zami -> RE: Би советувале одбрана и одмазда или повлекување! (8.2.2010 13:36:06)
|
Bidejki sin mi odi vo gradinka normalno deka sme dosle do temeva. Negde imam pisano za nasiot slucaj, imeno vo prva mala grupa odnosno na nekoj dve godini, vo grupata im dojde novo detence koe svojot otpor prema gradinkata go iskazuvase taka sto gi grizese drugite deca. A sin mi bese edinstevniot koj go druzese, sto dovede do nekolku zagriza na obrazot so maks. golemina i modrinka koja traese po nekolku dena. Nie stasavme do direktorkata, ama problemot si pomina sam od sebe i sega se najdobri drugari. Jas go sovetuvav sin mi da go izbegnuva, ama toj kako za inaaet, pravo kaj nego. Sega e malku pogolem i poznavajki si go deteto sekogas koga ke kaze nekoj deka go udril ili butnal probuvam od nego da go izvlecam celiot nastan, bidejki ne sekogas drugiot e kriv. I sekako podobro e da vrati otkolku da bide ,,tepan,, ama se si ima granica. Za sreka sega za sega sin mi samiot odlicno se spravuva so vakvite slucai i procenuva kaga da vrati a koga ne. Ne deka e cveke za mirisanje, zosto znae da se rcka i da predizvika nekoj da go udri. Ama seuste se mali za da pocnam da gi svakam ovie raboti ozbilno, ama koga ke trgne vo skolo, e togas sekako deka ke go ucam , da vrati, ama nikogas da ne pocnuva prv.
|
|
|
|