marija74 -> RE: Спонтан абортус (4.12.2010 20:37:07)
|
jas sum nova na forumot i sega gi citav iskustvata na drugite.imam 36 godini i eden mrtov plod pred 6 meseci,kiretaza i site premrezija povrzani so toa.a samo 2 dena posle sklucuvanjeto na brakot.blagodarenie na poddrskata od soprugot,mnogu brzo se oporaviv i fizicki i psihicki...bar taka mislev.2 meseci po kiretazata bev na pap test,se si bese ok i doktorot rece deka mozeme pak da se obideme za da zabremenam.megjutoa,zelbata za dete izgleda ni go pomatuva umot i na dvajcata izgleda,pa stom dojdat plodni denovi,nie voopsto ne mozeme da imame odnos,sto psihicki uste poveke ne optovaruva.sega sfakam kolku lesno e da se kaze,opusti se,vodi ljubov za da ti e ubavo,a ne za deca.imam prekrasen soprug i otvoreno razgovarame za se,no ne znam sto da napravime za da se opustime i da ne mislime na toa.a inaku pocnaa da mi se slucuvaat i raboti,koi nikogas ne mi se slucuvale porano,slabo krvarenje pomegju 2 ciklusi.jas ispaniciv i pravo na doktor.ginekologot me pregleda i rece deka poradi hormonite bilo.pa prestana krvarenjeto po 2 dena,i eve sega dobiv menstruacija 10 dena porano.dali povtorno da odam na ginekolog.dali ima nekoj iskustvo so ova. poddrska od mene za site na forumot,se nadevam deka za skoro vreme ke mozam da se pofalam so bremenost.mnogu brzo ostanav bremena prviot pat,pa zatoa se nadevam deka povtorno ke mozam.samo da se opustime sto pobrzo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|