Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Децата како јазични иноватори 14.10.2011 16:16:51
AnnaMolly RR
Имаме и ние мнооогу нови зборови. Сега е во фаза кога СЕ повторува. Ништо не му бега, што и да слушне дека му зборувам сака да повтори.
еб - леб нинене - сирење ток - сок на - на (кога ми дава нешто) тоа - тоа ова - ова ебе - еве оба - соба дин дин - синтисајзер нини - шишето за млеко патите - патиче ака- рака уп - сируп (и ова сирот го научи од што се изнапи сирупи) панам - падна банам - бањам мате - маче
Уште многу има! Само дрдори, уста не затвора!
Сите знае да не каже по име - мене, мм, двете баби ( Ое - Оле, Ана - Анита) и двајцата дедовци (Диме - Димче, Нани - Шани), тетка му Ивана е Имама, а тетка му Александра е Данда
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 14.10.2011 16:19:13 >
RE: Децата како јазични иноватори 20.10.2011 14:03:23
dostickage
zamislete sin mi zavcera ni rece rakija so cisto R. se zgazivme od smeenje inace negoviot recnik e da,ne ,mama,dada,baba,dede.tolku ova zavcera ni dojde kao grom od vedro nebo
RE: Децата како јазични иноватори 20.10.2011 15:28:45
ferdunde
ooo kolku imam da pisuvam celi pesni po svoe pee pomaloto mi ( vo dekemvri 2 ke prai ) na pr : "nani nani bebece nadgo pee petence, pee lika, bebeto ika- poznata vi e neli nani nani bebence nadvor pee petlence pee kukurika bebeto go vika ili:
"supe, supe ,supe zezda supe zezda sakam bidaaam" super super super zvezda super zvezda sakam da sum jas
Zorica- zocila mleko- meko voda- oda Nikola- Likula Inhalacija- Kacija......
RE: Децата како јазични иноватори 31.10.2011 11:24:33
EciPeci
pentata - najavnata spica na Makedonski Narodni Prikazni Gogi - Gorgi Kolozov Doba - Filip baba Kopa - baba Zorka baba Bomba - baba Bozana tato - tato; tatuuuuuuuuuuuuffffffffffffff ( so steganje na zapcinjata) - ako go vika tatko mu poveke pati, a on ne mi se odziva :)
RE: Децата како јазични иноватори 31.10.2011 11:54:13
Pepelaska *
како се викаш? - мама ( првите две букви од името ама двапати ) крокодил - коко пупите - куките коцки - коки нани - нин ни ( ова сабајлево прв пат го слушнав)
RE: Децата како јазични иноватори 28.11.2011 15:38:06
AnnaMolly RR
Доди- дојди тука нема има мие тапун - сапун ноде - ноџе псте - прсте фаја - фала зини - извини такам- сакам дади - дај ми тато абота паи аго - тато е на работа, ќе донесе пари да купи чоколадо
секој збор го повторува, буквално секој! Вчера му се криеше на татко му и јас му викам Кажи му барај ме! И тој баај ме! Ѕверче мало!
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 28.11.2011 15:39:12 >