LoveableMe RR -> RE: Рецепт за зголемување на можноста за забремнување! (24.10.2013 14:09:14)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00 Devojki moze da mi kazete kakov maticen mlec piete i od kade go kupuvate zosto po aptekive mnogu se skapi jas piev vo ampuli ama cela kutija e 1600 den, ne mozam da prodolzam od toj da kupuvam ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Јас земав шишенце матичен млеч од аптеката спротигак на редот на тинекс што е 100денари беше и имав до пред некојден ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Најубаво е ако можеш да си земеш од пчелар и да ти го раствори во тегло мед, а јас пијам и ампули од зегин ги купувам по 85 ден е една и ми ги препорачаа како најдобри. ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Не е точно ндека е најдоброод пчеларјас прашав еден пријателпчелар и ми кажа најдоброодаптека да се зема матичен млеч ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Капина јас имав многу добро искуство со природен матичен млеч, пред 2-3 години имав намален имунитет имав ХПВ па ЦИН1 и јадев матичен млеч со мед размешан и тоа се консумира исклучиво со дрвена или пластична лажица, си земав 2 тегли и после тоа повторив пап тест немав ништо, е сега јас го купував од овластен пчелар и ме кошташе околу 8000 ден за тегла и ми беше доста скапо најискрено и затоа примав претходниот месец ампули секој ден цел месец и сега пауза правам ,зошто матичниот млеч се препорачува да се користи со паузи. ИЗВОРНА ПОРАКА: Milicka 30 Ќе си купам деновиве повторно и ќе ти кажам , не се секавам пошто сите имаат исто име разлиакта е од производителот. Девојки, го почитувам правото на секоја да одлучи каква млеч ќе купи. Според искуството и разговорите со пчелари, најдобро е чиста матична млеч или мешана со мед, но само од проверен извор, бидејќи многу лажат за матичната млеч, бидејќи ја има во ептен мали количини и многу тешко се наоѓа, но ја има. Не е лоша ни таа од аптека, но природната е подобра. Одлуката е ваша. Позз[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|