prvenka -> RE: лечење неплодност со билки (7.4.2010 9:37:41)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto kolku vreme kaj sto e pies terapijata,za kolku vreme ti se izgubija cistite.......momentalno sakam da probam da gi nabavam sama lekovite ako sakas da mi kazis ti tocno kako treba da pravam ......zatoa sto momentalno ne sum pri tolku pari pa da probam dodeka da podsoberam.istava terapija sto ja imas ti koristeno ja ima i drugi samo na sabajle ima caj od salvia officinallis.......i bez ispirajne zatoa sto ispirajneto bilo za cistite,a so sto se ispirase ti?pozdrav i srejcno[sm=nosecka.gif] Za ispiranje ima da se kupi vo apteka,jas konretno go kupiv vo Viola vo Skopje,vo drugi apteki go nemase. Caevite za pienje se prigotvuvaat taka sto vo casa se stava kafeno lazice od cajot i se preliva so zeska voda,treba da stoi 15-20min se proceduva i se pie.podobro ne stavaj nisto za zasladuvanje,ne se ni tolku gorclivi caevite. Caevite za ispiranje,se stava 1L voda da zovrie,se trga na strana i se stava dve golemi lazici od caevite(cajot od hrastova kora treba da provrie malku 2-3min so vodata dodeka kantarionot ne,se trga nastrana pa se stava cajot).Se ostava taka da oladi dovolno za da mozes vaginalno da se ispiras.Koga ke go spremas kantarionot od celata smesa ke odvois edna solja za pienje.Posle sekoe ispiranje(koe prvata nedela e sekoj den naizmenicno,a posle dva pati nedelno isto naizmenicno) se tamponira so kantariom,toa znaes tamponot se stava vo kantarion da upie i posle kako vaginaleta se stava vo tekot na nokta) Propolisot tri pati vo denot po pet kapki,jas gi kapnuvav vo seker Maticniot mlec dva pati vo tekot na denot,sabajle i navecer po edno lazice,VNIMAVAJ LAZICETO TREBA DA BIDE PLASTICNO NIKAKO DRuGACIJE,inace nema efekt mlecot. Sekoja vecer vo solja se rastvara po dve lazicinja jabolkov ocet i dve lazicinja med,i taka se pie. Toa e celata terapija koja treba da se primenuva tri meseci. Jas imam uste dva dena,i naracuvam nova....nekako mi prija pa ishodot ke go vidime,vazno cistata ja nemam sto znae bas problemi da napravi. Srekno,i pisi mi sto si napravila....ako ti treba nesto slobodno prasaj,POZDRAV[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|