandra36-почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
00.01-LoveableMe RR - терапија/или IVF природен циклус (Трпчевски, Плодност)
00.02-весник- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

21.12-bambina34= FET
20.12- 123ана = пункција 23.12 =ЕТ

=========================

04.01-bambina34=ТЕСТ
09.01-123ана=ТЕСТ

2015 година

nadesh[sm=9nebesa.gif] mery [sm=9nebesa.gif] srekna2[sm=9nebesa.gif] rozeva[sm=9nebesa.gif]Kvisko [sm=9nebesa.gif] Bea[sm=9nebesa.gif] bitolcanka82[sm=9nebesa.gif] cosma[sm=9nebesa.gif] Strela[sm=9nebesa.gif] Ninicka2[sm=9nebesa.gif]lanicka30[sm=9nebesa.gif] SOLE[sm=9nebesa.gif] evoksi[sm=9nebesa.gif] didi28[sm=9nebesa.gif] mimidjon[sm=9nebesa.gif] devojce*[sm=9nebesa.gif]

Среќичка -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.12.2015 10:49:45)

Гледам се помалку има кај Лазаревски.
Некоја посебна причина има или случајно така се погодило.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.12.2015 11:22:19)

Среќичка, има кај сите доктори, но зависно која рингерајка кога ќе почнува со терапија, така ги ставаме. Ти кај него си?

Среќичка -> RE: Вештачко оплодување VII дел (30.12.2015 11:29:05)

Кај него сум. Гледам се помалку кај него се одлучуваат. Ми падна чудно

Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>