MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.3.2016 14:24:36)
|
Пролутекс е прогестерон, скоро сите го примаат, има и други инекции исто прогестерон кои во повеќето случаи не се примаат секој ден туку на неколку дена и се примаат мускулно, ама ужасно многу болат. Инаку мене ми дадоа опција или пролутекс или тие другите што болат, јас одлучив за пролутекс бидејќи ич не ме болат. А ги даваат за подршка на бременост, природно телото во втората фаза после овулација треба да си го лачи само, но понегоаш е недоволно, а без прогестерон плодот на може да опстане, јас вака знам. Ако грешам нека ме поправи некој. Среќичка мене после трансфер ме советуваа да мирувам, не да се заковам за кревет, но без некој посебен напор, и све така олабавено, и физилки и психички. Затоа ми дадоа боледување. Да не се замарам психички на работа, бидејќи кај мене знае да биде навистина многу стресно и динамично, и многу контакти со луѓе имам и затоа не одев на работа. Но секоја работа не е иста, ако можеш да одиш оди, а ако не, земи си боледување. Види како ќе ти биде деновиве, па одлучи.
|
|
|
|