|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Царски рез
17.3.2010 22:07:36   
mother 29
ИЗВОРНА ПОРАКА: melody

Mojot rez posle 8 meseci veke ne se ni poznava blagodarenie na mojot ginekolog znaci toj mi ja vodese bremenosta i go izvede zafatot i daj boze i vo Makedonija da ima poveke doktori kako nego bi bile mnogu bogati navistinauser posted image

има и во мк. такви доктори ,само тие најдобрите ги примамија добрите плати и заминаа во приватни болници,па  кој може да си дозволи.......!
и јас сум една од тие да немам рез...т.е јас сум лепена ,значи имав два шафа на почеток и крај од секот...сега изгледа како линија од 5-6 см!но најмалку е битно тоа!
јас морав на царски зашто имаше потреба, со спинална бев  и си го видов и си го осетив детето.....
мегутоа здравје боже и второто ке го родам така,со закажан термин,имало- немало причина за царски!

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 126
18.3.2010 14:59:30   
lukas
i jas bev so carski so spinalna ,i sum sega super po 18 dena od operacijata ijas bev od so morav no nekako osekam bolka bas kaj sto bev bocnata od iglata kaj grbot...dali tebe mother isto ti e?nekako koga ke se pricnam na toa mesto kako otrpnato mi e...normalno li e?i da rodam uste deset ke odam so spinalna....pozdrav..

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 127
18.3.2010 15:05:18   
Mamicka3
Со двете се пораѓав нормално,а со третото со царски зошто беше карлично и ако би раѓала уште би раѓала нормално,стварно е по болно но тоа се слатки болки ...хихи размислувам и за четврто 

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 128
18.3.2010 15:06:13   
Cacko
mamicka 3????????user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Mamicka3)
Непосредна врска до пораките: 129
18.3.2010 15:15:08   
lukas
jas be luge bev so spinalna pa eve me ke vi kazam deka vtroiot den od koga me pustija od bonica...si go iskapiv sama deteto a tretiot den pravev rucek za mazot mi...i sega si sedam na komp.po 18 den od operacija....i so muabet e toa ako vi e strav so ragate deca....zosto sekoj ima pravo da si odluci kako saka i kako mu odgovara...jas i pred da ostanam bev prodrclaena od strav ostanav i rekov ke odam kako so se odi prirodno.. ama ne odese taka pa zavrsiv na carski...i nema vrska toa deka nekoj drug me mie ili me kapi mene ili bebeto....sama se kapev uste od bolnica tretiot den i doma isto i bebeto...eve cista vistina od koga me pustija sama se si pravev...pa ne pobarav od nikogo pomos....i koga se porodiv si go slusnav placot na bebeto bev raspolozena v kraj...i koga go izvadoja mi go kladoja na lice da si go bacam...i posle 5 saati mi go donesoja da mi polezi na gradi...i si go slikav i sega kazete mi koja e razlikata pomegu prirodniot so eden kup maki koj kako pominal no (poveketo tesko)ili pak so carski bez ofkanje bez setanje niz hodnicite so saati da cekas da se otvoris ili red drugi raboti...ko vaka vlegov vo 19 i 05 a izlegov od operaciona vo 19 i 25 h.bez ofkanja i setanja a voedno si go slusnav placot i voedno si go baciv deteto...razlika....ofkanjeto....a vamu nema ofkanje ni pred ni potoa ova e moe iskustvo....pozdrav ....

Непосредна врска до пораките: 130
18.3.2010 15:32:20   
dostickage
Jas bi sakala da bide se po priroden pat.
No nikako ne bi odela vo krajnosti so ne daj boze vakum ili forceps,togas bi otisla definitivno na carski bez razmisluvanje.

Mislam deka se ima i dobri i losi strani.Poroduvanjeto voopsto samo po sebe ne e lesna rabota.

Непосредна врска до пораките: 131
18.3.2010 15:37:47   
Mamicka3
Да Cacko само ако биде се како што треба тоа што ни е во план одма раѓам уште едно без размислување

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 132
18.3.2010 15:47:26   
matushka
Mamicka 3, znaci nemam zborovi... ti se voodusevuvam na hrabrosta.

Непосредна врска до пораките: 133
18.3.2010 15:54:56   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: matushka

Mamicka 3, znaci nemam zborovi... ti se voodusevuvam na hrabrosta.

И јас...user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 134
18.3.2010 16:06:31   
Cacko
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mamicka3

Да Cacko само ако биде се како што треба тоа што ни е во план одма раѓам уште едно без размислување

user posted image user posted image user posted image
i jas imam u plan 3-4 pa ke vidime,inace mislam deka ne treba hrabrost nego ljubov i uslovi

Непосредна врска до пораките: 135
18.3.2010 16:11:45   
melody
A be luge i 100 bebinja ke rodam na ovoj ili na onoj nacin.Jas sto se porodiv so carski ne znaci deka se isplasiv od porogajot bog da cuva pa zosto togas bi ostanala bremena megutoa poentata e druga jas pak ke kazam da se izvedat decata na prav pat, znaci ne ulicata da ni gi vospituva(poznavam mnogu vakvi primeri),a posle nie da se gordeeme lele se porodiv prirodno koja hrabrost ili carski ne osetiv nisto bla bla bla....
Mamicka3 sekoja cest samo za pomislata na cetvrto dete ,a ne pak i da rodis povtorno .Sekoja cest i za hrabrosta vo odgleduvanjeto na tvoite tri decinja,a sekoja cest i za nesebicnosta vo toa sto celoto tvoe vreme e odzemeno vo grizata za niv.E ova e navistina hrabrost i ti se divamuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 136
18.3.2010 23:55:43   
vektor
Колку и да се прави муабет, денес 3, па дури и 4 деца се реткост... За жал многу семејства завршуваат со едно. Не дека е лошо, меѓутоа и децата се подобри и посамостални ако имаат братче или сестриче... или и тоа и тоа.. user posted image Условите се тие што се, но тоа не смее да не спречи да имаме две или повеќе деца...

Нашата поддршка и знаење Ви се посветени Вам...

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 137
22.3.2010 0:21:39   
vale*
jas se porodiv so carski i isto kako i tie sto se porodile po priroden pat mi go stavia bebusot na gradi go baknav jas neznam kakvi se ovie podelbi podobro ili neuser posted image za site sto stanale majkiuser posted image .a za sakanjeto neka kaze nekoja majka sto se porodila i so carski i po priroden pat dali isto gi saka decata .user posted image nema logika majkata sakabazganicno i bez uslovno

(Одговор на членот vektor)
Непосредна врска до пораките: 138
22.3.2010 11:34:58   
elena29
koj kako ke se porodi nema apsolutno nikakva vrska vo sakanjeto na decata,toa e naj golema glupost sto moze nekoj da ja kaze....dali carski ili prirodno od tebe iskocilo i tvoe si e i site isto se sakaat...pozz!

(Одговор на членот vale*)
Непосредна врска до пораките: 139
22.3.2010 18:40:41   
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: elena29

koj kako ke se porodi nema apsolutno nikakva vrska vo sakanjeto na decata,toa e naj golema glupost sto moze nekoj da ja kaze....dali carski ili prirodno od tebe iskocilo i tvoe si e i site isto se sakaat...pozz!
[/quote]

kRATKO I JASNO SO SAKATE POVEKE  NITI JAS NEMA DA MOZEV VO TOLKU KRATKI CRTI DA GO OPISAM OVA..

I KOLKU STO ZNAM OVA BI TREBALO DA BIDI TEMA ZA ISKUSTVA OD CARSKI REZ A NE NATPREVAR....POZZ....

(Одговор на членот elena29)
Непосредна врска до пораките: 140
22.3.2010 18:59:30   
Slagjana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 141
22.3.2010 19:09:43   
niki
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца

Во денешно време секоја петта жена се породува со царски.Дали тоа знаци дека породувањето во поново време стана покомплицирано или царскиот рез стана полесен начин на породување и за докторите за родилките?
Кое е вашето мислење за ова?

Ова погоре е првиот пост во темата, на него сме одговориле секој како што мисли и верува. И со оглед на тоа како е поставена темата сите имаме право да си го изнесеме својот став, за-против и зошто. Воопшто не се работи за тоа кој е поголема мајка, едноставно се води дискусија и нема потреба од нервоза и викање (големи букви значат викање).

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 142
22.3.2010 19:17:47   
lukas
 ne,nevikav ne znaev deka GOLEMITE BUKVI znacat vikanje...

i ovde voopsto ne se zbora za ona ti sto go iznese tuku se zboruva poveke za toa deka majkite so carski rez si gi sakale pomalku decata...toa samo mi kopa oci...

znaci sepak da izneses mislenje ,a ne da tvrdis deka nekoj pomalku si go saka deteto...toj sto misli taka neka mi poveli na gosti kaj mene pa da vidi sto porazlicno jas pravam od toj sto e so priroden pat......i ete ne vikam samo...go kazuvam toa sto mislam....pozz

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 143
22.3.2010 19:21:06   
***Lide***
jas seuste nemam rodeno ama mislam deka ne moze da se pravi rzlika vo sakanjeto na decata vo zavisnost od toa dali se rodeni so carski ili ne.Vo sekoj slucaj majkata go nosi bebceto 9 meseci vo nea i si go saka a toa kako ke se rodi ne e vazno barem jas taka mislam

Непосредна врска до пораките: 144
22.3.2010 19:28:47   
niki
А во кој пост прочита некоја што се породила природно да тврди дека тие со царски помалку си ги сакаат децата? Те молам цитирај го тој пост.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 145
22.3.2010 20:12:30   
melody
Smesni ste so temava carski rez samo karanici i prepirki kako trebalo pa sto e podobro bla bla.Sekoj porogaj e tezok nezavisno dali e carski ili po priroden pat izvrsen i namesto navistina da se slusnat iskustvata na majkite koi rodile na takov nacin vie ovdeka nekakvi polemiki vodite sto navistina ne mozam da gi razberam.Nisto vo zivotot ne ni e zagarantirano pa i toa deka onie sto ke zabremenat povtorno,a predhodno se porodile na priroden nacin nema da zavrsat na carski so komplikacii.Taka da citajte  i molete boga se da bide vo red so vasiot sleden porogaj i da bide na nacin kako vie posakuvateuser posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 146
23.3.2010 11:53:02   
marinka80
Znaci jas se porodiv so carski zatoa sto morav pominav i 42 nedela abebeto ne sakase da izleze i nogata mu bese vrzana so papocnata vrvca i poradi toa sto ne reagirav na provokacii morav na carski i super pominav im koga ke rodan vtoro odam direkno na carski inace rezot mi e lepen nemam nikakvi tegobi posle dva dena mi dozvolija dase tusiram i nikoj ne trcase po mene nego pravev se sama koga dojdov doma osven sto maz mi go banjase bebeto sex imav posle 1 mesec

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 147
7.4.2010 18:06:08   
sandrin
edna moja prijatelka razmisluva za dogovoren carski(ne znam tocno od koi pricini)
znae li nekoj kolku vreme pred terminot za poroduvanje se izvrsuvaat vakvite zafati:)))?

(Одговор на членот marinka80)
Непосредна врска до пораките: 148
7.4.2010 18:13:06   
melody
Mojot bese dogovoren carski rez i bese izvrsen 10 dena pred terminotuser posted image

(Одговор на членот sandrin)
Непосредна врска до пораките: 149
7.4.2010 23:09:14   
Maca25
се зависи од бебето, како напредува во сомакот и од тоа длаи има доволно плодова вода. ЈАс бев на договорен церски, ама беше извршен 10 дена после терминот, имав доволно полодова вода, а и бебето беше многу мало. На преглед ми рекоа дека нема потреба од брзање, затоа што ќерка ми тогаш тежеше 2200, а кога се роди 3220. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

/
Jana9

Koj go zema vaset_o dete od gradinka?

Mama (0%)

Tato (50%)

Baba (0%)

Dedo (0%)

Nekoj drug (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!