mamicka77 -> RE: Спонтан абортус (23.6.2010 14:16:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: iki82 angelcinja и јас имам едно такво слични искуство во државна болница. Имам негде пишувано за тоа по форумов. Не е абортус но,јас имав ЦИН 2 и решија да ми земат биопсија. Биопсијата ми ја зема Др. Горан Димитров и ми повредил крвен сад од кој јас по 2 дена почнав да крварам ненормално многу. И кога му отидов цела утоп од крв (по нозе ми течеше) ми вика сигурно имаш менструација. И му викам не ми е тоа, зошто си ги знам симптомите, плус сега имав добиено. И не сакаше да ме прими во болница, за на крај кога веќе беше алармантно(искрварев многу) реши да ме прими и да ме сошие. Па не ме сошил добро, па пак ме шиеше и ми правеше киретажа зошто пак крварев и малтретирања без крај. Па кога ме пуштија дома исто така не ми дадоа антибиотик и дигнав температура, јас дури до 39 дигав од што ми беше ослабен организмот, и кога им се јавуваа моите да ги прашат што да пијам, не отеруваа у пм. Како и да е јас успеав да се опоравам дури од кога најдов приватен лекар добар, кој што успеа да ме дигне со антибиотик и со природни препарати. Ама целата агонија траеше добри 4 месеци, а имав само 20 год. Јас сум поучена од сето тоа и сакам да те утешам дека се тоа ќе помине, само траумата после останува. Пробај во Систина или Ремедика, иако таму обично викаат кој те почнал нека те заврши. Барем мене тогаш не сакаа да ме примат во Систина. Но здравје боже кога ќе сум бремена ќе си почнам од почеток негде на приватно, за да се поштеди човек од вакви глупости што ни ги прават и трауматизираат млади жени. Ти посакаувам побрзо да се опоравиш и мој совет, пиј повеќе цедени сокови, од цвекло, морков (мислам го имаше негде рецептот на рр) и алое вера, да ти го подобри имунитетот да може да ти се бори со инфекциите и за некој месец ќе си спремна за ново [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image] од мене Za vo Remedika nema sansi taka da vi kazat bidejki jas veke 2 godini sum tamu i jas prvo bev kaj drzaven doktor a potoa otidov na privatno vo Remedika kaj doktorkata Elena Petrova i sum stvarno prezadovolna od nea,stvarno malku e poskapo ali parite ne se bitni bitno e zdravjeto probajte idete kaj nea ke videte deka ke bidete prezadovolni doktorkata e dusa covek i nema sansi da ne zavrsi nesto kako sto ne treba.Jas sum prezadovolna od nea i nema da mozam cel zivot da i se odolzam.Pozdrav odete nema da zazalite.
|
|
|
|