pacuvce -> RE: Што ако полот не е тој? (6.12.2009 22:48:02)
|
Lele,mene mi se sluci nesto mnogu smesno na ovaa tema.Cela bremenost mi vikaat nosis masko.I jas dobro.Mene ne mi ni bese vazno sto e samo da e zivo i zdravo.E sega doaga momentot da se poragam.Jas cel den so bolki,na nikogo ne kazuvam se do vecerta vo 20 h.mu vikam na mm ajde da odime jas ke se poragam.Stignuvame vo Re-medika,den nedela,dezurna Dr.Sopova so akuserka Biljana.I akuserkava me stavi na CTG i mi vika Dr.e na vizita,ke dojde pa ke te pregleda.Arno ama jas pocnav da se poragam.I akuserkata koga se ispanici,Jas vikam kolku me drzi glas,taa ja bara doktorkata,totalen haos.Jas od bolki ne mozam na boks da se kacam,zivi smeski.I od sto site se ispanicija,koga izleze bebto,akuserkata mi vika"Aj cestito kerka".I jas vo toj moment si vika-ej,majkata,pa neli masko bese.Ama si vikam zensko,zensko,samo da e zivo i zdravo.Vo toj moment doaga Dr.Pedijatar-Neonatolog Haxi-Manceva,go pregleduva bebeto i mi veli:Neka e ziv i zdrav sin ti,tolku i tolku e tezok i sl.raboti...Jas [sm=zmeden.gif]...Posle koga ne fati edno smeenje.Jas de placam,de se smeam...Akuserkata mi vika:Ti sto ne se pobuni,sto kutis? Zivi smeski...Ete ja mojata prikazna... Na kraj mozam samo edno da kazam:jas imam dva sina i mislam deka voopsto ne e biten polot.Bitno e deteto da e zivo i zdravo,a za vo zivotot sekoe so svojata sreka...
|
|
|
|