Hopeful RR
|
Извини капина, ама како бе "никому ништо"??? Или јас не те разбирам или ти не знаеш да се објасниш. Ај вака - стави се ТИ на позиција на таа мајка. Замисли после толку години пробување, ивф и што се не, ќе добиеш дете и некој да го тепа? Сеедно дали баба, дадилка или воспитувачка во градинка, тоа е небитно. Зарем ти мислиш дека ќотекот е добар, дека е воспитна мерка? Ќе дозволиш некој да ти го тепа детето, и ќе ќутиш притоа, "никому ништо"?!! Ме чудиш, баш од тебе, со целата твоја мака, очекував повеќе. Тоа дете во Струмица е греота, ама неговите родители баш требале да кажат по медиуми, може ќе го спречеле ова што се случи сега. И тоа што ти си тепана нема никаква врска, тоа било пред којзнае колку години, со којзнае какви воспитувачки. Ако збориме за личен пример, јас во градинка сум од 8 месеци до прво одделение и не сум пипната, ни од воспитувачките, ни од моите родители, и сметам дека нема полошо нешто за дете од ќотек, сеедно од кого доаѓа. Знам дека има родители што си ги тепаат децата, но тоа се уште не го оправдува ќотекот. Ќотекот го деградира, понижува, навредува детето... му создава лузна за цел живот и е основа за девијантно однесување во иднина, за жал. И уште нешто. Најразочарувачки, после овој немил настан, е што во јавноста забележувам струја што е во одбрана на дадилката, почнувајќи од нејзиниот адвокат, кој не знам со кој образ се нафатил да ја брани, па се до разно-разни коментари во нејзин прилог. Тоа што сме општество што релативизира насилство и го оправдува ми е посебно болно...
< Поракaта ја уредил Hopeful RR -- 13.9.2015 13:25:29 >