BEBICA -> RE: Вагинални инфекции во бременоста (1.12.2009 21:17:54)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol Vo Holandija e malku poinaku od kaj nas i mislam deka sistemot kaj nas e podobar,zatoa sto doolku bremenosta e vo red,se odi kaj babicai taa vi ja vodi bremenosta i taa ve poraga.Zavisno od toa kade sakate doma ili na bolnica a do duse i kakvi uslovi od osiguranjeto imate,ako nemate dobro osiguranje babicata ke dojdi doma da ve poraga.... Ultalzvucni pregledi 3.Prvit na pocetokot na bremenosta-utvrdudanje.Vtorioit -20 nedela i tretiot predporagaj. Jas dosega imav 6 ama imav problemi so krvarenje(sega,fala bogu e se vo red) pa taka vidov ginekolog vo bremenosta[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .I bidejki imam iscedok za koj citam ovde deka site zemaat nekoi lekarstva,mene mi bese receno deka vo tekot na bremenosta takvi sekreti se normalna pojava.A i nikakov bris dosega ne mi e zemen. Kolku porazlicno od kaj nas,koj znae so e podobro...mada kontrolite nikogas ne se na odmet lele anankol vo pravo si st vikas deka sistemot vo Makedonija e podobar koga se raboti za vodenje na bremenosta.Eve jas ziveam vo Srbija veruvaj mi sekoja vtora nedela na ultrazvuk bev.Sekoja vtora nedela krv i mokraca.Jas bev super trudnica nemav nikakvi problemi sem sto ednas mi se pojavi na urinokulturata nekoja bakterija i so vaginaleti 7 kom ja sredivme, no mojov ginekolog na se sto mozese drzavno da me prati segde odev.Bev duri i na ekspertniot ultrazvuk 3D vo 6 mesec od bremenosta cisto preventivno i togas doznav deka ke rodam devojce.E samo na 4D ne bev posto nemase potreba se bese vo red. Ovde nemozam da se pozalam mnoogu dobro se grizat za trudnicite segde preku red i veruvajte mi nisto ni dinar nemam plateno se preku zdravstveno osiguruvanje.I poragajot e bespari.
|
|
|
|