Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
milasteve dali mozes da mi pises broj od hemolab i da mi kazes kade potocno se naoga vo skopje i kako mu e rabotnoto vreme...i dokolku znaes da mi pises kolku te cinese ispituvanjeto na lupusot vo hemolab na privatno???? odnapred ti blagodaram!!!!
Jas ic ne sum zadovolna od nego lazarevski znael sto da prave so mene aman be doktore vikam mozda ke bidam oftopik no kolku sto znam lazarevski e ginekolog ne transfuziolog i sega veke fala bogu nema odenje na transfuziolog lazarevski mi dade sto treba do stimulacii a za koco edna druga doktorka me prasa samo edno dali sum bila na privatno ili ne kaj nego mnogu ima zadovolni i od kaj nego no jas mrazam doktori sto te prinuduvaat da odes na privatno kaj niv vo drzavna za5 min ne pregleda i ajde toa li e doktor voopsto ne mi dade objasnuvanje sto ponatamu sega samo na 13 juli ovde ke si odam vo strumica kaj eden transfuziolog sto mi kazaa oti znae da se spravuva so trombofilii a i majka mi e nejzin pacient i ke baram ona da mi preporaca dobar transfuziolog vo skopje na klinika za transfuziologija
Ke odam ne za drugo tuku oti ovie od trudova medicina mi baraa naod od transfuziolog
A i sto ke bide koga ke ostanam bremena dali ke primam nekakva terapija oti nie sega koga pravevme ivf se bese uredno i imam sansi za prirodno da ostanam bremena lazarevski go ocekuva toa od mene ovie denovi mm ode na spermogram cisto edna kontrola da naprave dali ke treba pak da pocne so terapija so vitamini a c e cink i selen ili ne
Go cekam i rezultatot od kariotip od 11 maj ni zemaa krv za kariotip neznam veke dali da se javam da prasam dali e gotov ovaa nedela
< Поракaта ја уредил scared RR -- 20.6.2015 22:08:37 >
milasteve dali mozes da mi pises broj od hemolab i da mi kazes kade potocno se naoga vo skopje i kako mu e rabotnoto vreme...i dokolku znaes da mi pises kolku te cinese ispituvanjeto na lupusot vo hemolab na privatno???? odnapred ti blagodaram!!!!
srcka Hemolab se naoga karsi univerzalna sala.Blizu gradezen arhitektonski fakultet.Ulica Majakovski 3.epten se fini ke ti kazat koga e profesorot Koco tamu brojot e 071 338544..Lupus ispituvav na transfuziologija na drzavna ne sw sekavam kolku bese znam ne e skapo
< Поракaта ја уредил milasteve -- 21.6.2015 0:51:57 >
Milasteve добро е што имаш одговори. Сега со соодветна терапија се ќе се реши.
Taka e srcka Sega trojnata terapijat za helicobacteri da ja zavrsam ako e vo red,ke prodolzam so drugata terapija za tie raboti so ne se vo red.I da ne zaboravam,pazam so jadam ne smeam se I toa mi e malku potesko.Pa zdravje na esen ke pocnam so podgotovka za in vitro so Bog napred
< Поракaта ја уредил milasteve -- 21.6.2015 12:34:51 >
milasteve, добро што имаш комплетна слиак зошто имало проблем, па ќе се третира. Пишуваш за ресистенција на инсулин, имаме тема ТУКА, ако не ти е проблем напиши ни дали имаш полицистични јајници, дали имаше проблеми други и слично, како се посомневаа на резистенцијата, позз
Mojot kariotip seuste ne e gotov mi rekoa da se javam posle prvi juli inace i na edna moja prijatelka so mthfr heterozigot transfuziologot i dadel terapija kako mojata aspirin folna od 5mg i b kompleks
Postcoital тест, дали некој го правел и го прават ли кај нас? Случајно најдов дека многу парови го испитуваат во странство. Со него може да се види дали вагиналната слуз ги убива или не сперматозоидите. Нешто слично ко антиспермални антитела ми делува дека е..
Jas denes mnogu se iznervirav uzasno znaci za kariotip rez da sum cekala uste eden mesec a cekam od 11 maj boze mili pa sekade se ceka najmnogu 3 ,4 nedeli ovoj rez samo ovde 4 meseci nesakam da baram vrski prijateli ne sum takov tip no ke moram
Jas denes mnogu se iznervirav uzasno znaci za kariotip rez da sum cekala uste eden mesec a cekam od 11 maj boze mili pa sekade se ceka najmnogu 3 ,4 nedeli ovoj rez samo ovde 4 meseci nesakam da baram vrski prijateli ne sum takov tip no ke moram
Kapina, од други што слушам за кариотип се чека и по 2 и повеќе месеци, така што до крај на јули би требало да го имаш.
капина и јас многу чекав за резултатот од кариотип, го земав пред недела две а ме боцкаа средина на март месец, па замисли, кај и да е ке го земеш, звони на тој бтојот што ти го дадоа од цитолошка лабаораторија и прашувај така може побрзо ке ти излезе.
TREBA DA ISPITAM IMONULOSKI ISPITUVANJA KADE SE ISPITUVAAT I KOI KOI SE TIE IMUNOLOSKI ISPITUVANJE I DALI VO EDEN DEN SITE SE ISPITUVAAT I DALI SE SKAPI MNOGU
девојки здраво.....ве читкам ако не пишувам редовно...сакав да споделам едно мое искуство во врска со сите тие испитувања кои се прават на трансфузиологија...се почна кога добив резултат со лупус антикоагулант -позитивен...за мене шок бидејќи нервите ни се крајно ослабено кога сме во оваа борба нели???? секој месец буквално малтретирање на клиника за трансфузилогија и чекање и нервози по ходник...еднаш одам за боцкање па по една недела по резултат итн....неколку пати добивав позитивен наод за лупус антикоагулант...бев испратена и на реуматологија дали не дај боже го имам оној лошиот лупус системски...фала богу испадна дека сите наоди се негативни но за време на чекањето на резултатот можете да претпоставите како ми беше...
по некое време добивам после неколку пати негативен наод за афа...добив позитивен наод за афа...повторно стрес...докторката ме прати на имунологија бидејќи таму резултатите биле повалидни...добив два пати негативна афа таму....после тоа добив лупус на трансфузилогија-негативен...докторката ми вели да проверам на приватно бидејќи се сомневала во лабораторијата на клиниката...испитав во хемолаб-добив негативен наод....што да мислам незнам повеќе...плаќаме со здравје...на кого да му верувам...што е точно сега???? за време на сите испитувања секогаш имав хемостаза иста...но сега на последниот резултат ми пишале лесна хиперкоагулабна состојба...сигурно треба нешто неубаво да се пише..па немале што друго...границата на тој број на тромбоцити е 450...мене ми е 280 и тоа ти било хиперкоагулабна состојба...освен тоа почнаа при терапија да ми се појавуваат модринки по нозете или како таа рече подливи или хематоми...пијам преку два дена аспирин...кога не пијам ми се губат...кога пијам ми се појавуваат
....најинтересно е што испитав агрегација на терапија со аспитин со адп и колаген...на едното ливче од лабораторија ми пишува уреден наод а на другото ливче кај што е резултатот од сите испитувања ми пишува незадоволителен ефект на агрегатната терапија...ми вели докторката малку ти е аспирин...а тие модринките што ми се јавуваат по нозете се тотално спротивно од ова што јас го земам како терапија...сакам само да ви кажам да внимавате...да не се шокирате што имате или како имате...ништо не е трајно...вредностите се променливи...не дозволувајте да се борите со психата како што се борам јас баш поради некои бројки кои варирале и биле од променлива природа...простете ми за долгиот пост...се надевам дека некому ќе помогнам...поздрав!!!!
Весник, навистина не знам што да кажам со ова докториве и лабораторииве, си играат играчки со нас и не знае човек кого да слуша, но очигледно дека е хаос... според мене, колку и да е скапо, Хемолаб најдобро работи заради апаратурата и стандардите од Германија кои ги има воведено, а другиве земи ги со резерва...
Во однос на АФА, имаме ТЕМА и искуства на други рингерајки, можеш таму повеќе да прочиташ и да, во никој случај нема откажување, борбата продолжува.
Kate.., зависи кои испитувања треба да ги правиш, тоа во консултација со гинеколог за ИВФ и трансфузиолог...повеќето се прават на државно и не се многу скапи...пиши што точно ќе испитуваш.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 13.7.2015 9:41:34 >
Vesnik не знам што да то кажам. Мене на трансфузиологија ми излезе позитивен лупус ама тогаш докторот ми рече дека нешто со тестот не им е во ред и ич да не го гледам тој резултат. Терапијата ми беше аспирин 100 и фолна заради умерена хиперкоагулабилна состојба. Сега во бременост ми дадоа наод хиперкоагулабилна состојба и клексан. Отидов кај Кочо во Хемолаб за уште едно мислење и тој се сложи со таа терапија плус ми направи и други испитувања и го повтори лупусот. Од тое дополнителните се беше во ред и со лупусот исто. Терапијата со клексан ми останува до наредна контрола. Стварнк не знам што да кажам.
kvisko ako ne ti e problem pisi mi koj doktor ti rece deka testovite ne im se vo red...ako ne sakas da mu otkrivas identitet pisi mi vo privatna poraka...bas me interesira dali poveke doktori se na isto mislenje vo vrska so laboratorijata na transfuziologija...pozdrav!!!
Весник јас не реков дека нешто не е во ред со лабараторијата на трансфузиологија туку само дека во моментот тестот за лупус не им бил точен. Тогаш кога јас испитував бев кај доктор Јани Ангеловски и самиот тој ми рече во моментов тестот за лупус не ни е нешто како што треба (реагенсот не чини) така што не се секирај околу лупусот. Продолжи со терапијата аспирин и фолна заради мутацијата на МТХФР и во бременост обавезно контрола. Откако забременив бев на 13 недела на контрола и ми дадода терапија со клексан. Бидејќи не ми објаснија зошто и д-димерите ми беа во ред отидов на консултација кај Кочо во Хемолаб. Тој кога ги виде резултатите од Трансфузиологија ги призна со тоа што му спомнав за лупусот па ми го повтори. Таму ми испадна негативен лупус. Е сега за Хемолаб не ми се јасни нешто резултатите бидејќи платив и зе испитување на некој ген а во резултатите гледам го нема. Ќе треба пак да се оправам што е и како е. Исто така Кочо ми рече да испитам и Хеликобактер во измет зашто знаело од таа бактерија нешто да зеза и кога однесов примерок ми рекоа е немаме реагенси дојди за две недели. Сега сум во Среда на контрола на трансфузиологија па ќе видиме.
vo red e kvisko...muabetov mene mi bese zosto mi ispituvale ako ne cinel reagensot za lupusot...za da im se potrosi???? pa ne e bitno dali jas ke dobijam ili nekoj drug sok od rezultatot???? pisi mi na kakva terapija si sega vo bremenost so negativen lupus a so mutacija na toj gen bidejki i jas imam mutacija na toj gen mthfr c677 mislam deka bese taka nekako...pozdrav i lesna bremenost!!!!
seuste neznam sto vo vtornik ke mi dade upat dokorkata i ke mi napise sto da ispitam denes mi spomna d dimeri afa koagulacija vitamin d itn mi nabroi mnogu raboti lupus
Весник јас имам хетерозиготна МТХФР мутација и до сега ниту еден гинеколог и ниту еден трансфузиолог не ми рекол дека тоа е проблем. Баш сите ми викаат знаеш дека ова не е страшно. Аспириниот ми го дадоа со фолната заради некои други параметри. Исто така и матичната а и Димитров ми рекоа ако не пијам да почнам со аспирин пред ИВФ затоа што ја подобрувал циркулацијата. Сега во бременост повторно заради некои други параметри (д-димерите ми се нормални) ми дадоа клексан еднаш дневно од 0,4. Денес сум на контрола па ќе видам што понатаму. Јас ако мене ме прашаш би продолжила да се боцкам само се да биде во ред со бебето. Кате... на трансфузиологија сами ќе ти одредат што да испитаат без разлика што ќе пише матичниот.
Bev jas na imunologija vo vtornikot i mi rekoa da ja odnesam celata moja dokumentacija da ja razgledaat i ke mi pravele nekoj dopolnitelni ispituvanja plus neznam kakvi seroloski rekoa kakvi se tie neznam prvpat slusnav i za tiroidnata zlezda imalo tamu plus nekoi ispituvanja da ne slucajno ona e napravila problem na imuniot sistem no zdravje boze vo septemvri nemozam poveke da se nerviram po tie vrati da odmoram malku aman veke se ispokarav so doktorite za toj amh koga e najdobro da se vide brojot na antralnite folikuli na koj den od ciklusot
Kate... мене првиот пат на упатот ми пишување АФА, Д-Димери и уште нешто плус. Вториот пат само ми пишуваше тромбо тест и дијагноза за неплодност. Самиот лекар на транзфусиологија одреди кои испитувања ќе се прават врз основа на разговорот со мене и врз основа на претходната моја историја.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.