MademoiselleNina -> RE: Вештачко оплодување VIII дел (11.11.2016 12:07:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: brm_brm Капина благодарам за одговорот, но прашањето ми беше за ивф на природен циклус без стимулации.А колку што знам ако е низок естрадиолот т.е. не се зголемува прогресивно најверојатно ќе нема ни овулација. Па затоа што може да се направи дали со исхрана или слично за да се регулира hormonite se menuvaat od mesec vo mesec, posebno posle stimulacii, ja imav 1 ivf na priroden ciklus so normalen estradiol, za zal ne dojde do oploduvanje na jk. Inaku mene togas mi bese preporacano, da oslabam 10% od tezinata, i intenzivno da vezbam, poveke kardio, no sekoj den. Jas navistina oslabev i vezbav i imav folikul. Vezbav mislam okolu 3 meseci, prethodno, a i posle si prodolziv so vezbanje. I mislam deka vezbaneto barem kaj mene mnogu pozitvno vlijaese i psihicki i fizicki. Inaku kaj nekoi pomaga maca tableti ili vo prav, jas piev sega pred ovoj transfer so zamrznati maca kako prirodeno sredstvo, ama posle et mi vovedoa i estrofem. Ke vidi doktorot i ke ti kaze, ne zavisi samo od eden hormon, site treba da se vo nekoja harmonija, za da ima upeh. Pred ovoj transfer, ne vezbav, i bas mi e krivo ... Ti posakuvam srekja i uspeh
|
|
|
|