Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 12.10.2016 13:34:57
lara36
Kaj dr.Vanco pravev megutoa koga odev na pregledi se slucuvalo i dr.Stojan da me pregleda.A za inekciite mi bese muabetot deka treba da se davaat koga veke gi ima kako opcija.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 13.10.2016 15:57:54
Kvisko
Lara36 баш ми е жал, на другите во постапка ви посакувам многу успех.
ВО врска со прогестеронска поддршка лекарот најдобор одредува што треба. Зависи од случај до случај. Јас примав дабростон и една вагиналеа утрогестан после трансфер и сега имам бебе од тој обид. Се е индивидуално.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 26.10.2016 20:59:14
Lea 5
Zdravo, dali mozete da mi kazete mozno li e posle 9 dena bockanje so Superfact, mene da mi docni dva dena i da pokaze vtora bleda linija na testot za bremenost ???? Ili ova e lazno poradi terapijata
RE: Вештачко оплодување VIII дел 27.10.2016 9:07:18
MademoiselleNina
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lea 5
Zdravo, dali mozete da mi kazete mozno li e posle 9 dena bockanje so Superfact, mene da mi docni dva dena i da pokaze vtora bleda linija na testot za bremenost ???? Ili ova e lazno poradi terapijata
Uf ne znam... Mozes da napravis beta hcg pa da vidis.... ne bi trebalo da e bremenost, neli imas pregled pred da pocnes so suprefakt... No nikogas ne se znae... :)
RE: Вештачко оплодување VIII дел 10.11.2016 9:02:35
brm_brm
Здраво рингерајки, одамна не сум активна на форумов, но гледам дека во последно време и темава не е баш активна. 1. Имате ли да споделите искуство со низок естрадиол (како да се реши), 2. како и ивф на природен циклус после неуспешно ивф со стимулации (што се случува со нашите хормони/организам по ивф, дали има шанси за природно)
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.11.2016 8:59:05
brm_brm
Капина благодарам за одговорот, но прашањето ми беше за ивф на природен циклус без стимулации.А колку што знам ако е низок естрадиолот т.е. не се зголемува прогресивно најверојатно ќе нема ни овулација. Па затоа што може да се направи дали со исхрана или слично за да се регулира
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.11.2016 11:01:02
sanjaaaa!
Brm brm и мене ме интересира какви се шансите за успешно ивф на природен циклус. Најверојатно ќе треба да се консултираш со доктор специјалист за ивф. Јас имам 2 неуспешни ивф за второ дете со стимулации, порано нема проблем со тиродна жлезда сега и TSH хормонот го регулирам со терапија, се си мислам дека тироидната ми се влоши од хормоните што ги примав за стимулација. Сега добив ваучер од Фондот и за трет обид, ама овој пат сакам да пробам ивф на природен циклус. Сега се мислам кај кој доктор да одам, сакам тоа да биде во Ремедика, ама немам одлучено уште. Поздрав до сите кои се во подготовка или во постапка на ивф, и од срце Ви посакувам успех!!!
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.11.2016 12:07:47
MademoiselleNina
ИЗВОРНА ПОРАКА: brm_brm
Капина благодарам за одговорот, но прашањето ми беше за ивф на природен циклус без стимулации.А колку што знам ако е низок естрадиолот т.е. не се зголемува прогресивно најверојатно ќе нема ни овулација. Па затоа што може да се направи дали со исхрана или слично за да се регулира
hormonite se menuvaat od mesec vo mesec, posebno posle stimulacii, ja imav 1 ivf na priroden ciklus so normalen estradiol, za zal ne dojde do oploduvanje na jk. Inaku mene togas mi bese preporacano, da oslabam 10% od tezinata, i intenzivno da vezbam, poveke kardio, no sekoj den. Jas navistina oslabev i vezbav i imav folikul. Vezbav mislam okolu 3 meseci, prethodno, a i posle si prodolziv so vezbanje. I mislam deka vezbaneto barem kaj mene mnogu pozitvno vlijaese i psihicki i fizicki. Inaku kaj nekoi pomaga maca tableti ili vo prav, jas piev sega pred ovoj transfer so zamrznati maca kako prirodeno sredstvo, ama posle et mi vovedoa i estrofem. Ke vidi doktorot i ke ti kaze, ne zavisi samo od eden hormon, site treba da se vo nekoja harmonija, za da ima upeh. Pred ovoj transfer, ne vezbav, i bas mi e krivo ... Ti posakuvam srekja i uspeh
RE: Вештачко оплодување VIII дел 11.11.2016 15:13:26
MademoiselleNina
ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!
Brm brm и мене ме интересира какви се шансите за успешно ивф на природен циклус.
Поздрав до сите кои се во подготовка или во постапка на ивф, и од срце Ви посакувам успех!!!
Sekako deka ima uspeh i vo prirodni ciklusi, ako imas zdravi i kvalitetni jk, dobar endometrium, toa se nekoi pobitni raboti. Bitna e e i celata sostojba na organizmot, dali se homonite vo red, vitamin D, krvta, itn. Priroden ciklus e mnogu polesen za podnesuvanje, ne si so tolku mnogu hormoni, samo stop inekcija se prima, i posle eventualno progesteron, i tolku. Za kaj koj doktor razmisluvas? Sepak i toj treba da kaze kakvi se prognozite za priroden ciklus, sekoja od nas e razlicna.