Tanjat7880 -> RE: Егзема (атопичен дерматит) (3.12.2014 13:16:40)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Dilina И ставав џинџира ама ништо не помогна..... вчера сабајле кога станав има што да видам, лицето жар, ама одпосле се изгуби цевеното, па изгледа се ужарило од што беше на стомак свртена... ама под вратот останаа тие шо беа и плус се појавија жаришта. Ја носевме во ј. сандански, кај др. Лидија, рече мора кортико, бидејки за мн кратко време се шири. Ни даде мас за очи Максидекс (дексаметазон), 4д. по 2 пати, и 3д по 1 да ја мачкам. Вчера после бањање се мачкавме и црвенилото се изгуби малце... се надевам ќе помогне ова за почеток да го смали црвенилото барем да не ја чеша, зошто претходната ноќ само се трлаше со рацете... а и ќе заборавев, ми даде капсули, кои требало да ги пијам и додека сум бремена, сега ен го знам името, ама кога му кажував на матичниот гинеколог тогаш ништо не ми рече...... Dilina,ja razbiram tvojata zagrizenost,istata situacija ja imav I jas so mojot sin.Za Lidija samo pofalni zborovi,nosi go deteto tamu I slushaj gi nejzinite soveti(sekogash koga sin mi imashe problemcinja ona go reshavashe,a sum go nosela sekade,ama bash sekade),alergo test se pravi so napolneti 3 godini,dermatitot go povrzuvaat so alergija no e I nasleden,sum videla kaj Dokic deka I na pomali deca im pravi alergo testovi.Moe revolucionerno otkritie e BLUE CUP shpanska kozmetika nameneta za bebinja koja ja ima vo Zegin,ima cela kolekcija a jas ja koristam kremata(700den.e),neznam kolkavo ti e deteto no ovaa krema e I za novorodencinja,ti ja preporacuvam.I za kraj,ke pomine pa po nekoe vreme pak ke se pojavi pa pri pad na imunitet(virus,bakterija)pak ke se osipe,no kako ke raste deteto taka ovie osipi ke bidat poretki I so tek na vreme ke se izgubat.
|
|
|
|