Bubba -> RE: Килограмите за време на бременоста (14.1.2011 11:53:38)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso Е сите велат така, ама докториве велат да не претеруваме. Јас мислев дека досега (28 недела сум веќе) многу ќе се поправам, ама само 7 кг плус покажа вагата пред две недели (сигурно имам уште кило плус сега [sm=smiley1.gif] ). Како и да е, мене ми е страв од прекумерна тежина, не заради слабеењето што ме чека после, туку поради епизодите со покачен крвен притисок што ги имав кога бев 4 год. на факултет. А имав такви епизоди затоа што имав многу кг вишок. Се плашев да не се повтори нешто од тоа, а не чини висок притисок во бременост, но фала му на Бога, досега се е во ред. Не ми се верува, како јас да сум го пишувала. И јас сум исто 28. недела, имам качено 6 кгр. и пред да останам бремена имав проблеми со висок притисок, значи и додека студирав. Кога почнав со испитувањата, докторот ми рече покачен тестостерон а и полицистични јајници, што одамна ми беше познато. Исто и да симнам барем десет килограми. Една година не отидов а преглед, се запнав да ослабам со здрав начин на исхрана. И би, ослабев, отидов на преглед и на 4. терапија забременив. Сега исто внимавам што јадам (ни солени ни газирано) заради притисокот и нормално нон стоп мерам притисок. Уште пулсот да ми се среди [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|