|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
24.4.2016 17:55:32   
Hopeful RR
Мене во Систина ме прегледуваа вагинално во текот на првиот триместар, потоа абдоменално.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 626
24.4.2016 23:21:30   
MademoiselleNina
Мене и во систина и кај матичен гин. ме прегледуваа вагинално на ехо.

(Одговор на членот nadez vera ljubov)
Непосредна врска до пораките: 627
24.4.2016 23:29:21   
kapina
I na mene vaginalno me gledaa i prviot i vtoriot pat prviot pat imase gestaciski sakus vtoriot pat imav zadebelena matka samo koga pocnuvav da krvaram

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 628
25.4.2016 0:13:18   
весник
Лазаревски ме гледаше цело време на абдомен...тек во 15 недела прв пат ми мереше цервикс вагинално

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 629
25.4.2016 9:34:31   
scared RR
И мене се на вагинално, дури и на првиот скрининг ем вагинално ем обично. А баш од самиот почеток барав на обично да ме гледа рече не можело немало ништо да се види user posted image

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 630
25.4.2016 10:40:50   
Kvisko
Ехото нема многу врска со спонтани. Ако е така воопшто немаше да го користат. Мене ме гледаа вагинално на почеток зашто поубаво се гледа така, а цела бременост цервиксот ми го мереа исто вагинално бидејќи ми е свиткан и со абдоминалната сонда не се гледаше цел. За штетноста имам читано не само на нет туку и во една книга на факултет ама имаше нагласено дека не е штетно само по себе туку дека создава топлина па не треба ептен често да се користи од типот секој ден. Ништо друго.

Страшно е тешко да се помине и да се преболи спонтан/missed абортус. Јас мислам дека сеуште ми е ноќна мора тоа искуство ама се случува. Причината не е ИВФ или ИЦСИ едноставно се случува. Кај мене беше на спонтано настаната бременост. Затоа и не се прави рутински генетски скрининг на ембриони никаде во свет при ИВФ туку само ако има индикации на пример семејна историја на болести и повеќе повторувачки спонтани абортуси. Под повеќе се смета над 3 и биохемиски не се бројат во тоа на пример во Велика Британија. Исто така во Велика Британија не ни даваат пригестеронска поддршка ако има индикации за спонтан во прв триместар освен ако нема докажан недостаток на прогестерон при испитување на хормони во втора фаза од циклус.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 631
25.4.2016 12:19:37   
весник
.scared kako ti odi so lezenjeto....lezis celo vreme ili si setkas???

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 632
25.4.2016 13:45:27   
scared RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

.scared kako ti odi so lezenjeto....lezis celo vreme ili si setkas???

Лежам цело време само до вц станувам :( ти пишав нешто во другата тема ако сакаш ѕирни :)

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 633
25.4.2016 14:24:05   
Pinky30
Pepapa sto napravi denes ajde falise za visoka betaaaaa user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 634
25.4.2016 14:28:29   
pepapa
Eve me, beta hcg 560ml, prodolzuvam so istata terapija i za dve nedeli na kontrola, sega samo se molam na gospod da ne cuva :)

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 635
25.4.2016 14:47:31   
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

Eve me, beta hcg 560ml, prodolzuvam so istata terapija i za dve nedeli na kontrola, sega samo se molam na gospod da ne cuva :)

So lesnoooooo neka mi ti e.Imaj ubava zdrava i lesna bremenost.Gospod da e sekogas so vas.Iskreni cestitki ti posakuvam od se srce...Ova koe ivf ti bese?

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.4.2016 14:51:06 >

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 636
25.4.2016 14:56:41   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

..BEBETO DENES SI GO VIDOV I DENES GO IZGUBIV.I odma me smestija kiretaza i toa e...Borbata mora da prodolzi...imam uste edno ivf od fond moze sega so svezi embrioni ke bide uspeshno..6 ta nedela bev...od imunoloski i hromozomski se ni e ispitano i e vo red..Dr.vika deka cim sega zabremeni matkata e spremna za povtorno zabremenuvanje...

Pinky30, сега те читам и навистина многу ми е жалuser posted image и се повеќе почнувам да мислам дека на нас кои имаме многу извадени фоликули при ИВФ не треба да не третираат со естрофем потоа, туку само со прогестеронска терапија... Квиско, Беа, беа такви случаи и успешно се породија...исто Весник , а сите нас сите кои не третираат со естрофем, а имаме доста фоликули, мислам дека е сосема погрешно и читав некаде статија дека има жени кај кои организмот не реагира најдобро на естрофем....

Мислам нема потреба од испитувања, доволно си направила и си се измалтретирала, мислам дека се е во ред, примаш соодветна терапија, сега само да се поклопат коцките и да биде...ти посакувам среќа што поскоро.....user posted image

пепапа, честитки имај лесна и убава бременост. Очигледно тимот на Њуборн полека, но сигурно почнува да се докажува во РМ!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.4.2016 15:22:54 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 637
25.4.2016 15:31:37   
kapina
Pepapepa cestitki

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 638
25.4.2016 15:51:20   
pepapa
Fala vi na site, daj boze site da se izaduvame vo najbrzo vreme, gospod e golem i gi slusa nasite molitvi, ova mi bese prvo ivf

Непосредна врска до пораките: 639
25.4.2016 16:17:56   
MademoiselleNina

user posted image user posted image user posted image ЧЕСТИТКИ!!!user posted image user posted image user posted image
Со лесно да си ја тераш бременоста до крај, уживај во деновите што следат!user posted image user posted image user posted image
И да си дочекаш живо здраво бебенце едно или две user posted image

Непосредна врска до пораките: 640
25.4.2016 18:47:25   
Hopeful RR
Пепапа, честитки!!!! user posted image Ајде со среќа и со лесно, ти посакувам убава и пријатна бременост, и здраво право бебуле, нека биде се ок и понатаму и влечи ги останатите за нос user posted image

Loveable Me, да се надоврзам на твоето размислување - и јас не примав естрофем. Додуша кај мене немаше многу јк, 10 беа, ама сепак, ти држи вода муабетот за естрофем...

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 641
25.4.2016 19:20:38   
kapina
Jas prviot pat ne primav estroferm tuku ciklo proginova no samoobelite vtoriot da primav

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 642
25.4.2016 19:48:56   
Soned1

Честито pepapa, ти посакувам лесна и здрава бременост, да се издрадуваш на крај на бебче или бебчиња user posted image

Непосредна врска до пораките: 643
25.4.2016 21:08:07   
kik@
Cestitki pepapa so lesno da si ja isteras bremenosta
user posted image

Ne pravi im go na drugite ona sto ne sakas tie da ti go napravat na tebe.

(Одговор на членот Soned1)
Непосредна врска до пораките: 644
25.4.2016 21:37:40   
kapina
Cudno bas cudno za biohemiskite bremenosti oti pred nekojden jas bas ja prasav sestra anita dali biohemiskite bremenosti se smetaat kako bremenosti rece da tie senajrani spontani abortusi

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 645
25.4.2016 22:16:32   
kapina
Jas koga pocnav da krvaram vecerta koga se sluci biohemiskata bremenost bev na vaginalno eho i dr rece oti matkata e mnogu zadebelena mozno e da si bremena i koga ispitav beta hcg bese10,4 koga veke obilno krvarev bese tolku i lazarevski kaza i dvata embrioni se bile prifateni stom e tolku bila betata koga veke si krvarela

Непосредна врска до пораките: 646
26.4.2016 0:09:44   
MademoiselleNina

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

и се повеќе почнувам да мислам дека на нас кои имаме многу извадени фоликули при ИВФ не треба да не третираат со естрофем потоа, туку само со прогестеронска терапија... Квиско, Беа, беа такви случаи и успешно се породија...исто Весник , а сите нас сите кои не третираат со естрофем, а имаме доста фоликули, мислам дека е сосема погрешно и читав некаде статија дека има жени кај кои организмот не реагира најдобро на естрофем..

Јас не промав естрофем, па ете како заврши, не знам што да кажам...

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 647
26.4.2016 10:44:27   
Среќичка
Честитки пепапаuser posted image ти посакувам убава бременост user posted image

Непосредна врска до пораките: 648
26.4.2016 17:08:39   
pepapa
Fala za cestitkite, da vi se vrati kaj site vo najbrzo vreme, sakav da se nadovrzam na muabetot deka site doktorite davaat ista terapija za ivf barem jas taka mislev osobeno pri prv obid, ama ne bilo taka, eve sega edna prijatelka pravese ivf vo ista klinika kaj sto pravev jas, nejze i bese transferot na 5-ti den mene na 3-ti, kleksani prima preku eden den naizmenicno so aspirin, jas sekoj den i aspirin i kleksani, taka i treba site ne sme isti pa po sema da ne vodat

< Поракaта ја уредил pepapa -- 26.4.2016 17:10:14 >

(Одговор на членот Среќичка)
Непосредна врска до пораките: 649
27.4.2016 13:43:23   
bambina34

Cestitki pepapa ,imaj lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Сцена на раѓање или бејбиситерка
пеперутка16

Дали повеќе би сакале да го запишете вашето дете во дневен престој или да ангажирате бебиситерка?