|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: генетско испитување
28.11.2014 12:05:24   
LoveableMe RR
Vesnik, , во МАНУ правевме испитувања за сопругот, за другите бевме на клиника. Штом ти дале дијагноза која верува се третира со фолна, аспирин и инекции и ич да не се секираш, не знам дали треба плус да се малтретираш други испитувања да правиш.

Се надевам butterfly00 ќе ти пише што испитувала таму, па ќе чуеме мислење. Позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 351
29.11.2014 13:18:09   
весник
докторот Кочо Димитровски не ми даде никаква терапија бидејки тоа не било пречка за моето патешествие,имам лупус позитивен и за тоа немало лек....а докторката Герасимова ми рече како нема,па со аспирин и фолна ќе го направиме и тоа негативно и плус ми рече поподробно испитај во ману се за вродена тромбофилија.ете така беше мојот ден исполнет со шокови.
ја чекам пеперуткава да видам што ќе ми пиши.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 352
30.11.2014 17:44:54   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: весник

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki folna od 5 ima sekade na alkaloid inaku vesnik pisi mi sto potocno the interesira Odis vo Many davas krv I cekas rezultati za toa sto the pratila Gerasimova, se ceka dve nedeli za rezultatite

пеперутче,ме интересира за во ману од кај земаш упат,дали и таму е со мој термин,дали таму ти земаат крв бидејќи порано имав читано по форумиве дека си одел со веќе земена крв.мене матичниот гинеколог ми вели дека не можела да ме прати во ману освен по клиникиве државни.е кој сега ќе ме прати мене во ману.а имам извештај од Герасимова дека треба да направам испитувања на ману.инаку имам некоја мутација на некој ген и лупус позитивен и герасимова ми препиша аспирин и фолна од 5 мг. пиши ми секако,ако не овде пиши ми во приватна порака.среќно!!!!

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 353
30.11.2014 20:45:55   
sesilia
Каде се прави хла на приватно? И дали во ману зимаат крв или сеуште треба да си носиш?

Непосредна врска до пораките: 354
1.12.2014 12:40:24   
butterfly 00
Zdravo RR. Mene vo Manu me preprati Gerasimova zosto jas pravev ispituvanja na transfuziologija i ispadna deka imam nekoj muturan gen - sklonost kon trombofilija ama na transfuziologija gi nemaata site reagensi, vo manu se ispituvaat toa e cel paket za mutacii so upat cini 450 den, a privatno 5000 den. Se nosi upat od maticen ginekolog, krv pisuvase deka se nosi ama jas deka ne znaev i ne nosev mi rekoa nema problem tuka ke vi zememe i mi zavrsija rabota. Znaci i mene na upatot ne mi gi pisaa koi se zosto se mnogu, tuku toa e cel paket odma znaat za mutacii. Vrz osnova na tie rezultati mi dadoa folna od 5 mg, aspirin i fraksiparin koi treba da gi pocnam od deneska.Toa ne e tocno sto ti go kazala maticnata, samo maticen ginekolog moze da ti dade upat za tamu zosto naglasuvaat deka mora upatot da ti e od ginekolog inaku ke treba da gi pravis privatno. Ovde pisav za da gi informirame i grugite RR mozebi ovie informacii na nekoj ke mu pomognat :) Jas se izvinuvam nemam mnogu vreme i zatoa pisuvam poretko ama naogam vreme i celo vreme ve citam. Ajde sega dodeka lezam ke se druzime poveke :) i se nadevam deka ovoj pat ke se raduvame :)

Vesnik ti pisav i jas bev kaj Koco ama koga mi rece kolku pari ke me cinat ispituvanjata ne otidov poveke, sega sum kaj Gerasimova pa ke vidime ova IVF kako ke ja isturkame rabotava, pisi mi sto drugo te interesira kako mozam da ti pomognam. Jas vo Manu cekav za reagensi 5 meseci sega ima zatoa bi te sovetuvala da odis da gi napravis za da ne ti se prolongira se kako na mene cekajki 5 meseci, zatoa sega morav da povtoruvam mikrobioloski, hiv, hepatit b, c i spermokultura.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 1.12.2014 14:56:21 >

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 355
1.12.2014 14:43:11   
весник
пиши ми само дали е со мој термин закажувањето и дали сопругот ти испитуваше нешто во ману????? и дали испита д-димери.луѓе не знаете колку сум незадоволна од трансфузиологија,ми зедоа 7500 ден.а многу работи не ми испитале како што се д-димери итн.

мене ме збуни герасимова ми вели распрасај се мислела дека ке ми биделе потребни 2 упати,па сега затоа прашувам оти не сум од скопје па ме кошта секое идење во скопје многу.и пиши ми во фаза на ин витро си што ги почнуваш сега инекцииве фраксапарин???? или и ти беше со замрзнати ембриони за трансфер????

заборавив да ти се заблагодарам најмногуууууу,немаш поим колку си ми од помош!!!! ти посакувам се најубаво и 2015 да си бидеш мајка!!!!!

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 1.12.2014 14:57:09 >

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 356
1.12.2014 14:58:46   
LoveableMe RR
Весник, мислам дека Д-димер се испитува по претходно утврдено друго испитување или сознанија, не знам дали сум во право нека пишат другите рингерајки, а ова ти земале многу пари. Што направи за тие пари, што испитувања?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 357
1.12.2014 15:19:35   
Kvisko
Мене на трансфузиологија уште на првите испитувања после спонтаниот одма ми испитаа Д-димери. Тогаш ми рекоа дека АФА без Д-димери нема смисла да се испитува. Добив извештај и во пишана форма и некои графички прикази. Тие две вредности потоа се користеле за понатамошни испитувања, демек ако не се во ред треба да се види што понатаму.
Тогаш мене на крај немаше кој да ми ги прочита резултатите па сама си барав лекари и на крај најдов еден кој и кажа дека се средува мојот проблем со аспирин.

Непосредна врска до пораките: 358
1.12.2014 16:38:34   
LoveableMe RR
Мислам мене ми рекоа ако АФА е во ред, нема потреба Д-димер, може грешка сум, така ми останало во паметот. Обично овие испитувања одат во пакет, значи генетскиве, потоа Антифосфолипиден синдром АФА, ХЛА типизација и Антиспермални тела (АСА).

Во темите поединечно може да добиете повеќе информации и совети од рингерајките кои ги направиле испитувањата.

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 359
1.12.2014 19:15:39   
sesilia
baterflaj,koi geni potocno se mutirani? i mene mi ja dadoa slicnata terapija,
Inaku d-dimeri vo Avicena se najevtini za na privatno,800 den,jas treba da gi povtoram psole histeroskopijata.

Непосредна врска до пораките: 360
2.12.2014 2:39:13   
butterfly 00
Vesnik mene mi dadoa prioriteten zosto od denes gi pocnav i mi vazi eden mesec i na transfuziologija mi zakazaa za tri nedeli da dojdam, soprugot nisto ne pravese, inaku mene i d dimeri mi ispitaa uste na pocetokot so afa pa od niv pocnaa site ispituvanja ponatamu. Inaki so brojki se mutiranite geni neznam kako da gi napisam nekoi za hranenje na plodot, za zacnuvanje mi kaza Gerasimova.

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 361
2.12.2014 10:50:50   
LoveableMe RR
.... Inaki so brojki se mutiranite geni neznam kako da gi napisam nekoi za hranenje na plodot, za zacnuvanje mi kaza Gerasimova.

Начелно тоа го кажуваат, колку поголеми мутации има, толку се поголеми шансите ембрионот/плодот помалку да добива храна заради микро-тромбовите и на тој начин да доаѓа до биохемиска/спонтан. Зависно од мутацијата, решаваат дали ќе дадат само аспирин/фолна/б комплекс, или ако е поголема мутацијата вклучуваат клексан/фраксипарин инекции и сл.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2014 10:51:13 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 362
2.12.2014 14:52:40   
весник
се јавив денес во ману и ми рекоа дека не било со мој термин.требало само упат од матичен гинеколог.те молам потврди ми пеперитче дали е така бидејќи не верувам повеќе во се што ќе ми се кажи,па да не излези работава после џабе идеше.

Непосредна врска до пораките: 363
2.12.2014 15:04:45   
весник

Vesnik mene mi dadoa prioriteten zosto od denes gi pocnav i mi vazi eden mesec i na transfuziologija mi zakazaa za tri nedeli da dojdam, soprugot nisto ne pravese, inaku mene i d dimeri mi ispitaa uste na pocetokot so afa pa od niv pocnaa site ispituvanja ponatamu. Inaki so brojki se mutiranite geni neznam kako da gi napisam nekoi za hranenje na plodot, za zacnuvanje mi kaza Gerasimova.

peperutce kolku sto pomnam si kaj Dr.Lazarevski...e sega odis samo na transfer so zamrznati ili cela etapa na in vitro ke ja pominuvas????? pisi mi od koga gi pocnuvas kleksan inekciite ili fraksaparin (pisi mi koj ke gi primas)mislam kolku dena pred transfer,vo koj period?????

Непосредна врска до пораките: 364
2.12.2014 16:26:03   
LoveableMe RR
Весник, пеперутче доби вауер и ќе оди со ИВФ, со смрзнатите правеше претходно и беа неуспешни.

Во твојот случај најважно е да направиш тестови да добиеш резултати и трансфузиологот заедно со Лазаревски ќе ти направат шема за инекциите кога да почнеш да ги примаш и во која доза, не се секирај. Во МАНу знам дека не се закажува, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 365
2.12.2014 21:29:09   
kapina
iako kaj. mene se bese vo red so ispituvanjat a na transfuziologija. na majka mi i rekle pak da odam kaj niv samo neznam koga seuste nemam dobieno ciklus. a i kontrola na stitnsta zlezda treba da pravam kontrola neznam dali da cekam i za nea da cekam

Непосредна врска до пораките: 366
2.12.2014 22:49:31   
butterfly 00
Go procedura sum za vtoro Ivf preku fondot, sega primam suprefaks I od vcera pocnav so fraksiparin. So zamrznati pravev maj mislam bese I togas primav kleksan. Vo Manu ne se zakazuva se odi samo so upat og ginekolog koj vazi eden mesec mislam, samo prasaj Dali da nosis krv zosto na vratata imaat soopstuvanje za toa, ne se sekiraj podobro odi zavrsi se DA znaat kakva tarapija DA to dad at.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 367
3.12.2014 10:20:38   
весник

Go procedura sum za vtoro Ivf preku fondot, sega primam suprefaks I od vcera pocnav so fraksiparin. So zamrznati pravev maj mislam bese I togas primav kleksan. Vo Manu ne se zakazuva se odi samo so upat og ginekolog koj vazi eden mesec mislam, samo prasaj Dali da nosis krv zosto na vratata imaat soopstuvanje za toa, ne se sekiraj podobro odi zavrsi se DA znaat kakva tarapija DA to dad at.

fala ti najmnoguuuuu peperutce,ti ja posakuvam seta sreka na ovoj svet ovoj pat da se krunisas so bebe...a i na site ostanati moi prijatelki ovde na forumov!!!!

Непосредна врска до пораките: 368
10.12.2014 23:08:10   
fragolina
Mi treba pomos. Treba da napravime ispituvanje na GAK vo Citogeneticka laboratorija. Vo vrska so upatot. Jas zemam od Ginekolog a soprugot od maticen ili? I dali toj upat e so moj termin ili prioriteten, zatoa sto ako e so moj termin treba li zaedno da odime kako ke gi uskladime. Ako nekoj ima iskustvo neka pise ve molam. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 369
11.12.2014 10:05:30   
Kvisko
Fragolina отвори ја веб страницата www.mojtermin.mk и таму има објаснување како се закажуваат тие испитувања. Сега има некои промени во начин н азакажување прегледи на ГАК па провери на таа страница што и како.
Инаку ќе ти пишат другите рингерајки како они закажувале, а и матичната би требало да знае.

(Одговор на членот fragolina)
Непосредна врска до пораките: 370
11.12.2014 10:29:53   
LoveableMe RR

Јас бев на консултации кај Кочо во Хемолаб ми рече дека морам да правам имунолошки испитувања, витам д се разбира кај него ми рече генецките митации не треба зошто според него сите имале мутации, Герасимова друг муабет таа ми вика гледам си правела витамин д во Хемолаб ли правеше тоа е најмалку важно и така крајот не може да им се фати на докториве, никој не гледа да ни помогне туку само пари да земат. Инаку колку што имам читано Петановски е добар доктор, но сите ги прака кај Кочо приватно на испитувања, а викаат кога ке одиш на трансфузиологија е друг човек за разлика во неговата ординација што е нормално, само Господ е голем и на сите да ни помогне што побрзо да завршиме со нашиве стресови.

Се согласувам целосно, се е за пари, веќе не знае човек кој пат да го фати од очај да добие бебе. И мене ми предложи некои дополнителни испитувања, плус витамин Д и скриен шеќер, а викаш другава докторка друго кажува, навистина човек не знае кого да слуша, ама и таа е во приватно и овој на приватно, само за пари, а не знам на државно може е друго.....само нека бидне нашата цел, све ќе заборавиме....

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 371
11.12.2014 22:18:36   
butterfly 00
Jas bev na konsultacii i kaj Koco i kaj Gerasimova, sakav da vidam dve mislenja, Koco sto se mi nabroja deka treba da ispitam i mi vika ne treba genetski ispituvanja so obrazlozenie deka sekoj covek ima mutacii, koga otidov kaj Geasimova ona mi vika kakov bre vitamin d toa nema vrska, vo Hemolab li pravese mi vika? Ona me upati vo Manu da gi pravam ispituvanjata so upat od maticen ginekolog i vrz osnova na toa mi prepisa fraksiparin inekcii sto gi primam sega. Inaku Koco koga ke otides kaj nego e mnogu lubezen i posveten mozebi pola cas mi gi razgleduvase rezultatite i mi vika mora da se napravat imunoloski ispituvanja, vitamin d i plus uste mnogu raboti koi ne uspeav da gi zapamtam, kako sto stanav sestrata mi vika povelete da vi zemam krv i jas i vikam cekajte se uste se nemam odluceno i kazete mi kolku pari ke me cinat. Mi vika nema problem ke donesete pari i vikam presmetajte mi i mi vika epa imunoloski 6 000, vitamin neznam 1 500 li bese, drugite neznam kolku okolu 12 000 den. I vikam ve molam jas moram da resam so soprugot pa ke vi javam. Pari kolku sakas. Sto da kazam da znaeme deka ke pomognat da gi napravime ama ne e edno ispituvanja kojznae uste kolku ke ne teraat da pravime. Toa mi bese muabetot site doktori samo gledaat na nas da zarabotat, a toa dali nie se maltretirame, imame li pari ili nemame nikogo ne go interesira. Pak ke kazam samo Gospod neka ni pomogne sto pobrzo i nie da se izraduvame.

Непосредна врска до пораките: 372
11.12.2014 22:22:37   
butterfly 00
Da da kolku sto se sekavam i mene mislam mi rece da ispitam skrien seker me prasuvase dali nekoj imal kaj nas vo semejstvoto, abe istite ispituvanja na site im gi davaat samo sto mnogu se skapi, a jas pa so cel pamet go prasav dali moze da gi napravam na klinika i mi rece ne moze ha ha ama ne mozam da se setam koe obrazlozenie mi go dade.

Непосредна врска до пораките: 373
11.12.2014 23:35:45   
MademoiselleNina
Витаминот д се поврзува со неплодност ка жената. Најчесто кога има недостоток на вит.д има покачен естрадиол и прогестерон. Ова го прочотав во повеќе статии на интернет. Иако јас пред една година имав дефицит од вит д, немав проблем со овие два хормона. Ми беа во нормала. Но има стати во кои пишува дека ако вит д е во граници на нормала тогаш има поголеми шанси за успешно ивф. Но кога ќе се спореди дека генерално кај сите кои го испитале вит д се појавил дефицит од истиот, јас се прашувам дали им се точни референтните вредноти. Буквано сите што ги познавам и го испитале овој вит имаат дефицит. Тоа се 5-6 лица. Да не знае човек што да мисли. Инаку моја колешка ја носела ќерка и на клиника со упат оџ матичен и платила 80 ден. Така што не е лошо да се разгледа и таа опција.

Непосредна врска до пораките: 374
12.12.2014 9:19:00   
LoveableMe RR

Jas bev na konsultacii i kaj Koco ......koga ke otides kaj nego e mnogu lubezen i posveten mozebi pola cas mi gi razgleduvase rezultatite i mi vika mora da se napravat imunoloski ispituvanja, vitamin d i plus uste mnogu raboti koi ne uspeav da gi zapamtam, kako sto stanav sestrata mi vika povelete da vi zemam krv i jas i vikam cekajte se uste se nemam odluceno i kazete mi kolku pari ke me cinat. Mi vika nema problem ke donesete pari i vikam presmetajte mi i mi vika epa imunoloski 6 000, vitamin neznam 1 500 li bese, drugite neznam kolku okolu 12 000 den. I vikam ve molam jas moram da resam so soprugot pa ke vi javam....
........Da da kolku sto se sekavam i mene mislam mi rece da ispitam skrien seker me prasuvase dali nekoj imal kaj nas vo semejstvoto, abe istite ispituvanja na site im gi davaat samo sto mnogu se skapi, a jas pa so cel pamet go prasav dali moze da gi napravam na klinika i mi rece ne moze ha ha ama ne mozam da se setam koe obrazlozenie mi go dade.

Батерфлај, copy-paste, исто како јас да сум го пишувала ова, лелеее аман не ми се верува со докториве страшна работа значи.....само да те одерат за пари....

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 375
Страница:   <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  13 14 [15] 16 17   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali mislite deka brzata hrana e stetna?

Da (50%)

Ne (50%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!