natus -> RE: Повраќање кај бебињата (23.7.2012 15:09:10)
|
Jas uste ednas ke ve zamolam da go odnesete, posebno sto nemate napraveno krvna slika vo brzo vreme, zatoa sto kaj bebinjata se e moment. Posle povrakanjeto ona nemase nikakva promena, isto bese vesela, se smeese, i ne zadrzaa vo bolnica zatoa sto imase namaleno od rodilna tezina, i kako taze majka da ne se ispanicam ako pak povrati. Cela nok bese super, jadese, utredenta isto, i bevme spremni za pustanje, krvna slika odlicna, ama ednata doktorka rece da ostanam uste edna vecer samo za da vidi so cicanjeto, deka imavme problemi, znaci nisto ne ukazuvase na promena, me zadrzaa za gluposti, duri i na niv ne im bese jasno zosto. No za 5 minuti, vo 15 casot odednas znaci se vkocani, imase fiksacija na pogled i strasni grcevi, reagiraa vednas i mi rekoa da sme bile doma nemalo da izleze na dobro. Krvnata slika pokaza katastrofa, vo razlika od samo 12 saati, leukocitite do plafon, a se lekuvavme od bakterija vo krvta koja i ja truese krvta. Fala mu na gospod sto izleze dobro, bese mnogu strasno. Znaci, jas ne ve plasam, sigurno nema vrska nasiov so vasiot slucaj, kako sto rekov ne znam dali povrakanjeto bilo nekakov pokazatel, no radi toa, povratenoto zolto otidovme, i fala mu na boga sto ne poslusav nikoj da ne go nosam deteto radi edno povrakanje. Ova go pisuvam za da kazam deka nema igranje so dete, posebno so bebe.Podobro da go odnesete, da vidite krvna slika, i toa moj sovet na klinika, ne kaj maticen, ili sepak kako sakate, deka i nie bevme se vo red, pa za 5 minuti mi se prevrte zivotot na glava. Pozdrav, i ne stavajte taka, odete i pobrzo, pa pisete deka se e vo red.
|
|
|
|