mamana -> RE: Егзема (атопичен дерматит) (4.5.2010 14:14:14)
|
mojata kerka ima 1god i 8 meseci i uste od tretiot mesec se macime so atopiski dermatit, se nafrla po racinjata, kolenata, gluzdovite, liceto i mnogu ja cesa. preku alergo test doznavme deka ima alergija na mleko i mlecni proizvodi, riba, jajca, crveno meso, banani. Voedno morame da gi izbegnuvame i ostanatite alergeni citrusi, jagodi, hrana so konzervansi. primame kortiko terapija - tableti Dekortin sekoj 2 den, sirup Cetirizin, Omezol tableti da go stitat zeludnikot od losi efekti od dekortinot. na dieta sme i terapija primame i povtorno se macime so alergijata. ja banjam so sapun Eucerin, koristam krema od Neven i pak nisto. Koristevme Mustela Stelatpopija krema i kupka i od toa nemase efekt. probavme Panteksol, Hipp rozevata krema, i sto uste ne. [sm=smiley19.gif] Sum primetila deka alergijata ja fakja i na toplo i noke koga ke zaspie. Posle 2-3 saati spienje se budi od sto ja cesa, i taka se cesame 1-2 saati pa ke se smiri i zaspiva. Kolku mi e zal, neznam veke sto da pravam so alergijata na mojata kerka. Sme probale i so nadri lekari, bajacki i neznam veke sto i pak nisto Edinstveno sto i pomaga svez vozduh - togas se i pominuva, mienje so ladna voda, tecna pudra so cink. No ova ni e privremeno resenie ne lek. Alergijata e tuka sekojdnevno, se pojavuva, se gubi i taka so maki sekoj den[sm=smiley19.gif] Se plasam od dekortinot da ne i predizvika nekakvi losi efekti. Veke gubam nadez...
|
|
|
|