RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (20.6.2016 22:15:02)

gordana123, се е нормално. Бременост може и да има, и да нема симптоми, посебно после ивф, така што опушти се. Биди оптимист и чекаме тест! Ајде со среќа [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.6.2016 11:56:55)

gordana123, ништо не е сигурно дури не го видиш тестот, немој џабе да си бараш симптоми, многу се различни кај сите. Те чекаме кога ќе правиш тест, позз

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.6.2016 14:10:12)

Gordana ne se sekiraj i jas imav menstrualni bolki i gradite me bolea pa ostanav bremena,individualni se simptomite kaj site.

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (21.6.2016 15:04:03)

Sabota so gosot napret i fala vi za bodrskata[sm=smiley1.gif]

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.6.2016 11:36:09)

RR kako so nablizuva denot za test me faca panika i nervoza[sm=smiley13.gif]

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.6.2016 12:08:23)

RR nisto izgleda nema da bidi pocna ko rozovo da mi teci[sm=smiley19.gif]

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (23.6.2016 19:50:42)

gordana 123 треба да се јавиш кај докторот што ти правеше ин витро или кај сестрата, може и кај матичниот и да им кажеш дека имаш розово истекување. Би требало да ти дадат прогестерон инјекција.
Ако било смо тоа, без обилно крварење, може да не е страшно. Како што прочитав имаш 3 ембриони, можеби еден од нив отишол но другите два се тука, а може и сите три се уште тука..не паничи туку веднаш бво такви ситуации јавувај се и оди на лекар. Се надевам се е ОК..со среќа [sm=smiley1.gif]

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.6.2016 11:44:33)

RR se javiv kaj sestrata od plodnost i mi rece da ja prekinam terapijata posto napraviv test negativen bese i mi rece bidi zdrava i ziva pak ce dojdis[sm=smiley19.gif]

kik@ -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.6.2016 13:15:14)

Gordana123 bas mi e zal ama eden naj prijatelski sovet da go smenis doktorot,od moe licno iskustvo ti kazuvam, vidi pobaraj I razgovaraj I so drugi doktori, sovetuvaj se. Od srce ti posakuvam se najdobro.

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.6.2016 13:47:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gordana 123

RR se javiv kaj sestrata od plodnost i mi rece da ja prekinam terapijata posto napraviv test negativen bese i mi rece bidi zdrava i ziva pak ce dojdis[sm=smiley19.gif]

gordana123, дали правеше домашен тест или преку крв? Ако си правела домашен тест, рано ти е и можно е да не ти е точен, бидејќи според списоков мислам дури на 28-ми треба да правиш тест.

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (24.6.2016 18:18:18)

Dasen test pravev ne e zq na 28 tulu za na 25 oti na 14 mi bese transero i fvanase dena od transvero mi tekoja posto mi dojde ko kafeno a uste eve nejci da mi probija sestratai rece terapijata da ja prekinam oti nalo nisto[sm=smiley19.gif]

Soned1 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 0:32:30)

gordana 123, јас мислам дека треба да направиш и тест преку крв за да биде 100 % сигурно дека е негативно.
Не сакам да ти давам лажна надеж, можеби навистина нема бременост, но ми изгледа малку неодговорно од страна на сестрите така да те советуваат преку телефон, без тест преку крв да прекинуваш терапија...види ако не отиди кај матичниот, он нека ти даде упат за бета или пак отиди провери приватно.
На крајот на краиштата, ќе видиш и колкава е бетата, тоа може понатака како информација да користи, доколку нема бременост да се знае на пример дали имало биохемиска или немало воопшто...

Јас секако повеќе сакам да се смени целата ситуација и да излезе дека имало покасно имлантација и дека си бремена, но секако мислам дека треба да направиш тест преку крв.

Bebusko3 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 10:05:43)

Здраво ,ве следам веке подолго време ми помогнавте за многу прашања,пред се на сите да ви посакам да си бидете со Бебушки во рацете [sm=bravo.gif] .Да се представам веке 4 години се обидуваме за бебенце со мм но никако до сега не сум останала.Ова ми е прово инвитро денес ми е 6ти ден од трансфер инаце правев со замрзнати ембриони заради тоа сто имав полип кој бесе многу мал на поцетокот но потоа се зголеми и морасе да се одстрани хистероскопски.Месец мај ја примав терапијата и правев пункција а овај месец бесе трансферот.Со терапијата немав проблем бев со долг протокол примав прво по еден фостимот 2 дена потоа по 2 и последниот ден по 3 заедно со суперфакт по 0.5.Имав 14 јајцеклетки од кои 8 се оплодија и на крај 7 останаа и сите ги замрзнаа.Ми вратија само 2 а 5 останаа замрзнати.За дијагноза имам висок пролактин за кој пијам бромергон веке 4 години кој е во нормала со него,потоа некои ми викаат дека имам полицистицни јајници некои не,мажот ми е добар имасе некоја инфекција на поцеток но ја излечи.Имам правено од испитувања ХСГ ,брисеви хормони,офисхистероскопија,сега и хистероскопија 4 инсиминации.Пред да почнам со постапката ми казаа дека овие 2 недели се најтешки и навистина биле во право,јас не верував оти сепак секој ден се боцкаш па јас од Битола доагавме Скопје во систита кај ДР Митко Ивановски од кој сум многу задоволна..не верував оти имам многу страв од игли мислев дека тешкото помина но ова е потешко [sm=smiley36.gif].Извинете на долгиот пост ама сакав колку што мозам повеке да напишам за моето искуство...

bitolcanka82 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 10:18:17)

Bebusko3 ti posakuvam sreka i pozitivna misla periodov.Daj boze da se zavrshi dobro.Ja imash mojata prikazna a sega veke imam 4 mesecni bliznacinja, vo racete na odlicen doktor si samo bidi pozitivna i se ke se zavrshi odlicno.Pozz i pishuvaj da znaeme sho i kako

Bebusko3 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 10:25:02)

Живи и здрави да ти се,се надевам дека и јас ко тебе ке ја имам таа срека и благослов.Ме копка една работа дали е рано да направам домашен тест на 11ти ден од трансфер сакам и од причина дека неизвесноста ми е многу тешка а и на мм му е роденден баш тогаш и правиме четири години од брак па убаво ке биде да се израдуваме на тој ден ама не знам сто да правам оти од тие тестови негативни најтешки ми биле...Дали е рано 11ти ден или?Совет..

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 14:55:16)

so sreca bebusko3 jas gotovo ja prekinuvam terapijata proveriv i bhg e 0.100 znaci nisto ne ostanalo od embrioncinjata vi posakuvam na site so pocnuvate uspeh i [sm=rozacrtici.gif]
se razbira slenit pat povece sreca so nov doktor i vo dr klinika[sm=smiley1.gif]

Bebusko3 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 17:27:19)

Многу ми е жал Гордана ..Немам дури ни зборови како да те утешам.Јас ете само читам и споредувам и јас вчера сабајле кога отидов во вц па да кажам неколку дена имав запек и на тоалетната имав бело густо и многу малку розе но помислив дека е тоа од кринон гелот и дури се израдував за розевото оти нели викаат на 5 ти ден треба да има спотинг но сега некако ме фака страв дали може некој да сподели искуство слично на ова?инаку од терапија примам естрофен 4*2 аспирин 100 кринон гел навечер прогесѕерон депо на 4 дена по половина ампула и декортит 2*1/2 и бромергон 1/4..ако може некој да каже за искуство со кринон гел дали и кај вас имаше така бело оти тоа само вчера ете себес ништо немам ниту пак претходно.Ви пожелувам на сите успех...

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (25.6.2016 18:36:42)

bebusho3 mislam deka taka treba so klinon gelo kako so citam oti jas nemam iskustvo so nego jas imav sosema promasena terapija sega i pred hodniot pat vo plodnost so proluteh ampula edna na sabajle vo stomak aspirin100 folna kiselina 1x1 proginova3x1

Pinky30 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.6.2016 0:04:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bebusko3

Многу ми е жал Гордана ..Немам дури ни зборови како да те утешам.Јас ете само читам и споредувам и јас вчера сабајле кога отидов во вц па да кажам неколку дена имав запек и на тоалетната имав бело густо и многу малку розе но помислив дека е тоа од кринон гелот и дури се израдував за розевото оти нели викаат на 5 ти ден треба да има спотинг но сега некако ме фака страв дали може некој да сподели искуство слично на ова?инаку од терапија примам естрофен 4*2 аспирин 100 кринон гел навечер прогесѕерон депо на 4 дена по половина ампула и декортит 2*1/2 и бромергон 1/4..ако може некој да каже за искуство со кринон гел дали и кај вас имаше така бело оти тоа само вчера ете себес ништо немам ниту пак претходно.Ви пожелувам на сите успех...

Imas odlicna terapija i jas ja imab istata so toa sto mesto progesterob depo primav prolutex no napravuv alergija i mi gi zameni so dabroston...za grutkite i jas imav od Crinon gelot ne se plasi jas nasabajle stavav i progesteron inekcija i crinon sabajle navecer i imav pozitiven test..zatoa glavata gore imas super terapija samo smireno i pozitivno i se ke bide...ovoj moj posleden pat bas bev pozitivna i ete uspeav no mojata srekja bese za kratko no toa e zivotot ideme ponatamu...zatoa samo pozitivno i da me izraduvas so visoka beta

Bebusko3 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (28.6.2016 19:12:34)

Многу ни е жал што така испаднало но нема одкажување.Фала за подршката и убавите желби се надевам дека Бог ке не слушни сите и ке ни подари ангелчиња.Во овие 4 години мислам и цел мој живот сум си по природа позитивна дури мм ми вели дека сум премногу оптимиста за се наоѓам решение но сега се плашам само од разочарувањето ако не биде оти знам дека ке биде големо.Се распишав јас [sm=smiley36.gif] ...

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (29.6.2016 18:11:13)

dali nekoj mozi da mi kazi so e DHEAS-S i za so se ispituvaVE MOLAM da mi kazi ako nekoj ima ispituvano[sm=zmeden.gif]

xplorer -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (4.7.2016 0:04:33)

Dali nekoj e informiran kako odi rabotata so donacija na jajce kletki vo Makedonija? Baram pomos za moja prijatelka

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (4.7.2016 10:26:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: xplorer

Dali nekoj e informiran kako odi rabotata so donacija na jajce kletki vo Makedonija? Baram pomos za moja prijatelka

xplorer, имаме тема ТУКА.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (4.7.2016 14:49:34)

Bebusko3, добре ни дојде и ти посакувам среќа каква што имав јас - прво ивф успешно со здрави прави близнаци [sm=smiley1.gif]
Терапијата ти е супер, се си е таман и ќе мора да бидеш потрпелива - 11 ден е прееерано за тест [sm=smiley36.gif] Мене ми рекоа на 15 ден, направив на 16 бета хцг. Проблемот со прераните беат тестови е што може да го детектираат хцг-то од стимулациите, што е големо разочарување во случај кога нема бременост. Затоа, прославете си го роденденот со голем оптимизам и позитивна енергија, а тест направете неколку дена подоцна. Така ќе бидете посигурни во резултатите.
Со среќа и пиши ни!

vaska05 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (6.7.2016 18:57:10)

i jas go imam istiot problem jas baram za mene donator na jajce kletki Ve molam dokolku nekoj ima informacii ili saka da donira neka go spodeli toa so mene.BLAGODARAM

Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>