RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 0:45:22)

Jana mnogu ti e rano da pokaze.Obicno ne se pravi porano od 11 ti den od ET zatoa ne se razocaruvaj i ne go stresiraj organizmot pocekaj si 14 ti den i proveri si preku krv beta hcg.Jas na 12 ti den pravev test domasen iskoci vtorata crtka ama posle 5 min i toa bleda posle pak na 13 ti den napraviv isto i toj den betata mi bese 216 a predhodno krokodilski solzi ilzeav[sm=smiley19.gif] zatoa molimte ne gubi nadez...rano e mnogu sega..moze doslo do pokasno implantiranje.Ti posakuvam visoka beta i da se smees za kratko vreme

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 0:48:18)

Jas od pusti strav od prethodno ne bese moralno sestrata rece ako sakame radi nas i povtorno denes na 20 ti den od ET betata mi e 3618 malce dusata mi dojde na mesto ne ocekuvav da e tolku visoka za 6 dena no ete super.Vi ja posakuvam na site ovaa beta...Uste da go vidam na exo i srceva akcija moze ke se smiram a sega ne mi se veruva edinstveno samo sto simptomi imam strasni i tie me potcetuvaat deka nesto se slucuva...

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 0:59:38)

Pinky 30 a kakvi simptomi imas ?

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 1:06:57)

Jana kako mozes taka nepotrebno da si go stresuvas teloto, sekoj pat e razlicno i ne mozes da znaes koga nastanala implatacija, najverodostoen test e preku krv i ke si napravis koga ke ti dojde vreme, ne daj boze togas ako pokaze ke imas pricina za nervoza vaka samo si pravis dopolnitelni stresovi na teloto bez potreba.Neznam kako ne moze da izdrzite pa jas niednas nemav hrabrost da napravam test pred 14 den. Ti pustame sreka za [sm=rozacrtici.gif]

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 9:21:04)

Navistina neznam sto mi se sluci ovoj pat. Sekogas sum cvrsta i jaka, za bilo sto, a ovoj pat posle ET stanav takva placka sto i sama nemozam da se prepoznam. Se nesto me nervira, mi smeta, i samo placam. A i ne mi trgna nekako. Prvo svrabezot, pa grcenjeto na stomakot, plafon visokite leukociti i na kraj me fati nekoj virus ete me tret den kaslam buftam, mislam deka i matkata ke mi izleze. Se mi se sluci ovoj pat. Vekje pocnav i da si fukcioniram najnormalno, pa sto treba da bide ke bide.
Sekako, od srce, na site vi blagodaram za pozdrskata...ve guskam:))

Madagaskar2016 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 9:31:13)

Odgovorot za oooooo.Jas imam mnogu loso iskustvo so Tase I plodnost. Katastrofa od covek. imam million pogrdni zborovi za toj covek, ama nesmeam tuka:).Ova ne go kazuvam zatoa sto imase negativen ishod. imav negativen I vo Newborn,ama za Dr.Vlatko imam samo pofalni zborovi.
Jana, nemoj da se kosis, moze e uste rano.

kapina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 10:59:26)

I jas i pisav na ooo za moeto negativno iskustvo od dr tase samo vo privatna poraka da ne se raspravam ovde so tie sto imaat pozitivno iskustvo so nego

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 11:04:26)

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Pinky 30 a kakvi simptomi imas ?

Gradite mi se ko balon i bolki strasni,temperatura do 37 so nesto,vrtoglavici,tahikardii strasni,grcevi vo matkata,mi se jade na sekoj 3-4 casa i mi se trese snagata dodeka ne potkasnam po mslce zatoa jadam no pocesto da ne mi se losi...celo vreme zeshka se osekjam,stomakot mi e ko balonce jas si imav stomace malo no sega mi e poinakov...Daj Boze se da bide zatoa i si napraviv beta uste ednas...Da si docekate site od se srce vi posakuvam

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 11:19:19)

Pinky ke se izdrzi, za ubavo e, ne e strasno[sm=bravo.gif]

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.4.2016 19:41:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Jas od pusti strav od prethodno ne bese moralno sestrata rece ako sakame radi nas i povtorno denes na 20 ti den od ET betata mi e 3618 malce dusata mi dojde na mesto ne ocekuvav da e tolku visoka za 6 dena no ete super.Vi ja posakuvam na site ovaa beta...Uste da go vidam na exo i srceva akcija moze ke se smiram a sega ne mi se veruva edinstveno samo sto simptomi imam strasni i tie me potcetuvaat deka nesto se slucuva...

Pinky30, бетава ко за близнаци [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Со среќа! [sm=smiley1.gif]

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (18.4.2016 21:41:36)

Pepapa kako si, kako pominuva vreme? Pocna li da se dvizis ili uste lezis?

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (18.4.2016 22:17:35)

Lezev do sabota odnosno do 6-ti den, vcera izlegov na kafe potoa vo dvorce si go pominav pola den na sonce a od denes veke pocnav na rabota, ne mi e teska rabotata so sedenje mi e i bez fizicka aktivnost, ama denovite pak nekako bavno pominuvaat, ti kako si?

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 11:11:51)

Jas prvite 3-4 dena lezev, posle si pocnav normalno da funcioniram. Ne odam na rabota, doma najnormalno, izleguvam, setam. Me fati nekoj grip, se otkornav od kaslanje denovive, mislam i da se fatese go isfrliv kaslajki[sm=smiley19.gif]Dvapati pravev test eden na 8mi den, i denes na 11ti den, i dvata negativni. Ne se nadevam mnogu. Utre ke pravam beta i ke znam na sto sum. Ako ima nesto se nadevam ke pokaze na krv i na 12ti den.
Tebe ti posakuvam visoka beta, da ne izraduvas za kratko

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 12:27:25)

Zatoa jas ne planiram da pravam domasen test porano od 12 den dali i togas ke soberam hrabrost neznam, ajde ne se stesuvaj pred vreme, te cekam utre so visoka beta...pozz

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 13:13:04)

Jana po nekogas i testovite znaat da pokazat lazno zatoa utre ti posakuvam da imas visoka beta od se srce ti posakuvam [sm=smiley1.gif]
Pepapa so lesno na rabota popoleka i pazi si se.

pepapa -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 13:37:10)

Fala Pinky, bas se pazam si sedam celo vreme, odmaram :)

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 14:21:50)

Jana mislam deka mnogu rano si pravis stres za organizmot pocekaj si barem uste eden den daj boze da gresis pa da ne izraduvas so visoka beta i ti isto pepapa,odmarajte uzivajte galete si gi mesinjata ovoj period mozebi e najtezok dodeka da otkrieme dali sme ostanale bremeni ili ne ama e i naslatkiot bidejki tocno znaeme deka vo nas imame uste eden ili dva zivoti.Raduvajte se so sekoj pominat den bez razlika na ishodot.Ve guskam site i vi davam ogromna poddrska [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 14:45:32)

Nie vcera zamrznavme sperma po preporaka na doktoroti ne kostase 10 500den za edna godina(pred 6 god.isto zamrznavme sperma togas bese 9000 den) a i ne ni gi priznavaa markerite od hiv,hepatit b i c moralo da se napravat novi ili vo Avicena ilivo Sistina ili vo Adrija lab.Nie gi napravivme vo Sistina i si plativme 2750 den.
Od snosti pocnav da se bockam so triptofem inekcii vo stomak pod agol od 45 stepeni i pravo da vi kazam dodeka se bocnav celata se vkocaniv mi bese strav kako ke se bocnam,dali ke me boli(bidejki jas so prvata bremenost mnogu ispukav vo stomakov),mi se cinese kako prv pat da se bockam aku imam pominato niz sito i reseto [sm=smiley36.gif] ama dobro pominav ne me bolese ic ne ni setiv deka se bocnav.Me bendisuvaat ovie inekcii,za razlika od suprefactot,sto imaat od ednata strana igla a od drugata strana e inekcijata.Malecko e igleto i se poprakticni,nemoram da kupuvam niti igli niti spricevi.
Nedela zavrsuvam so mikroginonot i na 28 mi e zapisano ispituvanje preku krv za samo eden hormon,mozebi jas taka pametam deka mi ispituvale poveke hormoni na prva kontrola ako sakate kazete mi i vie koi hormoni ste gi ispituvale na prvo zemanje na krv(cisto informativno ne deka nesto mozam sama na glava da napravam ili da pobaram sepak taka odlucil doktorot samo me inrteresira).So lesno i so sreka da ni e na site [sm=smiley1.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 20:13:05)

Tolku bese, mojata bremenost zavrsi.[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Plodot veke nema srceva akcija.

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 20:55:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Tolku bese, mojata bremenost zavrsi.[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Plodot veke nema srceva akcija.

MademoiselleNina

MademoiselleNina, навистина ми е жал и сочувствувам со тебе [sm=smiley19.gif] И јас имав missed, два пати и знам колку е тешко, посебно кога ке се појави срцева акција па ќе ја снема... не знам што да ти кажам за да те утешам, единствено знам дека мора да бидеме цврсти, да издржиме и да не престануваме со борбата. Знам дека те боли, исплачи се, по некое време ќе ти биде подобро.
Не се откажувај, наредниот пат ќе биде добро, имај верба!

Јас бев советувана дека не мора да се испитува плодот за хромозомски аномалии, пдобро ние двајца да се испитаме, но сега друг доктор ми кажа дека сме требале да испитаме, за да знаеме точно што се случило. Најдобро да се советуваш и ти со твојот доктор за овие испитувања.

jana81 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 20:55:52)

Aman bre Nina, sto se sluci....tuuuu i ja se rastrevoziv....mozam da zamislam tebe kako ti e. Nemam zborovi za uteha..isplaci se, vikaj da ti olesni. Dojdi si pri sebe, i povtorno vo borba. Te guskam silno[sm=smiley19.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 21:12:27)

што да кажам - не знам.
Борбата продолжува, ете тоа.

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 21:16:37)

Nina mnogu mi e zal [sm=smiley19.gif].Te guskam [sm=smiley31.gif]

butterfly 00 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 21:42:36)

Nina dusicke mnogu ama mnogu mi e zal, pogotovo deka ovde se zblizivme na forumot, celo vreme te citam, se delime, sto da kazam mene minatata godina vo sedma nedela mi se sluci i go pratija plodot vo Manu ispadna hromozomska greska trisomia na 22 hromozom pa pravevme kariotip dvajcata, mnogu te guskam i veruvaj znam kakvo loso cuvstvo e jas odam na pregled i doktorot mi vika nema nisto i jas zbuneta dodeka se osvestam i koga riknav da placam pred doktorot site gi potresov vnatre, off samo bidi silna, mora da najdes sila, te guskam najmnogu dusicke

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (19.4.2016 22:00:45)

ах колку е тажно...
Се радуваш и одеднаш ништо, барем да осетев нешто, јас ништо, ама баш ништо не осетив.
Утеха ми е тоа што имаме замрзмати и за некое време ќе правиме трансфер. Прво ова да се среди. Малку ми е страв од утре, не знам што ме чека...

Страница: <<   < Претходна страница  21 22 [23] 24 25   Следна страница >   >>