Azzura -> RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27. до 40. недела II дел [chat] (3.6.2015 20:42:53)
|
Gina, tocno e ova sto ti go kazuvaat drugite RR-ki za inekcijata za zreenje na plukjata. Se dava ako vidat doktorite deka plodot e spremen da izleze pred vreme, i zatoa stavaat dekstametazon mislam za pobrz razvoj na plukjata so cel bebeto samo da moze da dise ako se rodi pred vreme. Bidejkji plukjata zavrsuva so razvoj vo polna 34 nedela. Taka da, ako nisto ne ti kazale, uzivaj do kraj. Roberta, otocite se valjda normalni vo 35-ta, a i vremevo e uzas, i plus sekogas imajte na um deka polnata mesecina mnogu deluva na otocite. Vcera bese polna mesecina i site sto i onaka maka macat so otoci, nekolku dena se pojacani. No, nie kako trudnicki treba da si vnimavame i na pritisokot ...meri go denovive ako imas poizrazeni otoci. FellyRR, ne znam koja nedela si za skrieniot seker. Jas sum 27-ma i zemav upat od maticniot za Adrialab. Rabotat so fondot za ova ispituvanje i ne se zakazuva, odis i te bockaat 3 pati. Taka mi kaza sestrata od maticniot. Inaku, deneska pak se bockav za dimeri i iako mi se namaleni od cleksanot, sepak poradi hemostazata mi prepisaa uste 10 inekcii. Pa taka, za nekoj den planiram da ispitam seker. Se nadevam se ke bide OK. Sega za sega, bebacot e dobro, jade i raste, a jas edvaj disham. No, za divno chudo deneska sum podvizna i ne mi tezi [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|