AnnaMolly RR -> RE: Витамини на децата (14.12.2011 14:49:12)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: luna* ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR luna, jas so igla i spric ja bockam kapsulata i ja vadav tecnosta, pa mu davam od spricot da ja pie. ama mora stom ke ja bocnes kapsulata odma da pocnes da vleces so iglata. ako ne mozes taka, bocni ja so igla i iscedi ja vo lazcka. na kutijata pisuva deka za pomali deca tecnosta moze da se cedi vo lazice, a obvivkata se frla. inaku, mnogu sum zadovolna od niv, kako gi pie mesec dena skoro ni kivnal, ni se razbolel. ти благодарам Anna Molly на советот, но веќе го решивме проблемот. Моиве дека се поголемки (2,5години) пробав со финти...Прво како што кажав ги плукаа капсулите. После им реков џвакајте, ќе ви протече сокче...па им се виде интересно и чекаа да им дојде сокчето. И на крај ми викаат - мамо јас го голтнав цело, е ај на здравје нека ви е [sm=bravo.gif] и така сега секој ден чекаат со радост да им ја дадам "црвената бонбона" да ја изџвакаат и на крај да ја голтнат [sm=smiley36.gif] како и да е, уште еднаш ти благодарам[sm=smiley1.gif] Баш ми е мило што ти успеало. Само сакам нешто да ви кажам во врска со давањето витамини или лекови на децата. НИКОГАШ не треба да им се кажува дека јадат „бонбони“, „чоколадо“ или слично. Убаво и јасно треба да знаат дека тоа е лек и дека смеат да го пијат само кога мама ќе им го даде. Гледав емисија за еден случај каде што детето нашло кутија со апчиња и зашто мислело дека се бонбони (така им кажувала мајката), си ги изело сите апчиња и едвај го спасиле на токсикологија.
|
|
|
|