RE: Килограмите за време на бременоста (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

heba -> RE: Килограмите за време на бременоста (2.2.2011 22:56:39)

zabremeniv so 61 kilo ama prvite tri meseci oslabev 3 kila od povrakjanje i od sho ne mi beshe dobro pasea se mereveve 19 nedela pak imam  61kg...inaku tri meseca pred da pocnam so ivf procedurata se zdebeliv 7 kila hihihi imav 54 ama demek bilo podobro da si malce pomesast da ima kade da reshetaat inekcii... ama pa sega pak nishto ne mi se jade eeeedvaj  eden obork jadam ne mi ide hranava nikako n iomilenite raboti ..nishtooo...a navecher edna kiselina sho mi ide mi go izgore grklanov 

mamicka77 -> RE: Килограмите за време на бременоста (21.3.2011 13:47:08)

Luge a jas sum bremena vo kraj na 16 nedela a kilogrami nemam nikako kaceno imam namaleno 1kg i 200gr pred da ostanam bremena bev 59 kg a sega sum 57kg i 800gr i me stvarno zagrizuva ja prasav doktorkata rece normalno e na pocetok da slabees potoa pocnat kilogramite da se nakacuvat a bebusceto moe e okolu 600 gr nesto mi e nejasno.

Bjanka -> RE: Килограмите за време на бременоста (21.3.2011 13:57:52)

blazesi vi..., jas se zdebeliv 18kg vo cela bremenost, a sega posle 3 meseci imam uste 7-8 visok [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

bebuskicka -> RE: Килограмите за време на бременоста (21.3.2011 14:06:38)

jas zabremeniv so 56 kila se popraviv 14 i eve skoro posle pet meseci sum 57 i se nadevam ke simnam uste edno dve za nekoj mesec.Dur se doi bez dieti samo zdrava ishrana i bez gricki i blago i se ke si dojde vo normala.a pak ako imate i volja za vezbanje uste poubavo samo da ne zavladee mrzata[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

omorfo89 -> RE: Килограмите за време на бременоста (21.3.2011 20:02:07)

Jas ja pocnav bremenosta so 46 , a koga bev posleden pat na pocetok na mart na kontrola bev 56 kg. Sega sum 37 nedela vo cetvrtok sum na kontrola pa ke vidime kolku sum stavila plus [sm=smiley36.gif]

penelopa -> RE: Килограмите за време на бременоста (21.3.2011 20:10:35)

Omorfo89 супер ти е килажата, немаш потреби од грижа ќе видиш кога ќе се роди принцезата килограмите сами ќе се стопат[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamicki -> RE: Килограмите за време на бременоста (21.3.2011 20:18:29)

Bremena sum 5 meseci. Prvite tri meseca ne se popraviv ni gram, vo 4 mesec 3 kg, a sega, vo petti sum se zdebelila 5 kg!!! Lele, vo nesvest kje padnev koga vidov! Pa na sto kje licam do krajot?!A ne jadam mnogu,[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] no moram da lezam celo vreme oti bebusot go nosam nisko... Ajde, samo na arno neka e, posle prvata bremenost+doenjeto koga ekstremno se popraviv, simnav 26 kg! Lele, koj kje maci dusa pak so dieti!

blond -> RE: Килограмите за време на бременоста (23.3.2011 1:04:04)

Mamicki не грижи се. И јас на почетокот качив повеќе од што требаше, а еве последниов месец сум качила само 1.5 кг.
Се е до организмот но и јас превземав малку грижа за себе. Престанав да пијам сокови ( и купечки и домашно исцедени) и појам само Цедевита или Цевитана. Почнав да пешачам (секој трет ден по 1-2 км шетам), избегнувам леб и тестенини, а јадам повеќе зеленчук. И ете се покажа успешно. Верувам ако и ти малку повеќе внимаваш-нема да качиш многу наредниов период.[sm=smajl.gif]

mamicka77 -> RE: Килограмите за време на бременоста (23.3.2011 18:02:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Mamicki не грижи се. И јас на почетокот качив повеќе од што требаше, а еве последниов месец сум качила само 1.5 кг.
Се е до организмот но и јас превземав малку грижа за себе. Престанав да пијам сокови ( и купечки и домашно исцедени) и појам само Цедевита или Цевитана. Почнав да пешачам (секој трет ден по 1-2 км шетам), избегнувам леб и тестенини, а јадам повеќе зеленчук. И ете се покажа успешно. Верувам ако и ти малку повеќе внимаваш-нема да качиш многу наредниов период.[sm=smajl.gif]

no jas ne sum kacila namaliv pogresno si me svatila cetiri ipol meseci sum a imam namaleno 1kg 200 gr

Lidina -> RE: Килограмите за време на бременоста (23.3.2011 19:05:11)

Pocnav so 61 kg a sega imam 70 a 27 nedela sum [sm=zmeden.gif] I mi se jade, ako ne se kontroiliram mislam deka kako slon ke se napravam do kraj[sm=sloncek.gif]

heba -> RE: Килограмите за време на бременоста (23.3.2011 19:09:47)

i jas isto lidina pocnav so 61 paoslabev od so mi se gadeshe pa sea 68 mfff i toa jadenje strogo cokolado gumeni bonboni kolachinja sladoled palachinki....drugo ne jadam i ovoshje povekje, 

blond -> RE: Килограмите за време на бременоста (23.3.2011 20:29:29)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

no jas ne sum kacila namaliv pogresno si me svatila cetiri ipol meseci sum a imam namaleno 1kg 200 gr

Oва беше наменето за mamicki.
А и ти не грижи се. Имам пријателка која на почетокот на бременоста повраќаше, а ете сега е добра и почна да добива во тежина. Не грижи се, иако ти слабееш,, бебето добива се што му е потребно.

Другарка моја цела бременост накачи 4 кг. [sm=jezicek.gif] и кога излезе од болница беше послаба за 2 кг од кога пред да остане бремена.

blond -> RE: Килограмите за време на бременоста (23.3.2011 20:30:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

Pocnav so 61 kg a sega imam 70 a 27 nedela sum [sm=zmeden.gif] I mi se jade, ako ne se kontroiliram mislam deka kako slon ke se napravam do kraj[sm=sloncek.gif]

Јас до сега (27 недела сум) вкупно 10 кг сум накачена. Лидина, те читнав, терминот ти е 24, мојот е 25 [sm=bravo.gif]
А [sm=rozacrtici.gif] или [sm=modricrtici.gif] носиш ?

kafeava -> RE: Килограмите за време на бременоста (25.3.2011 18:58:30)

Бременоста ја почнав со 62, сега сум 19 недела и имам ПОЛНИ 70 кг. Не јадам повеќе од порано ама затоа не можам да излезам на крај со благото, после секој оброк морам да си каснам бонбонче, парче торта, наполитанки, алва, овошен јогурт и што ли уште не. Не знам до кај ќе одам вака[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

mamicki -> RE: Килограмите за време на бременоста (25.3.2011 22:35:23)

kafeava, i jas sum popravena 8 kg, 21 nedela sum. Koga ti e terminot za poragjaj, izgleda tuka nekade sme? Mene mi e na 8.8[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

skorpijana -> RE: Килограмите за време на бременоста (26.3.2011 7:57:55)

jas so bliznacka bremenost se popraviv samo 10 kila ali posle poroduvanjeto se popraviv 15 gila i sega ne znam kako da oslabnam

mamicki -> RE: Килограмите за време на бременоста (26.3.2011 11:17:45)

Skorpijana, zatoa resiv vo ovaa bremenost (vtora mi e) da si jadam kolku sto mi se jade. Vo prvate bremenost se popraviv samo 2 kg od 5 mesec do poragjaj, ama bukvalno umirav od glad. Bebeto se rodi 3550, a jas na negoviot prv rodenden tezev 10 kg povekje otkolku na poragjajot!!!!, pa potoa mi trebaa 2 godini da se vratam vo normala. Sega ic ne mi e gajle, se trudam da se hranam zdravo, ama ne se optovaruvam so toa, kje mislam na figurata otkako kje se rodi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

bombica -> RE: Килограмите за време на бременоста (28.3.2011 5:39:01)

25+1 sum a popravena 6kg.Sega za sega dobra sum so kilazata ako se zeme vo predvid deka 6 nedeli ne sum stanata od krevet.Ponatamu ke vidime kako ke odi posto nekako denovive pocna mnogu da mi se jade[sm=smiley36.gif]

sonja1987 -> RE: Килограмите за време на бременоста (30.3.2011 18:16:48)

luge mene pak drugo me zagrizuva.....denes vleguvam vo petti mesec a sum popravena 700grama a jadam sekoj den po nekolku obroci po malku.....i toa popravena sum vo poslednive cetiri nedeli....dali e vo red dali nekoj e slicno kako mene posto citam na forumov mn majki se popravaat mn poveke otkolku jas[sm=smiley1.gif]

mec21 -> RE: Килограмите за време на бременоста (30.3.2011 18:49:12)

sonja 1987 ic da nemas gajle jas do peti mesec oslabev 8 kila leb nemozev da stavam vo usta samo voda i po nesto od ovosje,taka da ic da ne se plasis sto ne si krena la vo kilaza a toa ide poleka ti jadi pocesto a kilazata sama po sebe ima da se pokaci bez gajle a i da ne se pokaci i toa e bez gajle,posto koga bev bremena i jas se plasev a doktorkata mi vikase ic da ne se sekiras toa znaci deka plodot ja zima hranata i posle ke se pokaze na tebe tezinata i taka bese ic bez gajle:)))

sonja1987 -> RE: Килограмите за време на бременоста (30.3.2011 19:14:13)

lelele site taka mi vikaat da ne se sekiram ama prvo mi e a skoro site se popravaat pa zatoa mu ja zamisliv.....sepak fala ne sum bila samo jas sto ne se poprava hehhehe pozdravce[sm=smiley1.gif][sm=smiley36.gif]

mamicka77 -> RE: Килограмите за време на бременоста (30.3.2011 20:48:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sonja1987

luge mene pak drugo me zagrizuva.....denes vleguvam vo petti mesec a sum popravena 700grama a jadam sekoj den po nekolku obroci po malku.....i toa popravena sum vo poslednive cetiri nedeli....dali e vo red dali nekoj e slicno kako mene posto citam na forumov mn majki se popravaat mn poveke otkolku jas[sm=smiley1.gif]

Ne se sekiraj i jas sum ista jas koga ostanav bremena bev 59 kg i potoa oslabev 1kg200gr  a eve sea poslednata nedela si gi kaciv i sega sum pak 59--58kg800gr zavisi koga kako sum najadena bidejki vagata mi e digitalna i malku da apnes nesto odma pokacuva i kazuva do gram a i jas sum 18 nedela

aleksandra90 -> RE: Килограмите за време на бременоста (30.3.2011 21:42:27)

Nemojte da se sekirate za kilogramite. Jas vo prvata bremenost od 8 nedela do 18 nedela non stop bev 69 kg. Znaci ne mrdnuvav ni gram poveke i duri nekogas me fakjase strav, posle pocnav da kacuvam postepeno i son 84kg otidov na poragjaj. Posle toa za dve nedeli simnav 12 kg bez niakva dieta i super bese ponatamu. Sekoj organizam razlicno deluva vo bremenosta taka da nema mesto za grizi, samo uzivajte [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pozdrav

sonja1987 -> RE: Килограмите за време на бременоста (31.3.2011 9:49:58)

mamicka77 blisku sme bile so[sm=nosecka.gif]inace i jas 55 .500 i tolku samo mi varirat zavisno kako ke sum jadena .a izgleda ne sum popravena bidejki povrakav do treti mesec....ama eve i aleksandra 90 go imala istiot problem py znaci ne sme bile edinstveni so problemcevo heheehe pozdravce do trite mamicki malku mi olesna na dusava [sm=smiley1.gif]

Annet -> RE: Килограмите за време на бременоста (11.4.2011 21:03:14)

mmm jas neznaev tocko kolku kg sum bila koga sum zabremenila ama mislam 60,i eve sega 2 pat me merese doktorot popravena sum 7 kg,ako sum bila 60 togas......i jas povrakav mnogu prvite 3 meseci i nisto ne mi se poznavase ama sega e dobro;-))neznam kolku e normalno da se popravam do kraj , se nadevam deka nema da se zdebelam mnoguu

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>