MademoiselleNina -> RE: генетско испитување (13.3.2016 16:37:01)
|
и на самите контрацептиви пишува дека не треба да се пијат ако имате тромбофилија. Но кај мене е друго. Јас немам тромбофилија, ниту предиспозиција да стекнам тромбоза, имам направено и таков тест пред неколку години. Јас само имам наследени генетски мутации кои не мора за значи дека ќе се активираат. Кај мене е друго, сите параметри се во ред освен тоа АДП и Колаген. Јас ова го знам уште од 1995 година кога првпат ми го открија. Колку што знам тоа е невообичаена ситуација, обично има и други пореметени параметри, но кај мене со години се само овие. Инаку никој не ми рекол дека тоа може да пречи при забременување, ама еве изгледе дека баш тоа е причината. Инаку сум била порано на терапија со пентоксифилин, и тој лек ми помага. Но не можам да го појам долго бидјќи ми прави несоници. Неколку месеци пред контацетивоте го пиев, па го прекинав, па почнав Фолгард, и аспирин. И дури неколку месеци потоа пиев контацептиви. Едноставно се препуштв на лекарот. Си реков дека ќе му верувам и тоа е тоа. Ако тој процени дека треба контацептини, - треба. Сигурно го земал и ризикот во предвид. Кај мене имаше и низок АМХ 1,1, ФСХ променливо - некогаш 9, некогаш 20 некогаш 7. Но во последно време се стабилизираше и се движеше околу 8 +-. Имаме многу редок генотип и јас и мм -ист. Што и за Петличковски беше чудно, но тоа е. Тоа сме ние. И ете конечно успеа да ни се оплодат јајце клетките. Така да се заедно искомбинирани, мутации, генотип, вит Д [sm=smiley1.gif]... па ете добивме 6 ембриони. Е сега како е пишано така... се надевам дека ќе ја истерам бременоста до крај.
|
|
|
|