Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 25.11.2010 10:16:31
tea
jas ostanav bremena so 60kg, pred poragjaj imav 80. nejmnogu se zdebeliv vo 5-ti mesec 6kg, a vo 8-mi i 9-ti mesec ne staviv ni gram na sebe. posle poragjaj odma ne se izmeriv a na 40 dena imav 70 kg. posle 7 meseci imav simnato samo uste 3 kg znaci imav 67, pa se razbolev i dojdov do 75 i sega pak 70 i nikako ne odat nadole i mnoguuu se nerviram a samo si ja macam dusickava so gladuvanje i pak nisto
RE: Килограмите за време на бременоста 25.11.2010 17:47:32
biljana_pp
Jas voopsto nemav nikakov problem so kilogramite , ostanav bremena so 75 kilogrami i mislev deka ke bidam ogromna no naprotiv . Vo prvite 4-5 meseci non stop povrakav i namaliv na 70 , od 6 ot mesec postepeno si gi vrativ kilogramite za da neposredno pred poroduvanjeto bidam 75 kg istata kilaza sto si ja imav koga ostanav. Sega pominaja tocno 4 meseci od koga se porodiv i sum 63 kg - mnogu namaliv si ja vrativ kilazata od pred 2 godini :)
< Поракaта ја уредил biljana_pp -- 25.11.2010 17:48:07 >
RE: Килограмите за време на бременоста 25.11.2010 19:33:37
Snowhite RR
Мене ми велат: „Сите се здебелуваат после пораѓај, а ти си ослабела, не личиш како да имаш родено, дури подобра линија имаш“. Јас пак сакам да ставам барем 2-3 кг
RE: Килограмите за време на бременоста 16.12.2010 19:02:45
rina13
sakav da prasam nesto bremenosta ja pocnav so 59 kila potoa vo prvite 3 meseci oslabev 2..dali kilogramite da gi racunam od prvata ili od vtorata vrednost...
RE: Килограмите за време на бременоста 16.12.2010 22:08:06
jasmina18031990
Jas bremenosta ja pocnav so 63kg a sega sum 38 nedela i imam 83kg izgledam ogromno ama ne mi se izgubi nadesta deka ke oslabam barem malku po poragajot!!!!!!
RE: Килограмите за време на бременоста 20.12.2010 9:34:31
none
i jas bev 67 kg e sega masala 80 epa mnogu e vika doktorot 13 kg 34 nedela a nejadam mnogu me pritiska zeludnikot neznam kade e se taa tezina otidena he heh
RE: Килограмите за време на бременоста 20.12.2010 14:34:54
bushavka
none i jas isto kako tebe, bev 67 kg koga ja pocnav bremenosta a sega sum 80. i mene doktorkata mi vika deka e mnoguuuuuu i postojano mi kazuva da ne jadam leb i blago e kako koga mi se jadiiiiiiiiiiiiiiiii
RE: Килограмите за време на бременоста 21.12.2010 8:50:14
none
E da si jADAM blago i sakam testenini no se trudam da gi izbegavam zatoa sto mi e tesko a ovie nekolku dena me utepa nesto ne kako kiselini ama nesto kakao da mi stoi vo hranoprovodnikot
RE: Килограмите за време на бременоста 21.12.2010 9:43:45
Calypso
Е сите велат така, ама докториве велат да не претеруваме. Јас мислев дека досега (28 недела сум веќе) многу ќе се поправам, ама само 7 кг плус покажа вагата пред две недели (сигурно имам уште кило плус сега ). Како и да е, мене ми е страв од прекумерна тежина, не заради слабеењето што ме чека после, туку поради епизодите со покачен крвен притисок што ги имав кога бев 4 год. на факултет. А имав такви епизоди затоа што имав многу кг вишок. Се плашев да не се повтори нешто од тоа, а не чини висок притисок во бременост, но фала му на Бога, досега се е во ред.
RE: Килограмите за време на бременоста 24.12.2010 0:53:54
NinaIvan
Prvite meseci oslabev 3 kg, i se dosega nemav kaceno nitu edno kilo poveke. Sega sum 27 nedela so +3 kg, znaci na isto sum, samo so stomak napred. A malku se zagriziv ama doktorot vika bebeto si napreduva super, mashala, neka odi tezinata od kaj mene na nea.
RE: Килограмите за време на бременоста 14.1.2011 11:53:38
Bubba
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso
Е сите велат така, ама докториве велат да не претеруваме. Јас мислев дека досега (28 недела сум веќе) многу ќе се поправам, ама само 7 кг плус покажа вагата пред две недели (сигурно имам уште кило плус сега ). Како и да е, мене ми е страв од прекумерна тежина, не заради слабеењето што ме чека после, туку поради епизодите со покачен крвен притисок што ги имав кога бев 4 год. на факултет. А имав такви епизоди затоа што имав многу кг вишок. Се плашев да не се повтори нешто од тоа, а не чини висок притисок во бременост, но фала му на Бога, досега се е во ред.
Не ми се верува, како јас да сум го пишувала. И јас сум исто 28. недела, имам качено 6 кгр. и пред да останам бремена имав проблеми со висок притисок, значи и додека студирав. Кога почнав со испитувањата, докторот ми рече покачен тестостерон а и полицистични јајници, што одамна ми беше познато. Исто и да симнам барем десет килограми. Една година не отидов а преглед, се запнав да ослабам со здрав начин на исхрана. И би, ослабев, отидов на преглед и на 4. терапија забременив. Сега исто внимавам што јадам (ни солени ни газирано) заради притисокот и нормално нон стоп мерам притисок. Уште пулсот да ми се среди
RE: Килограмите за време на бременоста 14.1.2011 12:42:50
vodickata
dragi ringe rajki jas imam 70 kg i pred mene e in vitro postapka ve molam kaze te mi kako da gi namalam pisetemi po precizno sto da jadam a sto ne. na pr kako bi izgledala ednonedelna ishrana od prilika :)))
RE: Килограмите за време на бременоста 31.1.2011 23:32:23
oblace
Jas vlegov vo osmiot mesec i sum zdebelena 8 kg, na mene ne se poznava se vo stomak mi otide.... Doktorot me napravi lom, mnogu bilo. A jas sega nemam ic apetit imam kiselini premnogu......
RE: Килограмите за време на бременоста 1.2.2011 0:02:15
mamamoni
јас бременоста ја почнав со 50кг а се породив со 60кг. веднаш после пораѓај бев 53кг но сега 4 месеци после пораѓај се немам мерено но мислам дека сум многу поправена затоа што дојам и многу имам апетит. не јадев толку додека бев бремена се надевам дека нема да ја преминам границата
RE: Килограмите за време на бременоста 1.2.2011 13:40:23
blond
Јас сум 20 недела. Кога останав бремена бев некаде околу 63 кг, а пред некој ден се мерев и ми покажа 70кг Знам дека се многу, ама ете што да правам кога бременоста ми е таква, морам да лежам и одмарам бидејќи плацентата ми е ниско поставена.Плус и на работа не одам, ми дадоа комисиско боледување. Избегнувам тестенини и леб, ама немам речиси никаква физичка активност и си се таложат килограмите. Ајде, сега да е се во ред со потоа ќе слабееме
RE: Килограмите за време на бременоста 1.2.2011 14:00:07
luna*
јас ја почнав бременоста со 57 кг. и се до 5 месец имав качено само 5-6 килца. и после кога почна да оди стрелката на вагата...стигнав до +18 кг. кога се породив. ама оправдано ми беше, близнаци се после тоа за 2 месеца не ни приметив кога сум си дошла на мојата тежина и пак си имав 57 кг. така беше се додека доев, после нагло пак почнаа да се качуваат. ама ова е веќе друга тема, така што мој совет - ако ви се апка нешто, апнете си ама не јадете за двајца