Еца -> RE: Дискриминација (11.12.2009 10:38:42)
|
Според мене луѓето кои дискриминираат се луѓе со ограничени размислувања, луѓе кои сметаат дека само нивната вера, нивниот стил на облекувње, нивната националност е добра, а на се останато гледаат со презир, потценување... Што се однесува до дискриминација според облекувањето, можам да кажам дека кога почнав да излегувам кај нас сеуште девјките на моја возраст не се шминкаа,а јас просто обожавав да се средам и излезам. Зборувам за возраст на 17, 18 год, и не за шминкање на училиште, за тоа бев и сеуште сум против. Но навечер кога требаше да излегуваме јас се шминкав и тоа многу. Не знам зошто тоа некому му пречеше, но поради тоа што секогаш бев средена, нашминкана јас бев озборувана... а сега секоја нашминкана девојка е ок. Значи без разлика за што се работи, облекување во црно, суканици...се што е ново кај нас најпрвин го гледаат со некоја резерва, со непријатни коментари, дискриминација. Според мене секој треба да си суди на самиот себе си и своите постапки, а не на другите, но што да правиме таков народ сме.
|
|
|
|