|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Килограмите за време на бременоста
22.1.2013 19:54:34   
temjanuska2
Pa Simona_k od toa moe opustanje sum +5,si se tesam ajde bremena sum mozam da si pocastam dusa so eden burek,ajde bremena sum mozam da si se pocastam so jadenje vo 12h noke :( mene me plase toa sto duri pocnuva moeto pokacuvanje na kilaza sega e rano :( ama neka bide se vo red za kilogramite posle ke se dogovorime site mamicki i na kej na trcanje :)

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 701
22.1.2013 20:10:59   
Фиданче
Konechno pred 3-4 dena se izmeriv , pred 23 dena se porodiv , imam samo 2 kg plus user posted image Dobro e ! Maz mi me zeza, vika: ti nemas visak mleko 1kg na desna strana, 1kg na leva strana i ete ti se kilogramite kako prethodno user posted image A i jas se plasev deka jadam zaradi doenjeto da ne imam poveke ama izgleda cicanjeto ne dozvoluva mnogu da se popravash. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 702
22.1.2013 21:08:39   
Simona_k
Темјанушка,на кеј,во теретана кај сакаш таму,јас сум ЗА!Може и комбинации да правимеuser posted image само навечер нека биде да не не гледаат сите како се таласаме денскиuser posted image
Еве Фиданче ќе ни каже колку се поправи и како да ставиме стоп на калоричната храна
Јас еве оваа недела решив да јадам црн леб,и благо да јадам преку еден ден и преку еден ден да вечерам а ако не ми се свиѓа вечерата да си легнамuser posted image
Добра идеја а?

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 703
23.1.2013 9:04:02   
temjanuska2
Simonce pa navecer naj ke ni odgovara,ke gi tupneme bebusite na tatkovcite a nie ke se vrakame vo forma :) inaku jas nemam problem so kaloricna hrana,ne jadam leb veke 14 godini koga mnogu mi se jade jadam crn dvopek,ama bez blago NEMOZAM a i ne sakam posto mi pricinuva zadovolstvo.Kaj mene sega problemot e sto si se razgaluvam kako sto pisav predhodno so nekoe belo pecivo pa duri i burek,a predhodno jadev burek ednas vo godinata,ama pa blago ne mi se jade :( t.e na pocetokot koa mi bea macninite posto ne povrakav mi se gadese od balgo i sega nemozam nekogas ni da go poglednam.Kako i da e mora da se sportuva posle poragajot posto inaku ne biva :)

Непосредна врска до пораките: 704
23.1.2013 13:09:35   
bebuv4eto
startuvav so 74,5 kg sega sum 81, deneska sum tocno 23 nedela i imam plus 6,5 kg :) i ne sum zdebelena samo vo meseto tuku i opsto kako se gledam vo ogledalo:) inace sega koga si citav za mama i plod vo 23 nedela pisuva deka prosecna trudnica bi trebalo da ima kaceno 6-7 kila so znaci se utesiv:) inace spagam vo sredni kon elegantno potpolneti devojki :) upss zeni heheh... niednas nemav macnini i imam od sam pocetok zgolemen apetit dodeka blago nemozam da smislam, nikogas ne go sakav ama sega ic ic, a me zagrizi pred nekoj den glikemija vo krv 6,8 i mnogu mi e cudno jas blago voopto ne jadam a i leb crn jadam od koga pamtam za mene( osven sega so praznicive sto preteravme so meseni beli peciva) ... i sekogas sum si po solenkoto sirence,kaskavalce mh mh :)))

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 705
24.1.2013 17:03:46   
Simona_k
Значи лебот е крив за килограмите!user posted image
Јас убаво си јадев црн леб пред да забременам и немав никаков проблем а зошто сменив незнам сега се освестив пред 3-4 дена па си се вратив на мојот леб,па баш ме интересира колку ќе се поправам месецов...

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 706
24.1.2013 20:43:51   
Nadia
влезена веќе во 9ти месец, а поправена сум едвај 7-8 кила.. user posted image само во стомакот ми се познава, таму се собрало..

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 707
24.1.2013 21:03:57   
Simona_k
temjanuska2
значи договорено е за трчање ноќна смена еве bebuvceto ако сака нека се придружи
надиа user posted image како не ти се јаде бе душо?user posted image

(Одговор на членот Nadia)
Непосредна врска до пораките: 708
25.1.2013 8:20:53   
*devojce*
Jas sum 16ta nedela i dosega imam kaceno 7kg.odnosno ostanav bremena so 68kg pa imav komplikacii i od bolnica izlegov so 65kg vo 6ta nedela i eve me sega.Neznam do kaj ke odi ova ama macno mi e so kilazava.Pesacam se dvizam ama ne pomaga nisto i voda dase napijam mi se lepi od sekogas bilo taka.

Непосредна врска до пораките: 709
25.1.2013 9:41:47   
temjanuska2
lele Nadia blago tebe :),i ja sakam da sum tolku vo 9 mesec a ne sega :(

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 710
25.1.2013 14:33:51   
bebuv4eto
eh kolku bi sakala da vi se pridruzam ama ne sum od sk. Inace ne treba mnogu da se zamarame so kg no sepak se sto e preterano ne cini, ne treba se jadi za 2, jadete si normalno i uzivkajte vo ovaj blagosloven period za nas zenite !!

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 711
25.1.2013 20:10:19   
Nadia
за јадење ми се јаде, посебно на почетокот невиден апетит имав, како свинче бутав се и сешто... само малце во 7ми месец пазев на исхрана, намалив со благо, пазев да не претерувам со леб, зашто правев ептен касно свадба и ми беше страв да не се здебелам многууу..... помина свадбата јас пак си јадам многу како порано, меѓутоа сега за сега имам многу лесна бременост, и скоро цело време сум у движење и најверојатно ради тоа ми оди само во стомачето user posted image

Непосредна врска до пораките: 712
25.1.2013 20:26:06   
Simona_k
Така е bebuvceto user posted image да си кркаме килограмите ќе ги вратиме тоа е сигурно ако се сака се се може јас со првото user posted image се поправив 30 кг јадев за двајца и се вратив во нормала за 1 година,а сега пазам колку можам,преку сила 20 ќе се поправам до крај што значи побзо ќе ги вратамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 713
26.1.2013 9:26:17   
oliva
i jas so prvoto se popraviv 31 kg.a bev slaba,vo normala se vrativ samo za 3,5 meseci,eve i sega sumpopravena i toa mnogu ,se nemam mereno ali imam 20 i vise staveno, ne deka jadam mnogu ali ete vo bremenost se popravam,inaku sum slaba i ne ne stavam kg kolki i da jadam

Непосредна врска до пораките: 714
26.1.2013 19:11:37   
temjanuska2
I jas ne jadam mnogu ama ne se dvizam mnogu se na se pola saat vo den ,za razlika od porano,no mene ne mi se pogodi vremeto t.e jas mnogu mrazam zima i posto sekogas mi e ladno si sedam doma.a sega i plus mi se mnogu spie.I koga ne bev bremena sekoe zimo si se popravav po 4-5 kg od sedenje doma a sega kako ke isteram ke vidam >Super na tie sto ne im e ladno i se dvizat.neka se dvizat i za mene :)

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 715
29.1.2013 15:03:07   
Фиданче
:) Jas sega vidov deka ste pisale! Jas pretezno jadev crn leb, mandji i domasna gotvena hrana najchesto vareno i pecheno, przeno retko jadev, a i ne sum po blagoto ich, ama i pravo da vi kazam nemav nesto mnogu apetit, jadev normalno i ovoshje dosta( deka me teraa maz mi i svekrvami , inaku zaboravav) A i jas mislev mnogu ke se popravam zosto prethodno se mi se lepese na stomak ama ete super projdov. Ako mozete ne sedete dolgo vo edna polozba i pesachete, jas nemozev mnogu zaradi nervot, a so dvizenje moze da se svrti bebeto ako e karlichno.
Ajde so lesno neka vi e i izbegnuvajte przena hrana i blago-koj kolku mozeuser posted image
Pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 716
2.2.2013 11:01:52   
profesorica
Со првата бременост се поправив 10 кила вкупно до пороѓај а сега сум 28ма недела и сум веќе 7 кила попрљавенаuser posted image - за се се криви тие пакетчиња што му ги изедов на детето user posted image , па сега почнав црн леб да јадам ама како жива ненајадена сумuser posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 717
2.2.2013 18:18:30   
Simona_k
aaaaaaa....па ти добра си 28 недела +7, јас +11 бев во 27 и јас ги изедов пакетчињата на малиот,а најлошо е што благиот дел ми припадна на мене(не јаде благо малиот,а соленото не му го пипнав жими мајка и го нудев од благото пред да јадам)user posted image
Да и јас сега се освестив и еден месец не јадам бел леб,гладна сум на секој 5 саати а јадам 2пати на ден меѓу оброци практикувам овошје и нешто ситно благо(крем банана)по една,двеuser posted image

< Поракaта ја уредил Simona_k -- 2.2.2013 18:20:26 >

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 718
2.2.2013 18:33:54   
deluxe
Tesete se so mene,vo prvata bremenost se popraviv 30kg,za 6 meseci si oslabev stignav do pocetnite 65user posted image sega so vtorata bremenost se popraviv rekordni 40 kguser posted image
i si se vrativ vo normala na pocetnite 65 kg za 4 meseci juhuuuuuser posted image ruckajte si slobodno bebuskite treba da rastat vo vaseto mese ima vreme za dieti ponatamu,mene dieta mi bea decata ,bidejki bea mnooogu plackovci,postojano vo race i kilogramite gi snema user posted image duri da trepnamuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 719
2.2.2013 18:47:04   
Simona_k
deluxe лелеее.... 40 се многу јас со првото 30 ама едвај истерав мислев ќе умрам сега си замислувам со тогашните 30+ и тие 10 ако ги додадам....сигурно ќе лазевuser posted image а дека ќе си имаме вежба 24часа и освен тоа и друго детенце...нема да биде тешко да се симна за брзо време...

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 720
2.2.2013 19:07:41   
Mihaela 2010
Jas 24 i eve skoro 3 god se pominati a jas imam visok od 5-6 kila i nikako da gi simnam.alal da vi e kako za tolku kratok period ste se vratile u normala

Непосредна врска до пораките: 721
2.2.2013 19:25:00   
Maca25
И јас тоа се чудам Михаела! 40 кг. за 4 месеци?!?!?! како успеа!??!
Поминаа 4 години, јас уште си влечам многу кг од бременоста, уствари од после бременоста.user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 722
3.2.2013 15:35:46   
profesorica

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe

Tesete se so mene,vo prvata bremenost se popraviv 30kg,za 6 meseci si oslabev stignav do pocetnite 65user posted image sega so vtorata bremenost se popraviv rekordni 40 kguser posted image
i si se vrativ vo normala na pocetnite 65 kg za 4 meseci juhuuuuuser posted image ruckajte si slobodno bebuskite treba da rastat vo vaseto mese ima vreme za dieti ponatamu,mene dieta mi bea decata ,bidejki bea mnooogu plackovci,postojano vo race i kilogramite gi snema user posted image duri da trepnamuser posted image

враво штом си ги вратила, едноставно некои луѓе имаат таков метаболизам па брзо ги враќаат старите килограми user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 723
4.2.2013 15:22:06   
princessa
jas eve vo 18ta nedela sum uste vo minus, ama samo 3 kg. Koga se sporeduvam so tezinata vo prvata bremenost, pomalku kg imam sega. Pocnav minatata nedela malku da se vrakam vo kolosek, jadam ama pa i blago mnogu mi bara dusata nesto ama se kontroliram i jadam po eden red cokolado samo.user posted image

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 724
5.2.2013 19:26:00   
Simona_k
По еден ред чоколадце?user posted image абе додека не го изедам цело неможам да заспијамuser posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?