Snowhite RR -> RE: Салата- рецепти! (6.12.2010 20:11:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto salata so jogurt 1/2jogurt 40gr.zelatin 3 supeni lazici majonez sol salama morkov kaskaval ako se dodava sirenje da se vnimava na solta 2 jajca vareni zelatinot se stava vo voda da se nababri,potoa mu se dodava jogurtot i se stava na tivok ogan so postojano mesajne dodeka se stopi zelatinot,se vadi od ogan i mu se dodavaat seckanite sostojki,se stava vo navodeneti kalapi,kako tie za vizitarski kolaci moze i vo kuglov,ili nekoi interesni casi ako imate..treba dobro da se zdrvi najmalku 4h pa se vadat od kalapite ИЗВОРНА ПОРАКА: Twins suzeto, ovaa salata so jogurt mozes li da ja nparavis vo tavce pa odposle da si secis formi po zelba ili ke se raspadni ako ja secis? ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 imav i jas praveno ova.za predjadenje bese..ednas samo ...i da go secev na kocki ...fala suzeto me potseti na receptot..ne se raspadna kaj mene..so zelatin taka ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 mnogu ubavo meze...ama jas redev na primer najdole zelatin pa salama .pa morkov pa jajce i.t.n. i na kraj pak zelatinot.i sareno vnatre bese..ova za n godina mozam kako meze so pivce heheheh ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto ИЗВОРНА ПОРАКА: Twins suzeto, ovaa salata so jogurt mozes li da ja nparavis vo tavce pa odposle da si secis formi po zelba ili ke se raspadni ako ja secis? ne bi trebalo da se raspadno vo kuglov stom se sece ali mnogu idet ubavi vo kalapi tie sareni sto se kako ruza srcina idr,potesko e treba da imas mnogu no zatoa moze i vo nekoj casi nema da gi polnis do gore do pola pajncina za kikiriki ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 mnogu ubavo meze...ama jas redev na primer najdole zelatin pa salama .pa morkov pa jajce i.t.n. i na kraj pak zelatinot.i sareno vnatre bese..ova za n godina mozam kako meze so pivce hehehe pa sareni idat i ako mesas sve ama taka idat kako prozitni odozgora podobri se no i potesko so mali kalapcina,imam praveno i taka ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26 ne ,ne kakvi mali kalapcinja...vo tavce nekoe poplitko i samo redev ,,,a zelatin mu stavav od gore da ne mi izbega morkovot..abe prvpat pravev taka i demek po red..a logicki da.sareno e dali vaka ili taka.jas vo dolzina gi secev kako lenti..ama imav nervi..sega ke rendam ИЗВОРНА ПОРАКА: suzeto aha ti da ne pravese red zelatin red morkov pa zelatin red salama zelatin i tn ИЗВОРНА ПОРАКА: Twins ke go probam ova suzeto, fala za receptot jas saka da gi isecam vo formi za kolacinja pa ke vidam kako ke ispadne.
|
|
|
|