Calypso
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lili31 pozdrav za site mamicki..interesna tema ova so carski rez,navistina od vasite iskustva nauciv mnogu,ali imam edno prasanje za onie koi se poroduvale so carski,dali ima napraeno nekoja carski i soshiena so endodermalno sienje,toa znaci deka luznata na se gleda mnogu,recisi voopsto,samo imalo negativno deka samo ednas moze da se sosielo vaka.jas sum 35 nedela bremena i iskreno mnogu ama mnogu se plasam sto ke se sluci,dali carski ili prirodno,doktorkata mi vika tesna si,ali uste ne sum napraila ispituvanje,se merelo karlicata i glavata i goleminata na bebeto,znaci se procenuva,a da vi kazam deka vo ova nedela bebeto tezi 2600,kojznae do 40 nedela do 3800 ke se napravi,pa da imam predvid i ovaa opcija,znaci ako carski,dali da predlozam takvo sienje... Pozdrav do tebe Lili, eve jas sum porodena so carski rez i intradermalno siena, nemav konci za vadenje, osven onie sto si ispadnaa sami od matkata. Ova mi e prvo dete, ne znam kako ke bide za vtoroto, zdravje Boze. Se porodiv pred 7 i pol meseci i luznata mi se poznava samo vo sredniot del pod papokot, ostatokot e edna tenka bela linija, skoro i ne e vidliva. Ne znaev kako ke me sijat, ama mislam deka vo GAK isklucivo sijat taka, no ne sum sigurna. Znam samo deka i zenata sto bese so mene vo apartmanot bese isto intradermalno siena. Ne mu ja misli mnogu, dali ke bide carski ili prirodno, vazno se da pomine vo najdobar red. Ajde so lesno!