RE: Вештачко оплодување VII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VII дел (12.12.2015 18:39:47)

pinkii bas mi e zal ajde sledno ke bide uspesno kako gospod nikoj ne e .. inaku kade zenicki da pisam za slaba menstryacija pred ivf imav jaka menstruacija po 6 i 7 dena a sega samo prviot den imam poveke a vtorii i treti den po edna kapka pomos zosto toa e taka se plasam sto imam slaba menstryacija

gina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (12.12.2015 22:52:36)

devojki kako mozam da mu pratam meil na dr.Lazareski

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (13.12.2015 14:37:52)

Ne mu funkcionira meilot nalazarevski

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (13.12.2015 16:42:14)

Kate ispitaj gi hormonite na treti den

kate.. -> RE: Вештачко оплодување VII дел (13.12.2015 19:48:21)

gi ispitav v red se

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 0:45:04)

Na 06 mi pravea transfer i celo vreme lezam se obiduvam da imam minimalno dvizenje no vecerva koga bev da izmokram koga se brisev zabelezam rezenikavo na gakite.dali e toa normalno

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 10:06:12)

Sasaiciko што примаш од терапија? Ако ставаш кринон може такво нешто да се случува. Инаку од 6 до сега имаш поминато доволно време да можеш малку да се раздвижуваш. Мене барем така ми рекоа во Ремедика. Три до пет дена повеќе да мирувам а псоле моѓам да се движам. Добро е за протокот на крв до матката малку движење.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 10:38:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Na 06 mi pravea transfer i celo vreme lezam se obiduvam da imam minimalno dvizenje no vecerva koga bev da izmokram koga se brisev zabelezam rezenikavo na gakite.dali e toa normalno

Може да е нормално од самиот кринон гел, прати како ќе биде ситуација овие денови и секако движи се, лежењето не помага ич. Ајде, со лесно

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 11:16:49)

Estrofem 3x2 ,tifol,aspirin 100 i crinon gel

pcelka3 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 16:10:51)

zdravo dragi rr eve i jas resiv da vi pisam da vi kazam sto doziveav minatata nedela deka naednas dobiv bolki neznam od sto nastanaa dotogas se bese vo red inace bev 22 nedela so bliznacinja masko i devojce koi napreduvaa odlicno bea zdravi i zivi no jas nemozev da gi donosam se obidoa dr. da mi napravat iten serklaz no nemozese nisto da mi se pomogne dr. rece ako pocnel da sie ce puknel vodenjakot i taka me porodia i gi izgubivme bliznacinjata i sega se prasuvam sto se sluci sto bese pricinata bidejki prethodniot mesec bese se vored dolzinata bese 3 sm rece deka e dobro brisevite bea negativni teroidnata ja pratam sekoj mesec bese vo granici dr. mi rece samo kako pricina mozelo da bide slabost na matkata ... e sega ke ve prasam soveti od vas za ponatamu i imam i zamrznati embrioni pozz

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 16:37:21)

Оф бре пчелка, толку ми е жал[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif], кога читаме за сите што сте имале успешни приказни се радуваме како за наши успеси, а сега тагуваме како за наши загуби..ич не сакав да ја прочитам оваа вест, толку ми е криво што ова ти се случило[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]....

Имаме тема Што по неуспешното ИВФ? и тука има линк до тематa за Хистероскопија, прочитај искуства и направи интервенција пред трансферот со смрзнати ембриони.

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 22:01:53)

Pcelka баш ми е жал. Нема зборови за утеха тоа е тоа.
Види ви темите Неуспешна бременост Спонтан абортус и Серклаж во бременост (не можам да ставам линкови од таблет). Мисѓам дека тоа повеќе ќе ти помогне отколку испитувања по ивф зашто ова што тебе ти се случило нема ама баш никаква врска со ивф. ИВФ процесот довел до бременост и тоа со близнаци. Понатаму се е исто како и во секоја друга бременост без разлика како дошло до неа. Исто не знам како те воделе во вгжтор триместар како со нормална должина на цервикс од 3цм и тоа со близначка бременост кога во втор триместар треба да е минимум 4цм за да зе смета за нормално. Консултирај се пак со лекар и барај и второ мислење.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VII дел (14.12.2015 23:38:06)

Pcelka zal mi e dusickeee

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 9:31:10)

Pcelka, еве линкови за други теми, консултирај се убаво за што точно треба да направиш сега и види искуства во темите: Серклаж и Должина на грло на матка во бременост. Можеш и таму да пишеш, ќе ти пишат рингерајките кои имаат искуство за тоа.

кате.., примаш ли терапија за ХПВ вирусот? Може од терапијата да ти се оскудни циклусите.

pcelka3 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 9:58:28)

fala vi dusicki za odgovorite imam i napraveno i histeroskopija imav mal septum od 1 sm mi go otststranija na gak lani vo noemvri samo sega so mazotmi razmisluvame dali bese potrebno da napravevme 4d za da se videse kako e so matkata a za dolzinata pak ke pisam dr tase mi rece super bilo 3sm a i jas vo 8 nedela malku prokrvariv se pazev togas mi kaza da lezam odmaram i posle toa dr mi kaza deka e se vo red i malku si se opustiv si setkav po malku za da se razdvizam inace ne odam na rabota samo nekoi raboti niz doma otkako sum bremena nemav odnosi i sega se mislam koi raboti treba da gi ispitam mislam na imunoloski ili dr vie sto gi imate ispituvano ve molam pisete samo dr. mi rece deka za naredna bremenost potreben e serklaz vo 12 13 nedela za da se iznosi bremenosta poradi slabost na matkata drugo nisto pak jas da se iskonsultiram so vas sto odite po ovaj pat kako jas samo ne vi posakuvam kako kaj mene da bide kaj vas da bide so lesno i so ubavo...

*devojce* -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 10:13:44)

Pcelka navistina mi e zal.
Devojki veke tri dena nautro imam kafeafkasto bledo na sekojdnevnata koga ke stanam posle toa nema nisto nitu na brisenje nisto.Se do narednoto utro.Navecer stavam vaginaleti utrogestan od 200.Dali na nekoj mu se slucilo vakvo nesto.znaci bojata e zoltenikavo bledo kafena.

nina.darko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 10:33:26)

Оффф душиче, многу ми е жал за тоа што ти се случило.. И јас изгубив бебенце во 19та недела баш заради слабост на грлото на матката. Ама јас дека имам конизација направено и пред време се отворив и го изгубив бебето за жал.. Мој совет ти е ако си во можност да отидеш на консултација кај Др. Панчевски во Систина и он ќе ти каже што е најдобро да се направи во твојот случај. Мене ми предложи абдоменален серклаж и на тој начин успешно ја износев бременоста. Стварно ми е многу жал ...

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 12:58:33)

Pcelka3 ако бебчињата биле здрави и убаво напредувале а проблем бил само во немоѓн оста физички да ги задржиш имунолошките испитувања само ќе ти бидат малтретирање. Имунолошките обично доведуваат до неуспешни ИВФ или губење на плод во рана бременост. Вака доцна е или слабост на цервиксот или евентуално проблеми со коагулација на крвта (ама тогаш мислам дека настануваат проблеми со бебињата).

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 15:12:14)

Pcelka, многу ми е жал... [sm=smiley13.gif]
Од она што го гледам, мислам дека кај тебе нема потреба ни за имунолошки, ни за генетски испитувања, бебињата си биле во ред и бременоста си била најуредна, штом стигнала до 22 недела. Ова слабост на матката ми се чини дека значи само слабост на цервиксот, и се слагам дека 3цм е кратко, можело порано да се интервенира со класичен серклаж, тој се прави околу 19-20 недела, и со строго мирување би се намалил притисокот. Но, нема поента да гледаме наназад кон она што било, да бидеме оптимисти за следната бременост која сигурно ќе дојде [sm=smiley1.gif] Провери го убаво цервиксот сега, и разгледај дали е подобра опција трансабдоменален серклаж, наместо обичен, тој е каде каде подобар и посигурен. И мислам да консултираш друг доктор, за секој случај...

malecko 87 -> RE: Вештачко оплодување VII дел (15.12.2015 19:22:16)

Zdravo devojki kako sto pretpostaviv mojata posledna inseminacija zavrsi bez uspeh i sega pocnuvam da sobiram dokumenti za in vitro me interesira vaseto mislenje za doktor Kuzevska od Sistina iskustva dosta mi ja preporacuvaat pa dali nekoj ima praveno kajnea in vitro pozdravce

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.12.2015 14:36:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: malecko 87

Zdravo devojki kako sto pretpostaviv mojata posledna inseminacija zavrsi bez uspeh i sega pocnuvam da sobiram dokumenti za in vitro me interesira vaset_o mislenje za doktor Kuzevska od Sistina iskustva dosta mi ja preporacuvaat pa dali nekoj ima praveno kajnea in vitro pozdravce

Малечко87, доколку се решиш за Систина, најдобро да избереш меѓу Ивановски, Лазаревски и Поповиќ, поздрав[sm=bravo.gif]

sasaiciko -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.12.2015 15:29:25)

devojki pred malku se slusnav so sestrata od remedika i zakazav za vo sabota za proverka na bhcg drzete palci

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.12.2015 15:37:43)

sasaiciko, со среќа!!! Сабота е убав ден за висока бета, и те чекаме со убави вести [sm=sloncek.gif]

nadez vera ljubov -> RE: Вештачко оплодување VII дел (16.12.2015 15:50:01)

Во сабота е свети никола и јас лани на тој ден испитував бхцг. И беше позитивно. Ти посакувам и тебе исто

*devojce* -> RE: Вештачко оплодување VII дел (17.12.2015 13:57:39)

Devojki denes bev na test na krv pozitiven e[sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>