blue_blue -> RE: лето 2016 (10.6.2016 15:32:50)
|
опасност од тоа дека ќе му се наполнат на детото ушињата и носето со вода немаш, или барем мене не ми е познато. Мислам дека детето треба да прави она што него му е пријатно, така да намерно, да не речам со сила бутање во вода/под вода јас не би правела. Инаку мене педијатр ми има кажано дека е пожелно да се нурне под вода дете ради тоа што солта има моќ на уништување на бактерии ама не во плиткото каде ние најчесто ги бутаме децата. Таму, како што ми објасни, има само куп бактерии од што е водата нон стоп со луѓе/деца внатре и сите се лигават, мочаат, итд...па според неа таму не само што нема ефект ако ги буташ децата под вода него може да има и контра ефект. Инаку, и моите деца сакаат вода, но ког апрв пат ги однесовме на море едната се извади од памет и нејќеше дба дена да се доближи до водата, ваљда дека е големо, доле не гледа што има, а и имаше некој ветер па мали бранови, а јас па и не сум трпелива многу, одма ја бутнав во вода, наместо полека да ја навикнам на идејата ГООЛЕМАА ВОДА [sm=smiley36.gif] како и да е море е благопријатна ствар и за деца и за возрасни и секако таму убаво се поминува
|
|
|
|