RE: Вештачко оплодување VIII дел (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

bitolcanka82 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (7.6.2016 12:28:07)

eve i jas da se priklucam za bliznacite, se slozuvam apsolutno so Hopeful tie se najubavata rabota na svet bez plashenje so pogolema griza se ke bide ok.I jas sum sitna gradba 163 sm pa rodiv bliznaci bez komplikacii vo polna 38 nedela.Niv ne im se izleguvashe ama dr. rece dosta im e.Zdravi pravi vo super kondicija site 3 ca skoro 3 meseci si vadime zivci po doma.Na ubav nacin sekako [sm=smiley36.gif]

blue_blue -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (7.6.2016 13:31:40)

Нема врска твојата конституција со тоа...ич не се секирај...дал ќе ги доносиш ил не е склоп и сплет на околности кои може да ти се десат и со едно исто како и со две...
Не се замарај со тоа, најди лекар на кој му веруваш да те следи и прати го и сопствениот инстинк...Јас имав пред осум години близначка бременост ко по книга...освен што тогаш сум била најслаба у живот [sm=smiley36.gif] оти не ми збираше у желудник ништо се друго си беше идеално. Се породив во 38+5 и тоа на закажан царски, ни болки ни ништо...

ИЗВОРНА ПОРАКА: Michela

Фала hopeful одма кога ја видов бетата на тоа си помислив,а баш сакам да е едно.Дури цело време бев убедена дека ке му кажам на докторот едно да вратиме и во последен момент се премислив,се исплашив си викам а ако не се фати и ајде две биднаа.Страв ми е дека нема да можам да ги износам,јас сум мала,ситна.Ама ајде да не зборам пред време,се надевам се ке биде ок.

Michela -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (7.6.2016 23:23:10)

Браво за сите мами на близнаци[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Јас изгледа нема да бидат една од вас,ми видоа на ехо дека едното се развива правилно а другото заостанува доста само 7 мм.е нема ни јолк сак.Докторот ми рече дека самото ке си се исуши,нема ништо да осетам.Не би требало да направи проблем на другото.Контрола за 2 недели за срцева акција.Поздрав

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (8.6.2016 9:54:07)

Мишела, среќно и известувај не на форумов во делот за бременост како ќе ти тече бременоста[sm=bravo.gif]

lara36 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (8.6.2016 20:50:46)

zdravo zenski ne sum pisala so meseci no redovno ve sledam prvo cestitki do site sto si gi vidoa dvete crti i sreno na site sto se vo ifv postapka.sakav da ve zamolam za sovet samo sto go dobiv vaucerot za ivf pocnaa moite problemi vo ovie 4 godini trcanje po doktori nikogas ne mi nasle nikakva bakterija sega kako za belja pocnaa kako ludi da se pojavuvaay prvo klamidija pa eserihija na cervix i posledna enterokoka na vaginalen bris i cervix.pijam antibiotik,probiotik,caevi,maslo od divo origano i vitamin c.dokolku nekoja ima iskustvo so ovie bakterii da me posoci kako da se izlekuvam oti mi e strav deka ke propadne vaucetor.p.s. nemozev da najdam post za bakterii pa zatoa pisav tuka.pozdrav do site

nadez vera ljubov -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (9.6.2016 11:32:52)

Антибиoтик лекaрствa пиеш сaмo ти или и сoпругoт? Требa двaјцaтa дa пиете aнтибиoтик.мене тaкa пред дa пoдaдaм дoкументи бaктеријa 2 3 пaти пиев пaк имaше и другa се пoјaвилa a мaтичнaтa не дa ми рече дa пие и мм.пoсле oтидoв нa кoнтрoлa среќa тaa не беше тукa кaј зaменaтa и тaa ми рече aнтибиoтик двaјцaтa.и јa знaев aмa сум изумилa.

lara36 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (9.6.2016 13:10:54)

Dvajcata pieme antibiotik imame i zastiteni odnosi eve i ponedelnik cekame rezultat od spermokultura i bris od uretra.da vidine kaj nego da ne ima nesto

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (9.6.2016 14:27:16)

lara36, добро што пак се читаме, ни фалеше [sm=smiley1.gif]
Браво за ваучерот, ајде нека е последен!

За бактериите, не се секирај, знаеш дека се стандард кај многу. Со антибиотици се средува, со тоа што ако се покаже некоја тврдоглава, може да ти препишат и два вида антибиотици еден по друг, но потоа се ќе се среди. Не заборавај б комплекс и линекс, сигурно знаеш, а не е на одмет и кантарион вагиналети после сите антибиотици заради флората. Те чекаме со инфо за резултатите и не се секирај, имаш време за ваучерот [sm=smiley1.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (10.6.2016 3:35:23)

Toa sto pies e toa, poveke caevi, eve i ja sega brkam bajterija, ja ima, pa ja nema, pa sega pak ja ima...
Za entrekokus jas pred nekoja godina piev "e kapi" , pobaraj na google ke ti izleze. Ovde ne se dozvoleni linkovi, inaku ke ti gi pustev. Posle edno sisence mi ja snema, i ne mi nikna pak. I treba da se izbegnuvaat analni odnosi. ( taka mi kazaa mene togas) samo trpelivo i ke se izleci. I so srekja i so uspeh da bide

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (10.6.2016 12:23:00)

lara36, се најубаво и што поскоро да ни пишеш убави работи на форумов[sm=smiley1.gif]

lara36 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (10.6.2016 19:59:04)

Fala vi zenski na poddrskata mnogu mi znaci pocnav i linex vaginaletite a e kapi gi imam gi koristev za klamidijata se nadevam deka naredniot rezultat ke bide konecno dobar i ke pocnam so dolgoocekuvanoto ivf.pozdrav se citame naskoro

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (11.6.2016 14:16:21)

Michela со лесно да си ја носиш бременоста.
Лара36 пробај и со ацидосалус вагиналети за милион работи се препорачуваат.

lara36 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (11.6.2016 16:11:08)

Pocnav so linex edna nedela pa vagisan edna nedela pa acidosalus na kraj taka me sovetuvaa

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (14.6.2016 8:11:39)

zdr zenski jas sum nova pocnato mi e ifv sega treba da mi bidi transfero se plasam mnogu da ne mi dojdi odi gradive me bolat ko za mestroacija

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (14.6.2016 9:56:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gordana 123

zdr zenski jas sum nova pocnato mi e ifv sega treba da mi bidi transfero se plasam mnogu da ne mi dojdi odi gradive me bolat ko za mestroacija

каде правеше и што терапија примаше?

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (14.6.2016 10:22:01)

vo bt fostimoni i merionali

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (14.6.2016 10:56:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: gordana 123

vo bt. fostimoni i merionali

Досега имало случаи со таква комбинација останале бремени. Се надевам и ти ќе си една од нив.[sm=smiley1.gif] Кога ти е закажан трансфер?

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (15.6.2016 9:09:04)

vcera bese pomina dobro tri embrioni pa so sreca da mi e i na site[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

Kvisko -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (15.6.2016 10:34:07)

Gordana123 со среќа. Лара се надевам брзо ќе пишуваш за ивф постапка.

Hopeful RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (15.6.2016 11:12:05)

Со среќа, ајде нека се фатат сите три!!! [sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (15.6.2016 16:32:22)

gordana 123, со лесно и за две недели чекаме бета тест

*******2016******
[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] АКТУЕЛНО[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

gordana 123 - почеток со тераппија (д-р Таше Трпчевски, Плодност)

=========================
[sm=nosecka.gif]ИСЧЕКУВАЛКИ[sm=nosecka.gif]

00.06 =пункција= 15.06 =ЕТ
28.06 = ТЕСТ
=========================

2016 година

kiki83 [sm=9nebesa.gif] весник [sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif] Druze[sm=9nebesa.gif] pepapa[sm=9nebesa.gif] Michela[sm=9nebesa.gif]

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.6.2016 8:10:42)

me faca strav i panika da ne ne bidi nisto a i taka custvuvam[sm=smiley19.gif]

MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (17.6.2016 9:12:34)

Gordana123 so srekja i so lesno, i gledaj si filmovi komedii, toa ke te raspolozi.

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (20.6.2016 13:50:37)

Mozno e da nema nisto zenski posto ne osecam nosto me boli po malku stomako ko mestroacija polovinata i gradite da dopir me bola[sm=smiley13.gif]

gordana 123 -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (20.6.2016 16:19:53)

imam i vnatresni gasovi dali toa e normalno a i redovn asto;ica imam [sm=zmeden.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>