Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
за мене имаат дарувано крв,и ми го спасија животот тие добри луѓе.Јас сум 0+,и би дарувала.Сега моментално на Фб има барање за крвна група 0-.ако сте во можност и имате таква крвна група вете го постот
ИТНО! Потребна е крв од крвна група ”О-” за 15-месечно бебе болно од леукемија. Контакт тел. 070 359 350 Кој може нека дарува крв а, останатите шерувајте...ИТНО!
Леле јас многу сакам да дарувам..Кога и да ми се укаже можност јас немам можност Или имам добиено или бев бремена или болна...Се надевам некогаш ке дарувам
Јас сум активен крводарител но сега за жал не можам да дарувам крв...Инаку сум А+ крвна група.. и дарувањето крв кај мене претизвикува прекрасно чувство. На пример имаше една случка уште кога имав 17 години бев на пракса(во болница зашто учев медицинско) и сакав да добијам ослободување од часови и дарував крв за да ми дадат оправдание....Откако дарував крв инструкторката ми кажа дека мојата крв ја дале на малецко бебенце на кое итно му требала свежа крв А+....Чувството не можам да ви го опишам ...едноставно прекрасно е...
секоја година сум на крводарителска акција што се организира кај нас во фирма. Оваа година многу се разочарав што не ми дадоа да давам крв пошто бев настината, не било добро за мене..инаку сум 0 - и секогаш со задоволствод авам крв знаејќи дека и не е баш некоја многу честа крвна група
Драги Ринграјци Денес со кумата си правевме муабет и таа се пофали дека дарувала крв, што е одлично но за момент се сепна кога ја прашав дали забремени? Таа подолго време се обидува да забремени, пие фолна, јаде здрава храна и се е тоа во ред, но ете без да размисли денес дарувала крв. Јас не знаев што да и речам, само дека ако се чувствува добро, не е страшно, но таа се плаши- ШТО АКО е бремена а е рано за да знае за бременоста??? Ако некој може да ни каже, ќе бидеме благодарни. Поздрав
Stefanija Stefi прашањето ти е дали не е во ред да се дарува крв во бременост,т.е. дали штети по здравјето?
Дарување крв никогаш не е лошо по здравјето туку напротив, доколку се има во моментот покачен крвен притисок или не се чуствува добро нема да дозволеле да земат крв.Така да се е ок и дајбоже да е бремена
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Do sega imam daruvano ednas krv i mozam da kazam deka toa e edno prekrasno cuvstvo da znaes deka taa nekomu moze mnogu da mu pomogne.I povtorno bi daruvala,samo problemot e vo toa sto otkako se porodiv so prviot sinko imam slaba krv i ne mozam,a mnogu sakam povtorno da bidam krvodaritel.
Vo familija se aktivni dariteli na krv.Jas letoska bas koga sakav ostanav bremena.Pa zdravje da se porodam ako bide se vo red ke si ja prodolzam tradicijata.Imam sto bi se reklo mn jaka krv i krvna grupa sto se bara taka da milo ke mi bide na nekogo da pomignam i da spasam necij zivot