Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
aj sega sakam i mene da mi kazete dali moze da imam seks ili ne posto sum samo 3 nedeli? znam deka toa e individualna rabota, ama koi se vasite iskustva, dali e sramno da go prasam ginekologot dali moze da imam seks...
Бушавка ако немаш никакви проблеми нема причина за апстиненција од секс. Сепак наредниот пат кога ќе одиш кај гинекологот разговарај на таа тема, не е срамно, верувај речиси секоја жена ја интересира истото .
Инаку, јас имав строга забрана за секс за време на целата бременост.
Bremena sum samo 7 nedeli i otkako doznav deka sum bremena so mm sme imale samo ednas seks, mene mi se strav da ne mu se sluci nesto na plodot, a i posle seksot cuvstvuvav bolki vo stomakot, minimalni ama sepak posle toa se odluciv do sledniot pregled da nemam seks
RE: Секс за време на бременоста 20.8.2010 10:29:42
arh_diz
Jas cela bremenost nemav seks ( nemav zabrana od ginekologot), no nemav nitu problemi so bakterii ili pak vainalen iscedok , zatoa mislam deka e podobro vo bremenosta da se nema seks
Вагиначниот исцедок нема врска со сексот, може да немаш секс а да имаш вагинален исцедок или бактерија и обратно. А што се однесува до мојот сексуален живот - таму владее голема суша, затоа што ММ не се чувствувал пријатно, стално мислел дека ќе ме повреди мене или детето, бла, бла, има некои фобии и се е сведено на неколку пати за овие 8 месеци, со пусти маки да стигнеме до крај. Хормоните ми удираат во глава ама што е тука е. Едвај чекам.......... Инаку немам проблеми со бременоста, докторката само ми рече поретко во првите 3 месеци, а за понатаму нормално.
< Поракaта ја уредил baby_bump -- 2.9.2010 15:49:12 >
RE: Секс за време на бременоста 23.10.2010 23:40:29
Natuska85
Јас сум 10та недела, докторот како ми одобри секс ама исклучиво со кондом..... Не го прашав во таа цела збунка оти само со кондом и сега малку ми е нејасно.....само ради спермата или....Ако е ради тоа значи може и без кондом ама да не сврши во мене,така?Инаку откако дознав дека сум ,ич немам желба за секс... , а претходно леле колку интензивно работевме,ааааа
RE: Секс за време на бременоста 24.10.2010 11:26:00
jasmina 25
isto taka i spermata ne e dobra go omeknuva grloto na matkata ...nie koga imame odnosi mm nikogas ne svrsuva vnatre vo pocetokot samo nekolku pati koga ne znaev deka spermata steti....
RE: Секс за време на бременоста 7.11.2010 13:08:41
none
ma kakov seks mm ne saka da slusne pa ni jas da vi kazam me stega stomakot kicmata se bukvalno nemozam da sedam lezam a ne toa moze deka sum stara trudnica heh e koj moze samo napred da ne propustite nesto,jas ke odam posle ova ke nadoknadam za se
RE: Секс за време на бременоста 17.11.2010 8:56:34
Bubba
Ох, верувале или не, досега само еднаш сме имале секс , а еве веќе 20. недела сум. На мм му беше страв и најтрагично е што мислев дека не сака, се додека конечно не се откри од што се плашел (да не го повреди бебето, да не не знам што...смотан) И кога конечно имавме секс, (иако од напнатост, тој исто како да немал,знаете на што мислам) ми се појави баш тогаш кандида, па ја лечев една недела, него го мрзи редовно да употребува канестен и не знам кога следно ќе имаме пак
RE: Секс за време на бременоста 17.11.2010 9:02:23
Natuska85
јас сум 14та недела и само еднаш или два пати сме имале секс од кога дознавме дека сум .Ама работата до мене е,ич не ми се сака .А мм само трча по мене како манијак .
RE: Секс за време на бременоста 17.11.2010 9:19:04
sone
Natuska85 pod vlijanie na hormonite pa zatoa ne ti se sexa.Kaj nekoi trudnici e obratno.Samo na k.. :):):) mislat. Jas bev kako tebe. I vo prvata i vo vtorata bremenost.Aj sto ne mi se sexase tuku i mi bese sube.ama pak ke mu napravis keif na mazot.A maz kako maz normalno si bara.Ima drugi nacini da go zadovolis.Obidi se na drug nacin.I moj sovet,vo kolku veke ne praktikuvate.Obavezno zastita.KONDOM-OBAVEZNO vo tek na cela bremenost.Znaci toa ti e moj sovet vo kolku veke ne koristite.Ako koristite ok.Nie so mm koristevme celo vreme.Ali drugi slucaevi sto imam slusano ne daj Boze od infekcii.